25 Julai 2011

Debaran Ramadhan Kian Terasa....(Xsaited)

Assalamualaikummm blogger-blogger and reader-reader skalian....


sumbangan incik google




Pe kabo mekome-mekome skalian..???..try kowam tatap gambo yam kat atas tu skejap..


HADEESSSSHHH...(oii..mak kau maen bola..<melatah>)..rase dah tak sabo nak puase kanx3...pejam celik..lepas tu pejam semula..N then celik semula dah nak puasa dah kite...debarannyer pun semakin berdebo-debo hati kome bak kate orang Perak..hehehe...(woix2...ko orng Kelantan..ingat sikit asal usul tu..)


Ade banyak sangat mende yam aku minat dengan bulan Ramadhan nie...bak kata orang tak perfect lar bulan Ramadhan aku kalau tak buat semua nie...kowam nak tahu tak..nak tahu tak..??...Jom reramai layan pic kat bawah nie..^_^..


1:Solat Terawih


Kat bulan laen takdek sembahyang trawih nie...kat bulan Ramadhan nie jer yam ade...(tringat zaman bebudak dulu..orang solat kat dalam kiteorang maen polis entre kat lua ishx3..)..try kowam tanye dekat pak imam masjid dekat rumah kowam..ade tak sembahyang trawih time-time bulan Muharam or Rejab..???..aku rase kompem kowam kene tazkirah free-free dengan pak imam tu.....


2:Pasar Ramadhan
Yam nie kompem kowang pun suka nie...memam tak lengkap arr bulan Ramadhan kowam kalau kowam tak gi sini betol tak...???..sape stuju tumbok laptop or komputer kowam laju-laju....hehehehe...OKx2...kalau aku gi sini memam wajib arr aku gi cari mende-mende nie dulu...:


Ayam golek..(nak bli sekor tak maen sparuh ok..)

Ayam Percik..(ayam lagi..??)

arrr..nie favrot aku...memam aku takkan balik 
slagi tak jumpe mende nie...rela berbuka di pasar Ramadhan
tuu....(okx2 anda ditipu di situ..hehehhe)
onde-onde
Dah-dah-dah...tak habis-habis...makan je keje kowam yer...hehehhe...(eh..??..kowam pulak yam kene..??)..ok next thing yam memang kalau takdek bende nie kompem tak lengkap habes bulan Ramadhan aku....

JENG-JENG-JENG.....
3.Mercun
Hehehehe...OKx2 aku tahu nie keje bunuh diri nie...mak ngan bapak aku pun tak bagi dah aku maen yam berat-berat nie..diowang suruh aku maen mercun bawang ngan bunga api jerr....woo..protes sesangat...tapi biase arr...sbagai anak soleh kene denga cakap mak bapak...(berkata dalam hati:sabo je larr...)...


4:duet raya

Duit raye...???..tuu time raye larr...ehx3..off coz lar..lepas puasa kite mesti arr raye kan-kan...jadik bagi kiteorang kaum kanak-kanak nie..(layak lagi ker.??)..mesti arr tak sabo-sabo nak puasa...try kowam bayamkan..kalau sehari kowam puasa ayah kowam bagi kowam RM10...kalau 30 hari...eesshhh..bangkrap bapak kowam...(bagi yang jelez coz tak layak untuk menerima duit raya sila tumbok lajux2 laptop koram..)


Aku nak..!!!!!(berkata didalam hati:hanye mimpi der..)
OK arrr...tu jer wuntuk hari nie....tapi ape yam penting bukan perkare-perkare yam diatas kite perlu kejarkan yam sebenarnyer...tetapi amal ibadat kite sepanjang bulan Ramadhan yam bakal datang...(prasan baek)..ape salahnyer kowam sembahyang sunat setiap malam and try cari malam yam paling istimewa iaitu malam Lailatul Qa`dar...(ko cari ke yam tulis kat orang nie...??)


So macam biasa..kowam ade hati kowam bersihkan..kowam ade agama kowam jage..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikummm....


p/s:baju raye taun nie kaler ape erk..??..hehhehe

24 Julai 2011

jEniS sTaTUS yaM sElaLU dILiHat di dAlam MukaBUku....(mane satu jenis kowam..??)



Assalamualaikumm blogger-blogger skalian...^_^..jawab cepat..!!..jawab sekarang jugak kalau tak nak kene simbah asid...(ade bran ker..??)

Hai...tak tahu lar aku macam mane diowang boleh buat maen ngan acid nie...tapi pada hari nie bukan pasal cara-cara untuk menyimbah acid yam aku akan ceritakan bukan takut tapi tak branie..kang tetibe pulak polis gi kepung rumah aku..kowam nak tanggung..??..(branie buat branie tanggung lar der..)

Hari nie..aku nak kongsikan sikit antara jenis-jenis status yam selalu kowam tulis kat mukabuku tu...ape takdek FB..??..hang nak keno pekaki aku..??..aku boleh sent melalui pos laju..skejap je boleh sampai..nak tak...??..(okx2 aku bergurau je..jangan merajuk OK..truskan membaca..)

Status yam aku nak ceritakan nie bukan status single, in relationship, engaged, married dan sebagainya...(woii..kenapa status aku sejak dari bukak FB sampai ke skrang duk single jer..)Tapi status facebook "what's on your mind?"...Actually,,(wow..speaking..)..aku dah lama nak tulis pasal benda ni tapi asyik lupa je...woitx2...bukan kes aku makan semut larr..just otak aku nie................

So,, apa 11 kategori status kat facebook ni.???...(hahahaha..nampak sangat nak tukar topic disitu..)

#1 Status perli orang
"Bai...lu jangan bajet lu lawa lar..kejap je tuh..tuhan boleh ambik skejap je..dah la ko ngampas pakwe aku...grrrrrr..baek gi bace blog KAKITULIS la dari layan muke lu yam tak sberapa lawa tu...grrrr.. "
(aik..apsal name blog aku kluo tu..??)

#2 Status putus cinta
"B..kenape B nak putus ngan I..??..I sayang sangat dekat B tau tak..I sayang B ketat-ketat tau..kenape B..kenape..??? :'(" 
(ai..apsal naek bulu ngoma aku nie...gedik smacam jer..)

#3 Status quote
"In my dream..I always dreamed about you..in my day..I always reminded about you..that happen juz becoz I really love you..but why you don`t love me back..??.."
(kalau adverb ngan vocab salah..buatx2 betul la yer..)

#4 Status nasihat
"Hidup ni tak lama,,,jadi rajin-rajinlah buat amal ibadat...Jangan nak tunggu kita dah tua baru nak buat amal ibadat,,,sentiasa ingat Allah walau apa sekalipun...Renung-renungkan dan selamat beramal"
(ok..ayat yam last tu ditiru oleh sape erk..??)

#5 Status bermasalah/merungut
"Addeehhh...hojan la pulak..woit..camne aku nak gi curi sluo dalam jiran sbelah nie...hadduuss..kacau betolla..rosakx2.."
(aii..aku tak confirm arr..ade ke orang yam branie buat status camnie..??..)

#6 Status nak cerita semua
"Pagi tadikan kite masak cekodok lepastu ayah kitekan makan sampai habis...Tengahari..kitekan masak nasi goreng tapi tawar pulak...Hehehe...Malam ni kitekan nak masak maggi je lar kite PK..lepas tu kite terus nak tido...hakx4"
(brape banyak 'kan' daaa..??) 

#7 Status pendek
"Aku bosan"

#8 Status jiwang memanjang
"Aku mencintai dirimu sepenuh hatiku...Takkan aku biarkan orang lain menyakiti hatimu...Aku akan sentiasa berada disisimu sayang...Apa yang perlu kau tahu ialah hanya aku cinta kamu seorang..."
(waaa...perli aku nampak...)

#9 Status takde motif
"Ntah,,tak kot..ker ye arr..??"

#10 Status show off
Hari ni aku beli kamera baru,tak mahal pun dalam RM1,999.99 lebih je...Then aku beli baju kat butik dot dot dot dalam RM3000 lebih macam tu la...kalau nak diikutkan nak beli, handbag, jam dengan kasut tadi tapi tak sempat pulak...Maybe next time lah."
(kak..mak saye blikan saye karipap tepi jalan saye tak heboh dalam FB pun kak..)

and..yam palim fofular skali skrang...

#11 Status kaler biru..(kowam jangan PK bukanx2...)
Mael lambong:WOI Acai..Mael Lambong tak makan rasuah la...
Acai:hadohainye..Mael Lambong..haiduy..dah penah kene lambung ke..???
(woit..orang suruh like bukan untuk buat ayat camnie...hadoinye..)

Habis dah...untuk pengetahuan kowam status di atas direke n diambil serba sdikit daripada mukabuku kawan-kawan aku..(thnx kowam)..jadik...mane satu style kowam...??..aku memam wajib arr yang no.3,5,8...hehehe..woit..yam sluo dalam tu bukan status aku..tu hanye gurauan semata-mata OK...^_^

So..akhir tulis dari ik..kowam ade mate kowam bace..kowam ade tangan kowam komen..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikummm...

p/s:bile nak masok nie...???..(status no.9)

21 Julai 2011

tIp mENjaGA baYI deNgaN bETul (2)..(sengal pun ade)

Assalamualaikumm blogger-blogger skalian....


Ape kabo semua..???..sihat..??..bagus...


Allright..untuk pengetahuan saudari and saudara skalian hari nie doktor Ik...(doktor..???..bile grab nie..??)..nak kongsikan kepada kowam-kowam yang bakal menjadi ibu bapa yang berjaya tentang cara-cara atau tip-tip untuk menguruskan bayi....Doktor ulang disini yer BAKAL...hehehehehe..(nak kene tempeleng betol budak nie...)


Sbelum nie,doktor..(dahx2 lar pakai doktor tu..meluat aku...)..dah penah buat dah satu entre pasal nie..kalau nak bace or nak godek tekan SINI....dah..???..amboi cepatnyer....hehehe...OK-OK..doktor malas nak melalut panjang-panjang sebab makin lame doktor melalut makin kelaut jadi entri nie...so..kowam layan la gamba nie dulu..nanti doktor akan critekan sdikit-sdikit OK...^_^


1.kalau yer pun nak alihkan baby tu...jangan lar
gunakan kepala die...kowam ingat
baby kowam tu barbie doll ker...???
2.mak oi...yer..agak lucah sikit gamba nie...
ni khas untuk golongan bapa lar...
dah tahu takdek susu tak yah nak bagi lar..
kowam tau tak seksa baby tu nak
menanggung bulu badan kowam tu...
3.kalau yer pun nak bedungkan baby kowam tu...
bedung lar elok-elok...ingat yang kowam bedung tu
baby..bukan nyer jenazah...
4.arrr...nie pun khas untuk bapak-bapak
yang kat lua tu jugak...kowam ingat anak kowam tu
hulk ke...??
5.asyik bapak je yang kene..ni khas untuk ibu-ibu...
kowam jangan lar duk maen gosip or luahkan
prasaan kowam kat baby kowam tuu...
diowang masih muda n perlukan keamanan...
6.kalau ye pun nak bagi anak kowam tu senyum...
tak perlulah sampai camnie..kowam tau tak betapa
seksenyer baby kowam tu..???
7.COPx2....gamba nie yang aku paling tekankan
dalam entre kali nie...please arr kat kowam supaya
jngn arr sumbat jari kowam kat dalam hidung baby tu..
lobang hidung baby bukannye beso saiz duet 50 sen...
so pandai-pandai arr menilai yer.....


Habis sudah tips wuntuk kali ini...kalau nak lagi nanti doktor akan updatekan dari semase ke semase ok..^_^..ape-ape pun..smoga mende nie boleh dijadikan pelajaran buat kite semua...


Doktor akan akhiri hujah doktor pade kali ini dengan...kowam ade mate kowam tengok...kowam ade tlinge kowam dengo..kowam ade otak kowam PK lar sniri...Assalamualaikummm....




p/s:malasnyer nak blogwalking...(awas virus malas mule tersebar...)

20 Julai 2011

Hizami,Nak Header Satu...^_^

Assalamualaikummm....blogger-blogger skalian....


HA..!!..arinie first time sejak hidupnye blog nie aku nak join contest...so harap-harap dapat arr yer..^_^..ye lar..try kowam tengok header aku..simple sangat arr...nak update blog pun tak bersemangat..(ayat-ayat alasan)..


Try kowam usha header blog brother nie:

Wosh...jauhnyer lar ngan header aku...grrr...

Sbelum tu kene slesaikan slogan pulak...~Ke hadapan Hizami,saya nak header satu sebab header saya terlalu simple n kurang menarik,nak yang terbaekkkk from you~

Sbelum aku akhiri entri nie aku nak tag kan seseowang yang terbaekk...harap-harap join jugak arr contest nie yerk..^_^: aindzaya.blogspot.com

So kalau sesape yam nak join tekan sini yerk...care-care semua die tunjuk kat situ..OK..

Macam biaselar...kowam rajin kowam join..kowam baek kowam komen..kowam terbaekk..kowam datanglar lagi...Assalamualaikummm....

p/s:kalau boleh nak abang hizami renew trus blog nie..hehehehe..(tu pun tak tentu dapat nak lebehx2...)

17 Julai 2011

BiNatAng BeRwArNa PuTIH..(waaa..suci jer)

Assalamualaikummmm.....

Pe kabo mekome-mekome skalian...??..sihat..??..Alhamdulillah....

Wokkep....harinie aku nak tunjuk sket gomba-gomba binatang Albino....haish..macam-macam jenis binatang yam blog kakitulis nie tunjuk...dulu binatang cute..skrang binatang Albino pulak...(nie blog ZOO ke ape nie..)..Kowam tau tak binatang Albino tu ape..??..ala Albino nie macam binatang lar takkan lar macam krete mercedes 1.8 kot...

Ok-ok...binatang Albino nie ialah binatang yang berwarne putih or bak kate orang zaman skarang...suci jer binatang nie macam budak Ik nie...WOITx2...bukan yam pasal binatang tu yam aku maksudkan..yang pasal suci tu larr...suci tak muke aku..???..hehehehe..(ceh muke jrawat batu ade hati cakap suci..pigi daa...)

OKx2..sbelum aku brangan kuat lagi..jom sesame kite mengusha gambo-gambo yam kat bawah nie..ape-ape hal...nanti kite crite balik OK...^_^...

kalau buat sate ruse nie sedap tak..????

wush..menatang ape nie..??
nak tulis hamster laen sngt...
nak tulis landak tak same...ishx3..plekx3
stahu aku kanggaro warne koko jer...
yam nie asal dari mane erk..??


wosh...kalau buat beg nie mesti laku nie...


errr...ni aku tak sure...anak patung ke or real punyer..
try kowam gi check...kalau dibaham tak tahu...


cube bayangkan kalau aku
gi curi selai-selai bulu die...agakx2
mengamuk tak burung tu..??

errrrrr......
(tk tahu nak describe ape..)

woitt...comey lar pulak tupai nie...
kalau boleh lastik sedap nie...grrrrrr

woooo....serius aku cakap...natang nie arr
yam aku paling fobia skali...
tak kire arr comey or suci mane pun
binatang nie...grrrrr...(pengakuan brani mati)


AND YAM PALING AKU RASE KIUT MIUT N TRASE NAK BELE SEKO....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

TARRRAAAA...!!!!1
wei..slambe jer muke die....





OK..habis suda....amacam kiut tak..?..ade rupe aku tak..??..(yam last tu ade sket..hakx4)..OK..tu jer untuk kali nie...kalau ade gomba-gomba oyang monarek lagi nanti eden lotak yo....apo-apo pun..truskan mengfollow diri anda ke blog ini..jasa anda amat dikenang...(waa..dah macam iklan mengundi pulak..)..ok macam bese arr..taksah kalau takdek ayat nie sbelum entri nie habis...So..

Kowam minat kowam like..kowam geram kowam komen..kowam baek..kowam follow..kowam ade otak..kowam PK lar sniri...Assalamualaikummmm...



p/s:pose dah dekat..jom makan banyakx2...hehehehe

16 Julai 2011

100 fOllOweRS...!!!!!!!


Assalamualaikum kepada blogger-blogger yang selalu mendokong blog ini...admin Kakitulis yang tak letih-letih mengepostkan entri-entri disini..tak lupa juga kepada pengomen-pengomen..penglike-like and sewaktu dengannyer...(waaa..dah macam ucapan pengetua kat skolah lar pulak...)


Berduduknye saye di atas sofa yang empuk ini sambil menulis entri ini adalah bertujuan untuk mengatakan bahawa dengan prasaan bangga dan dukacitanya saya ingin memaklumkan bahawa blog ini telah pun mendapat followers yang keseratus...(nak upx3 lagi...)


Sbelum saya mempromotekan blog beliau disini..saya ingin menyatakan bahwa..saya amat berterima kasih kepada blogger-blogger yang telah sudi mengfollowkan diri ke dalam blog kuning-kuning ini..disini saya ingin menegaskan bahwa blog ini kuning bukan penyokong bersih yerk...just saje-saje...(apesal tetibe melalut sampai sini nie..???)


Disini saya ingin mempromotekan blog beliau iaitu:


http://terlanjurmencintaimu.blogspot.com/


Dan disini juga ade banner atau header blog beliau sebagai pengenalan kepada tuan-tuan dan puan-puan sekalian:

wawawawawa....tiutnyerrrr.......header...


Dari pandangan saya..beliau seorang yang kiut-miut..kalau ada sesiapa yang berminat untuk berrrrrrr...blog dengan beliau..silalah memollow blog beliau..(kalau ade yam nak mintak couple tu..tak dapek den nak nolong..)


Akhir kata daripada saya..terima kasih sekali lagi saya ucapkan kepada semua followers-followers...tanpa anda siapalah saya..dan tanpa saya siapalah blog kakitulis ini..sebelum itu..silalah pergi menyelongkar..mengfollow..menyepahkan blog http://terlanjurmencintaimu.blogspot.com/...(jangan gatal tangan nak menghacked blog tu yer..) saya akhiri ucapan saya pada kali ini dengan...


Kowam minat kowam follow..kowam berkenan kowam shout..kowam baek..??..kowam datangla lagi..Assalamualaikum...




p/s:next mission...200 followers...Amin..mintakx2 dapat....

15 Julai 2011

TelAtAH miNAtanG seRius Cute....

Assalamualaikummmm....


Waaa..dah berhari-hari aku tak update blog nie...(pabila virus malas mule menyerang)..tengop tu..dah bersawang dah blog nie...habuk penoh...hehehe...


OK-OK back two da topic...kowam ade binatang peliharaan tak..??...kowam bele ape..??..ikan..??..kucing..??..lembu..??..kuda..??..gajah..??..ikan paus..??(ok yang nie memam takleh blah)...


Mesti macam-macam karenah minatang tuu betul tak..??..mane tak nyer laen minatang laen prangai...disini dengan bangganye..(nampak sifat keriakan disitu..)..aku akan menunjukkan gelagat and telatah binatang-binatang yang terdapat di ZOO or mungkin ade di rumah kowam..so enjoy OK..ape-ape pun pasnie kite crite balik OK...^_^


tepuk amai-amai blalang kupu-kupu.... 

waaaa...nak maen cikucak lar pulak..cute nyerrr...hakx5
alololo...pandai panda nie mrajuk..
dah-dah jom gi bli tora nak..??

ek elleh...muke kerek nak mampus kere nie...

tenangkan PKran sambil bertafakur....

yam nie memam nak kene penampo...
tak dek koje laen ker..??

WOIIII...!!!
bukak ape tue...terjulo bijik mate...

konyang nyo porot eden nie...waa..sodap jugak
yo makan dageng montah nie....

abang nak order daging arnab kurang garing yer satu...




AND gambo yam paling aku minat and paling cute skali
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TARRRRRAAAAA....

woooo..sopannyer die duduk
cute tak..cute tak..??
ade rupe aku tak...
ape..??.ade..??nak penampo..??..hehehe

Dah habis dah....arrr camner..macam-macam kan...hehehe..yam lastt tu memam dah lame dah aku geram..hehehe..OK arr..tu jerr untuk hari nie...so macam bese arr..

Kowam tak puas hati kowam komen...kowam suke kowam like..kowam ade otak kowam PK lar sniri..Assalamualaiikuummm....


p/s:follower yam keseratus..??/..sape erkkk..???.hehehe

12 Julai 2011

3 FaKTa YAm AndA tAK tAHU.......

Assalamualaikummm....

Waaaa...kuat nyer blog kakitulis nie mengepostkan entri.....hehehe..tak dek arr..nie time rajin jer nie...kalau time malas dah datang...ermm..paham-paham arr....

Kowan ingat lagi tak 14 jenis fakta yam aku pos kan kat sini ari tue...kalau tak ingat klik sini....dah..???..amboi cepatnyer...hehehe...OK-OK..sbelum makin melarat jom layan..fakta nie mungkin sket tapi sangat bergune...

Fakta-fakta ni aku dapat daripada facebbok.. masa aku baca fakta-fakta ni..rase penuh dengan persoalan...pas tu macam-macam rase muncul...so pandai-pandai kowam arr nak rase ape...^_^







Fakta 1 :

Anda tidak boleh menyentuh semua gigi anda dengan lidah anda…













Fakta 2 :

Setelah membaca Fakta 1 kamu dengan bodohnya mempraktikkannya.....
















Fakta 3 :

Setelah baca Fakta ke 2 anda tersenyum pahit ….dan berkata dalam hati “Hampeh punye blog..!..terkono aku...”













*********************************************************************



Arrr..dah-dah-dah...jangan sengeh lame-lame depan lappy tue...kang orang cakap gile pulak..hehehe...kalau kowam rase nak marah ker nak baling jaoh-jaoh tuan blog nie ker lupekan arr niat kowam tu...


bukan kowam jer yang kene...aku pun terkono jugak..

So..kite ade mulut kite senyum..kite ade mate kite jage..kite ade otak..kite PK lar sniri..Assalamualaikummm...

p/s:kotak followers aku dah pandai maen cikucak lar pulak..kejap ade kejap tak dek....