Geng Berus Gigi..

5 Ogos 2011

Aku Dan Fobiaku...(Pengakuan Berani Mati)

Assalamualaikummm reader-reader and blogger-blogger semua..^_^..



Amacam puasa kowam..??..ade yam dah ponteng ker..??..pompuan kowam tak yah nak sebut lar..ke ada kaum-kaum Adam nie yam uzur..??..hehhehe..dah-dah..meh sini duduk dedekat dengan laptop tu..coz aku nak buat sdikit pengakuan branie mati kat kowam semua nie..jangan ditanye kenape aku nak buat entre nie coz aku pun tak tahu..tetibe jer terdetik hati aku nak buat..hehehe



Ok-Ok..kowam dah puas dah tatap gambar binatang kat atas tu..??..camner..??..cute tak..??..ade iras-iras muka kowam tak..??..(lembutnyer bergurau..nak kene pangkah blog nie..grrr)....wei-wei..rilek arr..jangan arr pangkah lagi..hehehe..

Serius aku cakap..meremang bulu roma aku tengok
gambo nie...
*menulis dengan mate terkepit-kepit

Untuk info kowam..binatang nie arr yam paling aku mintak jauh-jauh-jauh nak jumpa...sampai nak search gambar tu pun puas kepit mata dah..(kalo tutup mate camner nak jumpa..??)..yam sbenanyer ade kisah hitam disebalik fobia aku nie...nak dengar crite tak..??..kalau nak pegi ambik aiyak kopi dulu baru hadap laptop tu ok..bukan ape takut kowam ngantuk arr bace criter aku nie..(woitx2..puasa nie ingat sikit..)

Cerita bermula...

Time kecik-kecik dulu rumah lama aku..aku ulang skali lagi..rumah lama aku slalu dicerobohi oleh ular-ular..memam tak sah kalau minatang nie tak ziarah keluarga aku sebulan sekali..
(baekkan ular-ular tu..)
..pada time tu..aku memam suka sangat tengok ular-ular nie..siap nak buat mainan lagi..(nakal tak aku..)..tapi mak aku tak bagi...protes woo sesangat time tu..(gile ke ape..??)

Cerita hitam bermula disini...
Pada suatu malam....ketika umurku 4 tahun..aku telah pegi mengekori ayahku ke dapur..tujuan aku ikot ayah aku ke dapur adalah untuk mengusha maggi yam ingin dimasak oleh beliau...sedang seronok aku maen-maen ayat mengusha ayahku sambil meletakkan tangan di atas sinki..tetiba aku merasa seperti sesuatu bergerak menyusuri atas tanganku...

Dengan perasaan berdebar-debarnyer..aku trus berpaling and menjerit sekuat hati...rasa-rasa satu perumahan boleh denga kowt..(tak baek menipu bulan puasa nie)..slepas kejadian tu aku tak pasti ape yam terjadi coz ingatan aku tak ingat sangat..(woi..bukan kes aku makan semut ok..)..tapi yam aku ingatnyer..aku tak dapat makan maggi malam tuu...

Cop-cop...tu baru first story..tapi lepas mende tu aku tak fobia lagi..crite yam nie baru buat aku fobia..

Pada satu malam tu..(aku tak tahu arr..kenape ular nie minat datang malam.)...aku pergi ke dapur sementara kesemua famili aku duk kat ruang tamu tengah menghadap TV..time tu umor aku 5 tahun..aku memam ade niat jahat yam nak buat arr time tu...niatnyer aku nak try cilok milo kat dapur..(nakal woo time kekecik dulu..).
Tetibe.....(suspen tak..??)
Time aku bukak penutup bekas milo tu..aku ternampak dua ekor anak ular duduk kat dalam bekas tu..(tak tahu lar camner boleh sesat ular tu..)..N then..tanpa memikirkan masa depan..aku dengan tangan terketar-ketar telah pergi ke jamban dan mengflushkan..(salah eja jangan tegur OK..)..kesemua isi-isi bekas milo tu.
Alhamdulillah nasib baek mende tu tak lekat dalam jamban tu...kowam tau tak..sampai sekarang famili aku tak tahu crite nie..danx2..esoknye ibu aku tengok milo hilang sebekas...

ade arr dalam sebeso nie ular-ular tuu...

Selepas kejadian ke-2 tu..aku trus jadi fobia ngan ular..sampai nak tengok gambar pun tak sanggup..kalau aku pergi ke zoo tempat yam aku paling target takkan masuk tempat ular-ular tu arr...

Aku rase..kowam mesti PK aku penakot kan..WOIx2...aku tahu kowam pun ade fobia jugak..sampai ke belon pun boleh dijadikan fobia..plek betullar..OKx2 tu fobia kawan aku...truk die kene usik dulu..N aku arr salah seorang pengusik tu..hahahaha..jahat tak aku..??..(bagi ular getah pun lari..nak usik orang..pigi da...)

So,moral of da story:setiap orang ade kelemahan tersendiri..

Arr..nie aku nak tanye siket nie..agak-agak ape die fobia kowam arr...try share kat ruangan komen tu OK..^_^..
>Kowam ade prasaan kowam rasa..kowam ade hati kowam jaga..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikummm...<

p/s:habis lar aku kalau gengx2 aku bace nie...

10 3 orang nak menyampuk:

::ini belog saya . cinta hati saya:: berkata... [Reply]

choki pom takot ular takot die patok .

ngeri

:)

fiq. berkata... [Reply]

weh, nak nengok pic kat atas ni pon dah tak ada keberanian,,same lah kita!

aku palin tak boleh blah, bila nak guna tandas duduk tu, sebab kat blog kan slalu org detak gambar yang ade bende 'u' ni dlm mangkuk tandas duduk,,,

hampagas..

ArulchelseA berkata... [Reply]

aku tk bleh blah ngan haiwan ni..memang cuak aku..nampak lintang pukang lari..kih kih kih

IkhAnif berkata... [Reply]

@choki:hehehe..biase arr tu..kijaan die dah..

IkhAnif berkata... [Reply]

fiq: hehehehe..jangan tulis camtu..ngeri aku nak guna lepas nie..

IkhAnif berkata... [Reply]

@arulchealsea:wei..tak sangke aku..ramai jugak yam fobia ngan binatang nie..ingatkan aku sowam jer...huhhu

Afiqa Dayana berkata... [Reply]

eee, seramnyee nk tengok gamaba tuu..
gelii aihhh ~

IkhAnif berkata... [Reply]

@afiqa dayana:same arr..sampai nak tengok gambo tu pun kene kecik-kecikan mate..hehehe

♥ Cik Nur Elyana ♥ berkata... [Reply]

haha..Yana fobia ma kucing waaa

IkhAnif berkata... [Reply]

@cik nur elyana:fobia kucim..??..wey kucim tu sume cutex2 larr...hehehehe