Geng Berus Gigi..

14 Ogos 2011

Telur Rebus Punya Pasai...(Entri Lawak Guling-guling)


-Assalamualaikumm blogger-blogger and reader-reader--


Sbelum aku startkan cerita aku nie...aku nak bagi...

WARNING:DILARANG BACA KETIKA SEDANG MINUM...MAKAN...TURUN TANGGA...BAGI PEREMPUAN MENGANDUNG AND TENGAH MELEPAS....SEGALA KESELAKAN DITANGGUNG SENDIRI...

Warning aku dah bagi..sekarang kowam tanggung sendiri...>_<

Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap. . so aku dah tak kisah lagilah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. aku pun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar aku pun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah.. aku pun makan nasi dengan telur rebus.. lepas tu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. 


Tiba je kat rumah perut aku rasa teramatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah,isteri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku.

Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya.... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi...

Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya 

PROOOTTT!! ...

 fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu.. lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... 

PRRROOOOOTTT!!!!...

fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut 'ahhhh.... lega...'.

Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong... 

ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku.. 'dah lama ke pak sampai?'.

Dan pak mertua aku pun jawab.'Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!!

ish x sopannya...nasib baik bapak mertua sporting...ni semua telur rebus punya pasai la ni...grrrr...>_<


Dah-dah lar sukanyer...dah lar gi suka depan laptop..kang orang cakap gila marah..ish-ish-ish...Amacam reaksi kowam...ade tak yang macam nie..???





So moral of da story...kalau nak buat mende tak senonoh pun..cover-cover lar sikit walupun dimana kita berada....


OK...tu saja untuk hari ini...kowan ade hati kowam jaga...kowam ade agama kowam pelihara...kowam ade otak..???..kowam PK lar sniri...Assalamualaikumm...>_<


notakakikecik:kalau kowam cakap orang tu mesti aku kan..??..meh sini aku lempang sapa yam cakap tuh..cerita nie takdek kene mengena dengan yang hidup and meninggal dunia OK...>_<




13 3 orang nak menyampuk:

alif haris berkata... [Reply]

hahahahhaa !! sumpah malu cmtu :D
kantoi dpn orag ramai ^^

Anif Abdullah| AA berkata... [Reply]

hahahak..lawak :D
so nak kentut tu agak2la ya..

*lepas ni cuba guna comment pop up ek.More friendly :)

hanyzham hadny berkata... [Reply]

mcm pernah baca stori nih kat blog encik ben

c i k a n a berkata... [Reply]

haha..klakar la cite ni..
mmg mla2 igtkan awk..bla abs bc bru tau bkn awk..alamak,jgn lempang sy k...

ArulchelseA berkata... [Reply]

cuak aku bro..kih kih kih

IkhAnif berkata... [Reply]

alif haris: tu larr..laen kali jngn buat camtuh..hampeh tol larr..hehehe

AA:comment pop up..??..nanti Ik try godek-godek ok..^^

IkhAnif berkata... [Reply]

hanyzham: yam nie pun aku copypaste dari mukabuku...>_<..(kantoi sudah...)

cikana: weit...!!!..jahat larr...meh sini nak pos penampo lelaju...>_<

Arul:hehehehe...cuak jugak first time aku baca nie...>_<

sobri yaacob berkata... [Reply]

ha....ha..
mcm2 AR..
lawak sey.. :)

C i k P i p i T e m b a m berkata... [Reply]

HHAHAHAHAHA ! gila lahh . malu gila kot . nak cover dh xbleh . kakakakakaak .

*kita dh follow awok . hehe . :)

IkhAnif berkata... [Reply]

SOBRI:first time aku baca.tak leh brenti suke..>_<

CIKPIPITEMBAM:thnx coz follow..follow kamu jugak.. >_<

si kiut lavender berkata... [Reply]

alalla..nih memang Ikla..dya sja ja tulis kat notetecik uh...nak cver awai2 agy..heeeee~~

ezza syahida berkata... [Reply]

setuju dgn AA.
guna comment pop up. hee~ :D

done follow!

IkhAnif berkata... [Reply]

SKL:tak dek bukti..takdek saksi...muahahaha...>_<

ezza:don use it...thnx for you comment..>_<