Geng Berus Gigi..

24 Julai 2011

jEniS sTaTUS yaM sElaLU dILiHat di dAlam MukaBUku....(mane satu jenis kowam..??)



Assalamualaikumm blogger-blogger skalian...^_^..jawab cepat..!!..jawab sekarang jugak kalau tak nak kene simbah asid...(ade bran ker..??)

Hai...tak tahu lar aku macam mane diowang boleh buat maen ngan acid nie...tapi pada hari nie bukan pasal cara-cara untuk menyimbah acid yam aku akan ceritakan bukan takut tapi tak branie..kang tetibe pulak polis gi kepung rumah aku..kowam nak tanggung..??..(branie buat branie tanggung lar der..)

Hari nie..aku nak kongsikan sikit antara jenis-jenis status yam selalu kowam tulis kat mukabuku tu...ape takdek FB..??..hang nak keno pekaki aku..??..aku boleh sent melalui pos laju..skejap je boleh sampai..nak tak...??..(okx2 aku bergurau je..jangan merajuk OK..truskan membaca..)

Status yam aku nak ceritakan nie bukan status single, in relationship, engaged, married dan sebagainya...(woii..kenapa status aku sejak dari bukak FB sampai ke skrang duk single jer..)Tapi status facebook "what's on your mind?"...Actually,,(wow..speaking..)..aku dah lama nak tulis pasal benda ni tapi asyik lupa je...woitx2...bukan kes aku makan semut larr..just otak aku nie................

So,, apa 11 kategori status kat facebook ni.???...(hahahaha..nampak sangat nak tukar topic disitu..)

#1 Status perli orang
"Bai...lu jangan bajet lu lawa lar..kejap je tuh..tuhan boleh ambik skejap je..dah la ko ngampas pakwe aku...grrrrrr..baek gi bace blog KAKITULIS la dari layan muke lu yam tak sberapa lawa tu...grrrr.. "
(aik..apsal name blog aku kluo tu..??)

#2 Status putus cinta
"B..kenape B nak putus ngan I..??..I sayang sangat dekat B tau tak..I sayang B ketat-ketat tau..kenape B..kenape..??? :'(" 
(ai..apsal naek bulu ngoma aku nie...gedik smacam jer..)

#3 Status quote
"In my dream..I always dreamed about you..in my day..I always reminded about you..that happen juz becoz I really love you..but why you don`t love me back..??.."
(kalau adverb ngan vocab salah..buatx2 betul la yer..)

#4 Status nasihat
"Hidup ni tak lama,,,jadi rajin-rajinlah buat amal ibadat...Jangan nak tunggu kita dah tua baru nak buat amal ibadat,,,sentiasa ingat Allah walau apa sekalipun...Renung-renungkan dan selamat beramal"
(ok..ayat yam last tu ditiru oleh sape erk..??)

#5 Status bermasalah/merungut
"Addeehhh...hojan la pulak..woit..camne aku nak gi curi sluo dalam jiran sbelah nie...hadduuss..kacau betolla..rosakx2.."
(aii..aku tak confirm arr..ade ke orang yam branie buat status camnie..??..)

#6 Status nak cerita semua
"Pagi tadikan kite masak cekodok lepastu ayah kitekan makan sampai habis...Tengahari..kitekan masak nasi goreng tapi tawar pulak...Hehehe...Malam ni kitekan nak masak maggi je lar kite PK..lepas tu kite terus nak tido...hakx4"
(brape banyak 'kan' daaa..??) 

#7 Status pendek
"Aku bosan"

#8 Status jiwang memanjang
"Aku mencintai dirimu sepenuh hatiku...Takkan aku biarkan orang lain menyakiti hatimu...Aku akan sentiasa berada disisimu sayang...Apa yang perlu kau tahu ialah hanya aku cinta kamu seorang..."
(waaa...perli aku nampak...)

#9 Status takde motif
"Ntah,,tak kot..ker ye arr..??"

#10 Status show off
Hari ni aku beli kamera baru,tak mahal pun dalam RM1,999.99 lebih je...Then aku beli baju kat butik dot dot dot dalam RM3000 lebih macam tu la...kalau nak diikutkan nak beli, handbag, jam dengan kasut tadi tapi tak sempat pulak...Maybe next time lah."
(kak..mak saye blikan saye karipap tepi jalan saye tak heboh dalam FB pun kak..)

and..yam palim fofular skali skrang...

#11 Status kaler biru..(kowam jangan PK bukanx2...)
Mael lambong:WOI Acai..Mael Lambong tak makan rasuah la...
Acai:hadohainye..Mael Lambong..haiduy..dah penah kene lambung ke..???
(woit..orang suruh like bukan untuk buat ayat camnie...hadoinye..)

Habis dah...untuk pengetahuan kowam status di atas direke n diambil serba sdikit daripada mukabuku kawan-kawan aku..(thnx kowam)..jadik...mane satu style kowam...??..aku memam wajib arr yang no.3,5,8...hehehe..woit..yam sluo dalam tu bukan status aku..tu hanye gurauan semata-mata OK...^_^

So..akhir tulis dari ik..kowam ade mate kowam bace..kowam ade tangan kowam komen..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikummm...

p/s:bile nak masok nie...???..(status no.9)

2 3 orang nak menyampuk:

~naddy~ berkata... [Reply]

yg jiwang2 tuh kekadang geli gakk. haha skg byk status warna biru.. tag2 jee. hehe

IkhAnif berkata... [Reply]

@~naddy~:haish...tak tahu lar diowang nie..makin lame makin plek status FB..hehehehe