25 Julai 2011

Debaran Ramadhan Kian Terasa....(Xsaited)

Assalamualaikummm blogger-blogger and reader-reader skalian....


sumbangan incik google




Pe kabo mekome-mekome skalian..???..try kowam tatap gambo yam kat atas tu skejap..


HADEESSSSHHH...(oii..mak kau maen bola..<melatah>)..rase dah tak sabo nak puase kanx3...pejam celik..lepas tu pejam semula..N then celik semula dah nak puasa dah kite...debarannyer pun semakin berdebo-debo hati kome bak kate orang Perak..hehehe...(woix2...ko orng Kelantan..ingat sikit asal usul tu..)


Ade banyak sangat mende yam aku minat dengan bulan Ramadhan nie...bak kata orang tak perfect lar bulan Ramadhan aku kalau tak buat semua nie...kowam nak tahu tak..nak tahu tak..??...Jom reramai layan pic kat bawah nie..^_^..


1:Solat Terawih


Kat bulan laen takdek sembahyang trawih nie...kat bulan Ramadhan nie jer yam ade...(tringat zaman bebudak dulu..orang solat kat dalam kiteorang maen polis entre kat lua ishx3..)..try kowam tanye dekat pak imam masjid dekat rumah kowam..ade tak sembahyang trawih time-time bulan Muharam or Rejab..???..aku rase kompem kowam kene tazkirah free-free dengan pak imam tu.....


2:Pasar Ramadhan
Yam nie kompem kowang pun suka nie...memam tak lengkap arr bulan Ramadhan kowam kalau kowam tak gi sini betol tak...???..sape stuju tumbok laptop or komputer kowam laju-laju....hehehehe...OKx2...kalau aku gi sini memam wajib arr aku gi cari mende-mende nie dulu...:


Ayam golek..(nak bli sekor tak maen sparuh ok..)

Ayam Percik..(ayam lagi..??)

arrr..nie favrot aku...memam aku takkan balik 
slagi tak jumpe mende nie...rela berbuka di pasar Ramadhan
tuu....(okx2 anda ditipu di situ..hehehhe)
onde-onde
Dah-dah-dah...tak habis-habis...makan je keje kowam yer...hehehhe...(eh..??..kowam pulak yam kene..??)..ok next thing yam memang kalau takdek bende nie kompem tak lengkap habes bulan Ramadhan aku....

JENG-JENG-JENG.....
3.Mercun
Hehehehe...OKx2 aku tahu nie keje bunuh diri nie...mak ngan bapak aku pun tak bagi dah aku maen yam berat-berat nie..diowang suruh aku maen mercun bawang ngan bunga api jerr....woo..protes sesangat...tapi biase arr...sbagai anak soleh kene denga cakap mak bapak...(berkata dalam hati:sabo je larr...)...


4:duet raya

Duit raye...???..tuu time raye larr...ehx3..off coz lar..lepas puasa kite mesti arr raye kan-kan...jadik bagi kiteorang kaum kanak-kanak nie..(layak lagi ker.??)..mesti arr tak sabo-sabo nak puasa...try kowam bayamkan..kalau sehari kowam puasa ayah kowam bagi kowam RM10...kalau 30 hari...eesshhh..bangkrap bapak kowam...(bagi yang jelez coz tak layak untuk menerima duit raya sila tumbok lajux2 laptop koram..)


Aku nak..!!!!!(berkata didalam hati:hanye mimpi der..)
OK arrr...tu jer wuntuk hari nie....tapi ape yam penting bukan perkare-perkare yam diatas kite perlu kejarkan yam sebenarnyer...tetapi amal ibadat kite sepanjang bulan Ramadhan yam bakal datang...(prasan baek)..ape salahnyer kowam sembahyang sunat setiap malam and try cari malam yam paling istimewa iaitu malam Lailatul Qa`dar...(ko cari ke yam tulis kat orang nie...??)


So macam biasa..kowam ade hati kowam bersihkan..kowam ade agama kowam jage..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikummm....


p/s:baju raye taun nie kaler ape erk..??..hehhehe

13 3 orang try hard:

IMANSHAH berkata... [Reply]

Salam

Ambo pun excited jugak ni..selamat datang Ramadhan Kareem

IkhAnif berkata... [Reply]

IMANSHAH:aii..demo oghe Klate dih...hehehehe..takpo samo-samo arr kito gunokan pluang ini untuk beribadat..^_^

Cik Kuntum berkata... [Reply]

uiks pose pon belom lagi yeop! udah eksaited pulak kamu nak raye..ish3x

teha berkata... [Reply]

waa.. sy pon xcited jugak.. hehe

NadiRah berkata... [Reply]

pling suka part duit raya..
hahahha...

pose thun ni kat rumah je..
harap dpt tunaikan solat terawih tiap2 hari... ^^

IkhAnif berkata... [Reply]

cik kuntum:beselar..bile prangai menyerupai kanak-kanak nie..hehehe

IkhAnif berkata... [Reply]

teha:hehehe..same lar kitew..^_^

IkhAnif berkata... [Reply]

nadhirah:Amin...Ik pun harapx2 dapat buat malamx2 gak..^_^

Caythrine Amanda berkata... [Reply]

mmg excited! tgl bbp hari kite menyambut bln puasa kan...bestnye.. :)

Afiqa Dayana berkata... [Reply]

wahh, bestnyaa bila ramadhan menjelma ! tak saba jgk nih ! hihi :)

IkhAnif berkata... [Reply]

caythrin amanda:puasa lepas ganti ke belom..???...hehehehe..
afiqa dayana:solat trawih sesame erk..hehehe

ika berkata... [Reply]

ye~ ye~ xsabar sangat! bc entry atas nie makin excited! yuhuuu~

IkhAnif berkata... [Reply]

ika:sabo-sabo..5 hari jew lagi..hehehe