24 Ogos 2011

First Time Berbuka Sesowang..T_T

--Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader--



YEPP...untuk pengetahuan kowam aku still budak skolah lagi...and sebagai budak sekolah memam dah jadi kebiasaan larr berbuka puasa dengan keluargakan...






APE..???..kowam tak caye aku nie still berstatus budak sekolah..??..ape..ingat budak sekolah tak leh buat blog yam cun-cun ke..??..(cun..??..weksss...)



Ok-ok..jom kite criter pasal topic harinie pulak sbelom aku melalut kelaut...nanti kowam ke mane..entre aku kemane...Pada hari ni bersamaan 24/8/11..(dah macam buat pengumuman nak raya pulak..)..aku telah ditakdirkan untuk berbuka puasa sesowam je kat rumah...jom sesama kite mengikuti interview soal jawab diri sendiri...>_<


wakpo..??.mok bapok demo gi mano..??..
-diowang ade event berbuka puasa kat luar..semua family aku gi..aku sowam jer duduk rumah...





Bakpo demo dop gi skali nyoh..???
-aku tak gi coz malam tu aku ade program..so takut tak sempat balik pulak...COP-COP..bukan program mengarut-mengarut arr...kowam jangan PK bukan-bukan..bulan puasa nie...



demo nop make gapo time buko pahnie..??..
-aku terfikir nak masak sendiri..tapi mak aku cakap


   "ibu akan suruh Ik masak kalau ibu nak suruh rumah nie terbako"


pedas wooo ayat dia...


dop sedih ko..??.
-wosh..lelaki cam aku nie tak sedih lar kalau stakat camnie...(dalam hati...meraung woo)


Dapak pengajaran ko dok daripado kejadian itu..??
-first moral..baru aku tahu camner rasa orang yam berbuka jauh dari keluarga diowang...sedih..sayu sesangat..(syahdu lar pulak...)
-second moral...jangan ngengada nak join ape-ape program time family kowam dapat event berbuka kat luar...sayu woo...berbuka ngan TV je sbagai peneman aku harinie...


Dah-dah tu jerk...sedih tak inteview tuh..??..mintak maaf erk coz tukang menanya soalan tuh orang Kelantan...sebab tuh dia speaking Kelantan tuh..hehehe...ok-ok..
>kowam ade agama kowam jaga...kowam ade hati kowam cuci..kowam ade otak....???..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum...<




notakakikechik: nak buat entre raya lar pulak lepas nie...hehehe.





10 3 orang try hard:

Mohd Izzar berkata... [Reply]

rilex lu..takpe ..meh aku teman ko berbuka..heheh

Izahir Bin Anuar berkata... [Reply]

sekali sekala kena gak hadap situasi macam ni . mudah mudahan pada masa akan kita lebih bersedia dan mampu dengan ujian lebih dari ni . mana la tau esok lusa kena buka dekat taman rekreasi sorang2 ke kan ..

mu pahe dop ? ekeke

~bUih-bUih ciNta~ berkata... [Reply]

haha,ceannye baru rasa bukak sorg2 ye..oh dak skula ye, baru taw..hik3..
program pe sbnrnya?

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ berkata... [Reply]

bru rase feeling kami yg dok jauh dri family ni...... woaaaahhh.... berbatu2, bermarhalah2 kot kmi... lagi sedih.. tpi, dah 3 buln lbih tak balik, rsenye tak feel sdih sgt pon....

lek ar... sikijap je pon... hhuuuhuhuuuhhuuhuu

cik bulan berkata... [Reply]

haha..ik baru fest time merasa cenggini..akak dulu xpnah bbuke penuh ngan femly..tahun ni je ade ksmpatan..ye la..hidup diprantauan la katekan..*tacink~

IkhAnif berkata... [Reply]

izzar: ko nak teman aku..??..abih lar makanan takdan kat aku..hehehehe


izahir: taman rekreasi..??..mungkin..hahaha...


BBC: ade program teakwondo...awat tak caye Ik budak skolah..??..hehehe

IkhAnif berkata... [Reply]

NN: ERMM...tak sabo nak masuk U...hehehe


cik bulan: alolololo...die maen ayat tacing-tacing pulak...hehehe

ika berkata... [Reply]

ape ke sadis sngt entry nie? haha...xpe la...sehari je...nnt berbuka la dengan family pastu bawak satu kampung skali, jiran tertangga,sahabat handai...k? ^.~

IkhAnif berkata... [Reply]

ika: aii...perli lebih nampak..hehehe

alyana shafinas berkata... [Reply]

sabar jela ea..hehe