20 Ogos 2011

Siapa Cakap Jadi Blogger Senang..???

--Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader--

Hek ermm....(memperbetulkan suara nak suruh lantang sikit..)..


WOIIII..!!!!...SAPE CAKAP JADIK BLOGGER NIE SENANG ARR..???..(oii makbapak kau branak<melatah>)


"ek elleh..buat blog senang jer beb..daftar jer lar..pas tuh tulis je ape yam terlintas...mane ade susah..nenek aku pun boleh maen blog-blog nie..."


Cait..pooorraaaahhh...


sape yam cakap camtu memam diowang salah lar...diowang boleh lar cakap camtuh coz diowang tak try berkecimpung dalam dunia blog nie lagi...(dah-dah..jangan emo sangat..meletup lappy tu karang...nanti sape kene marah...ko jugak...)

Ermmm..yam sbenonyer..aku pun penah sindir blog kakak aku..memam teruk aku kene bletiak malam tuh...lepas kejadian tuh aku trus diam jer...nak tahu blog die ape..??..tengok bawah nie...




http://aindzaya.blogspot.com/....jangan terjah blog nie yerk..>_<..(muahahahaha..jahat adik ko nie...)


Hek erm..sambung topic...


Kenape aku cakap jadi blogger tak senang...bace smula aku tulis..tak senang yerk bukan susah...lain makna tuh...(..????..)


Firstly..kowam ingat senang ker nak perah otak nak buat entri..??..wei..walaupun BM aku boleh tahan lar..tak penah lagi kene bedal ngan cikgu..(cikgu tu kesian kat hang ja tuh..)..kene perah otak sekuat-kuatnyer..kekadang boleh pening kepala wooo semata-mata nak pikiaq satu entre...


Secondly..kowam ingat senang nak dapat followers..???.(sape cakap followers tak penting..??..wei..kalau takdek followers..tak maju blog kowam dow)...wei..nie blog bukannyer mukabuku..kalau mukabuku kowam boleh maen ADD jer...tapi blog boleh..??..takleh beb...kalau nak dapat followers kenelah rajin-rajinkan diri bawak blog jalan-jalan..(blogwalking)..


Yam terakhir coz otak aku dah takleh nak pikiaq pepanjang...kan aku dah tulis..ingat senang nak tulis entre..???....yam last skali ialah...ermmm...emr....enn....er....en...en.....tahlah...hehehhe


Ok-ok tu je lar yam boleh aku tulis wuntuk kali nie..so heharap lepas nie kuranglah orang yam akan cakap jadi blogger nie senang yerk....kurang..??..kenapa kurang..??..yer lar..kalau tulis takdek langsung nanti mesti kowam cakap aku tipu kan...muka suci dalam debu cam aku nie takkan menipu kowam larr...hehehe..(suci kepala hotak kau..!!)..


>Kowam ade agama kowam jaga..kowam ade hati kowam cuci...kowam ade otak..??..kowam pikiaq lar sniri..Assalamualaikummm..<



Notakakikecik: jeles dengan blog-blog yam mempunyai header-header yam mengancam...nak jugak..!!! >_<..





14 3 orang try hard:

Khairull-Dean berkata... [Reply]

hahaha... bagi aku menjadi blogger nie satu perjuangan yang di terapkan dalam blog nyer... susah beb nak jd blogger nie... makin lama... makin rase kehebatan nyer..... :)

Run Away berkata... [Reply]

memang susah kan...;d

IkhAnif berkata... [Reply]

khairull: betulx2...walaupun baru 3 bulan aku berblog...pergghhh...susah nak naik beb..>_<


Run away:sapa cakap senang..??..meh sini nak bagik penampo free...>_<

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ berkata... [Reply]

NN ckap senang ......................................... la sangat.. :P

btul la tu org ckap.. (rgister, tulis je la diari hidup kome.. tu pon payah ke..) yg mnyusahkan tu adelah dri sndri la syg oi..

kite nak org kenal kite, mme susah.. kite nak karya kite sume org bace mme susah.. kite nak blog kite dikenali org ramai, pstinye susah.. tu yg buat kite anggp nk buat blog tu susah..

pde hakikatnye, buat@cipta@create blog is the easy thing....=D

IkhAnif berkata... [Reply]

NN: thnk..tapi mende nie bergantung kat tuan empunya blog jugak...kalau hangat-hangat najis lembu baek takyah tol tak..???..>_<

hAniEy IzhAr berkata... [Reply]

yup susah jugak senanya.. haniey kena double check dulu entry, mana tau ada silap salah ke, guris lakar perasaan org ke..~

nak pk entry post yg menarik lagi.. ada ke org nak baca entry haniey and so on.. tapi, haniey lantak je tulis apa yg nak tulis.. huhu.. sapa rasa menarik, baca, tak menarik terpulangla..

by the way, your blog nice!

IkhAnif berkata... [Reply]

haniey: samelar dalam babx2 double check tuh..hehehe..Ik newbie..mane tahu takut nenanti terguriskan hati bloggerx2 senior..hehehe

thnk coz puji...hakx5...>_<

sis92 berkata... [Reply]

hai awk!
kalau awk suka blogging,
sis pun suka gila tahu! cuma yelah student kan, bila time sibuk cm pdana menteri tu ha bersawang la blog tu..hihkhik
rajin2 dtg baca entry sis n komen ok?tq!!

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ berkata... [Reply]

ai agreee wif yu, teddy bear..!!

uMie_cHan berkata... [Reply]

bukan sng nk trik org bca en3 kita...
kira jd blogger ssh r kut kan..huhu

cik bulan berkata... [Reply]

bahaha..tu la..ingat senang ke..kalo xde idea..sepi la blog tu..

IkhAnif berkata... [Reply]

Naurah:thnx Q mrs.bean..>_<


Umie: memam betul...kan sronok kalau boleh jadi professional cam abng ben ashaari..>_<..hehehhe


kak bulan: betulx3...tu lar yang pecah kepala pk entre tuh..>_<

ain dzaya berkata... [Reply]

pandai plak nk jadi promoter......haa...ni baru bley follow.....hahahahaha

IkhAnif berkata... [Reply]

ain: kakak ngan adik pun nak berkira banyak..:P