Geng Berus Gigi..

7 Jun 2011

TrEnD gAMBAr fAcEboOk zAmaN sEkaRang

Assalamualaikummm....


Aryte..ari nie gua nak crite pasai TERND GAMBO FACEBOOK...ape...??takdek facebook..tak yah nak menipu..zaman sekarang nih sape yang tak dek facebook dah boleh digelarkan buta IT tau tak..??..gua tau sebab gua pun penah kene skali dulu....hehehe

Ni gua nak start cite nih..hah semue..duduk diam-diam..yam name nak gi tandas tu cepat pegi..kang melepas kat depan lappy tu tak pasalx2 kene cuci...dah..??..amboi cepatnyer...hehehe

Gua rase kowam pun tau yam facebook lar lubuk untuk menskodeng gambo awek-awek yang posing bajet muke kiut gedik,bibir nak muncung kepit cam ikan buntal n mate yang penting...nak kene bliak beso-beso..ala..barula nampak comei macam teddy bear betul tak..???


pinjam dari pesbuk..


Gua pun macam brader-brader kat lua jugak..dalam kez ni gua suke sangat usha Heliza...kowam kenal tak..??..kalau tak kowam layan gambo kat atas ni dulu pastu bawu sambung bace balik...gua slalu usha Heliza ni bukan ape..tp try kowam tengok mate die..kiut tak..??..kowam bute arr gua rase kalau kowam cakap tak kiut yer tak..??

Harap-harap heliza bukak lar blog Kaki Tulis yang lemau-lemau nih..(prasan)..Gua dah brape kali dah khatam crite 'Syurga Cinta' yam die blakon jadi Cikgu Shuhada tuh....siap hafal skrip lagi tuh..perghhh..dasyat tak peminat awak ni Heliza..??..hehehe

Owhh..sbelum angau ni menjadi semakin parah baek kite sambung balek...ape dah topic gua tadi..arr tengok kes Heliza lar gua jadi camni..!!!..arr okey gua dah ingat dah...ermm..try kowam usha gambo yang kat bawah ni pulak...

pinjam gambo mr.google


Bagi sesetengah kaum mamat, sememamnyer akan wujud pic sebegini dekat wall pesbuk depa..kemungkinan mereke ni nak sngt memilik krete tersebut tapi $$ tak cukup..gambo pum jagi larr...

Kadang-kadang..bagi mamat yang nak style tapi tak dek kete mewah cam Mercedes kat atas tu..depa akan pi melilau kat car parking carik kete cun-melecun..dapat je sasaran terus snap...tapi kalau style gua baek cari dekat yahoo image je lagi banyok..boleh buat sambil minum ai je...(dasa pemalas nak buat cam mane)...


pinjam gambo mr.google


HAAA...yang ni pun style yang boleh dianggap stylo lar jugak tangkap gambo skali dengan kamera DSLR..Segale cucu cicit name ader..Canon,Nikon,Olympus,Samsung,Samseng,Karipap pun ader...(mende tipu jangan dilayan)..

Pendek cite, memam kaw-kaw le gambo kowam ngan DSLR ni...Ye laa..ingat harge sbijik kamera DSLR murah cam jajan or tora yang adek kowam slalu bli dekat kedai apek tu ker..??

Orytee...next...


disponsor oleh pesbuk kawan-kawanku..



Trend menangkap gambo kasut secare berjemaah pon dah jadi sasaran kepade pengpesbuk-pesbuk di lua sane...Bagi sape yam belom try,lekas praktiskan secepat yam mungkin..

Langkah 1:ajak member seramai yam boleh..Pastikan mereke tidak berkaki ayam yea...Tak cukup member..??..boleh mintak tolom anak jiran sbelah rumah kowam suruh join skali...

pastuh, susun bentuk bulatan dan tangkap..simple bukan..??

Tapi yam palim gua lemah bile ade orng tag name gua kat pesbuk...melambak notification...

K arr..habiz sudah trendx2 gambo kat pesbuk...ape..??..nak lagi..??..kalau nak lagi kowam PK la sniri....Assalamualaikum and keep smiling...




p/s:Lepas ni tak leh arr nak blogging kuat sngt skolah dah start..T_T..

2 3 orang nak menyampuk:

mi2omar berkata... [Reply]

inilah stail di malaysia..=p

IkhAnif berkata... [Reply]

bukan kat malaysia jerr...kat negara laen pun same...