Geng Berus Gigi..

3 September 2011

Jom Tukar Menu Raya...Kompen Mletop..!!

~~Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader~~

Tak sampai spuloh minit habis..>_<

Kuih semperit hado..kuih sampan hado..ketupat hado bak kata pakcik Astro..macam-macam hado..

Tapi harinie aku bukan nak promote or nak jual kuih raya..jauh sekali aku nak promote pakcik Astro tuh..yang sbenonyer aku nak cadangkan atau suggestionkan..(waa speaking ko yerk.grammar kemana vocab kemana..)..makanan or juadah yang boleh kowam sediakan untuk tetamu yang hadir wuntuk berari raya...

So..aku malas nak buat pendahuluan pepanjang nanti kowam malas pulak nak baca..alla..macam lar aku tak kenal kowam..kalau dah pendahuluan dah melebihi 180 patah perkataan..(aik..masuk subjek BM nampak..)..mula lar kowam ada nawaitu nak pangkah blog aku nie..

Erm...kowam tengok jew lar gambo kat bawah nie..nanti mesti kowam nak rasa..coz mende nie sedap sampai menjilat ibu jari kaki jiran sbelah rumah wooo...(tak snonoh punyer admin..)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TAAADDDAAAAAAA














"WOI...AKU TENGAH MENYENTAP NIH..!!!..MEMAM TAK ARR...WEI..KO PENAH MAKAN KASUT SAIZ 40 TAK..???"

Sowi-sowi semua..saja aku nak bergurau ngan kowam...tapi yang sbenanyer makanan nie aku bukan suruh kowam yang sentap..tapi aku nak bagi cadangan untuk kowam..apa kata kowam bagi makanan nie kat tetamu yang bajet raya sakan...

contoh:

Mak Jemah : 
Kiah woi..langsir beli kat pasar tani jer ker..??..lepastuh apsal sofa ko nieh keras smacam jerk..nieh mesti ko beli barang yang tak branded kan-kan-kan...suami aku blikan aku langsir yam brasal dari Jagaria you know...sofa pulak..tak main lar yang bundle-bundle nie..I import dari negara Isketambolabola tauu..

Eh-eh..kuih semperit jerk kerr...sorri..tak slera I nak sentap Kiah oii..bawak lar makanan yang sedap-sedap sikit..KFG ker..Mac E ker..

Mak Kiah : 
MAN..tolom ambikkan Mak Jemah nie sushi ulatulat yang mak buat tu..

Mak Jemah : 
Sushi ulatulat..??..favrot aku tuu..hari-hari suami aku blikan untuk aku tahu tak..dia import dari Cinani tahu tak..??..bak sini ko bawak lar semua biar aku sentap..nanti kalau tak habis membazir pulakkan..

(3 minit kemudian)

Mak Kiah : 
Makan larr..penat kiteorang buat nie tau..cakap favrot..ke nak suruh aku suapkan..??

Mak Jemah : 
..... =_=".....

>Kowam ada mata kowam baca..kowam ada telinga kowam denga..kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikummm...<

notakakikechik: mak aii..kerje skolah aku baling kat mana erk dulu..??..lusa nak skolah dah..mati larr aku..>_<




13 3 orang nak menyampuk:

kisahku orang biasa berkata... [Reply]

wahhh comeynye sushi ulatulat nie,.like3,.tpi yg de ulat cam lipan ,.mmg x r kan nk mkan,.boikot lipan sampai bilo2,.huhu :)

Pn. Sheila berkata... [Reply]

mak ai... serammm tgk,lg seram klu nak makan... huhuhu

Wanie berkata... [Reply]

erk...nak termuntah tengok..yuck! (0_o)

Laurie Gina berkata... [Reply]

owh...nak loya lak aku tengok~~~hahahaha..kreatif nyew... nak try buat lah. ^_^

Lady Diana @ Lat'z berkata... [Reply]

adoh....pejam mata pun masih terbayang2...susah nak makan ni...ulat sago pun aku pejam mata makan..(O.o)

IkhAnif berkata... [Reply]

Kisahku Orang Biasa: apsal..??..fobia ngan lipan erk..??..hehehe



pn.sheila: sebab tuh suruh bagi jiran yang terlampo over jerk makan..hehehe


wanie:jngn muntah kat sini..takdek orng nak cuci...>_<

IkhAnif berkata... [Reply]

laurie: pos sini sket nak tengok jadi ke tak..hehehe


lady: ulat sago..??..aku nak pegang pun terketak-ketak...hehehe

hanna.dotter berkata... [Reply]

Ha ha ha ha.tak idup lame la nak hadap mende2 cm ni weh.

cik idora berkata... [Reply]

uhh.. nk munth tgk menu 2...

IkhAnif berkata... [Reply]

hanna: tak try tak tahu wei...hehehe


cik idora: baru tengok..klau dipaksa makan...hahahha

hanna.dotter berkata... [Reply]

ko la ptot try dlu.kalu idup lame, aku try la.wahahaha

~Nana 귀여운~ berkata... [Reply]

citer tu ada di web orang jepun, dorang memang suke makan serangga..eeeeyuwww..

IkhAnif berkata... [Reply]

hanna: waa...aku angkat bendera putih..>_<


nana: aku ambik dari situ arr...pelik-plik arr diowang..>_<