27 September 2011

Sebab Orang Tak Baca Entre Kita...Boleh Pakai ke..??

~~ Assalamualaikum To Blogger-blogger And Reader-reader ~~



Harini aku nak share sket apa yang menyebabkan orang kurang baca entre kita..aku tahu..slepas aku buat entre nie mesti akan ada ramai yang tak puas hati..so aku nak mintak MAAF awal-awal lagi k...


COP-COP..aku tahu aku blogger jagung lagi..tapi ini just pendapat aku yerk..kan kowam jugak tulis "Sharing Is Caring"..So.meh sini aku nak sharing sket nak tunjuk kecaringngan aku nieh..(amek ko..ayat karangan BM aku kluo dah..)


1. Shoutmix/Cbox Kat Tepi..



-Aku tengok ramai blogger yang buat shoutmix/Cbox die kat tepi macam dalam gambar tu..bagi aku..makin cepat reader jumpa shoutmix/Cbox..makin cepat diowang blah dari blog kita...


Pada blogger yang just nak orang korang blogwalking balik kat blog dia..diowang trus akan klik kat shoutmix/Cbox kowam tu..diowang tak scroll dah kat bawah..berkemungkinan tajuk entre kowam pun diorang tak baca..


2.Entre Kosong Xdek Gambar..


-Gambar merupakan penghidup sesebuah entre...INGAT TUH..!!..dalam setiap entre kalau ada satu gambar pun dah kira OK arr..jangan biarkan ianya kosong jer..kalau kosong..mood nak baca pun tetibe je tak masyuk..percaya arr kata-kata aku nie...(ceewaahh..)


3.Lagu Melalak..




-Makkkk Aiihhhh...kalau lagu dah melalak + pasang kuat-kuat nak baca entre pun tak paham...bagi pendapat aku..ape kata kalau kowam gunakan muzik yang slow-slow + mendayu-dayu..baru ada feelim sket nak bace entre kowam tuh..


4.Entre Berbelit-belit..


ini bukan entre yerk..
-Hah..!!..kalau entre berbelit-belit aku memang takkan baca..bukan aku sorang je..aku tahu kowam pun same kan..??..ala..takyah nak geleng-geleng kepala arr..aku tahu dah...


5.Gadget Belambak..


-Gadget belambak bermakna blog berat..blog berat bermkana nak loading lambat..loading lambat akan ada peluang untuk di [X]..kalau ada peluang untuk di [X] tak dek orang nak baca entre..faham sekarang..??..bagus betollar kowam nieh,.. > _<



6.Blog Tak Kemas..




-Kalau blog tak kemas..nak baca entre pun rasa serabut je..so..kemas-kemaskan arr blog kowam tuh..macam blog aku nieh..kemas tak..??..aku tahu tak kemas macam blog kowam yang ade blink-blink tuh..tengok..!!..header aku pun tak comey...


Ermm...ade sesape yang nak bagi header free tak..??.. >_<


>Kowam ada hati kowam nilai..kowam ada tangan kowam komen..kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum<
 
notakakikechik: sape yang makan lada..dia yang rasa pedas..jangan saman aku..!!!


37 3 orang try hard:

Syafiq berkata... [Reply]

nice entry. sangat berguna untuk blogger ;)

CayZal berkata... [Reply]

laa,ye ker..
patut la takde org baca entry aku yang lepas2..
tima kasih bagitau..

IkhAnif berkata... [Reply]

syafiq: bese-bese je tuh..>_<

IkhAnif berkata... [Reply]

cayzal: pendapat aku jer tuh...>_<

bella luna berkata... [Reply]

bab widget berlambak and menyebabkan loading lambat, aku sokong,.tapi pasal shoutbox tu,lau tak jumpa lau entry best pun, aku blah gakz,tmbh2 lau tak de mood,jejak kosong je la,..

ieyza afieyna berkata... [Reply]

betul tu.. aritu ieyza wat segmen blog list. sje nak invite blogger . ieyza letak lah kt shoumix tulis "jom join" so dorg dtg blog reply " join aape?" nmpak sgt dorg dtg tinggalkn shout je tnpa melihat sedikit pun entry kite,, sob2.. sedihnye..

EyqaLuvender berkata... [Reply]

owhh..hehe...yg lgu tu,no komen...ta kesah sgt pon tp iqa sndiri mmg da lme buang gadget lgu...
nk tmbh 1 ag boley?
tajuk entry tuh...
kalo diorg da t'tarik ngn tajuk msty diorg bce cmpay abes kn???
juz bg pndpt... :)

sengat berkata... [Reply]

hahahaaa ape lu ckp sume betul maa... 1 lagi lau blog berat gile! lembab!! err mmg wa out je trus... :)

anitadiana berkata... [Reply]

tq untuk fakta tu..memang ada kebenarannya....tapi kita tak boleh paksa org..kalu suka baca..kekadang org suka baca ..tapi tak komen..tak komen tak semestinya tak baca kan...kekadang kak ita fikir sapa nak tengok kak itanya blog yg kak ita masak hari2..bila jumpa kekawan opis di cafe dia org tanya kak ita kenapa ari ne tak ada masakan ke apa 2lah...kak ita pun terkejut gak..mereka membaca blog kita rupanya...so happy lah gak...lagi satu kita kena rajin komen kat blog org tu..baru dia org datang komen kat blog kita...

Touya K II berkata... [Reply]

Guna bahasa alien , memang aku tak baca lah .

::ini belog saya . cinta hati saya:: berkata... [Reply]

nice2 :)

IkhAnif berkata... [Reply]

bella: aku pun same arr...kadangx2..kalau shoutbox kat tepi tuh..aku ltk jejak je..pastuh bla arr...


ieyza: hahaha...tu la risiko bwat shoutbox kat tepi..>_<

IkhAnif berkata... [Reply]

eyqa: btlx3...tajuk kene bagi gempak + panas baru ade orng nk bace..>_<


sengat: hahaha..loading lambat..nak scroll pun lembab..aku pun out trus..hahaha..

IkhAnif berkata... [Reply]

anita: betulx3..kadangx2 diowang bace tapi x inform kat kite..sebb tu kite PK laen..>_<

touya: bahse alien..??..hahaha..bahse gedik arr konon..perghh..

choki: thnx Q..>_<

A retarded kitty berkata... [Reply]

macam mana awak tau ni

kekeke

aku kalau orang letak shoutbox kat tepi macam tu memang aku tak tengok entri langsung unless kalau entri hang best

ctk berkata... [Reply]

hehe...blog ct pon byk kurg. tp xpelah . ct rse puas hati ngan blog ct skrg (puji dri sendri:D)...info yang sangat2 berguna...pada blogger2 baru, take a note okay :D

IkhAnif berkata... [Reply]

ARK: aku tahu coz aku macam tu arr...(kantoi arr plak...=_=")

ctk: bagus arr tuh..blog mencerminkan admin..>_<

Khairil berkata... [Reply]

yang penting entry kena menarik...

~Nana 귀여운~ berkata... [Reply]

gaya bahasa pon kena menarik, freindly ngan orang ..tips untuk orang bace entry walau sesimple kuman skalipom. haha

IkhAnif berkata... [Reply]

khairil: yep..menarik + padat + berinformasi..perghh..kompen ramai reader..>_<


nana: tang gaya bahse tu..tanak yng gedik-gdk..pakai ayat bese pun cukup arr..>_<

fieha berkata... [Reply]

blog sy kemas x? :)
kena letak shoutmix kt bwh la nmpknye pas ni..

IkhAnif berkata... [Reply]

fieha: hahaha..kalau letakkat bawah..nanti orng mls nk scroll panjngx2 plak..>_<

Ayu Aurora berkata... [Reply]

awwwak nawk heaaadewr freew eww ??

p/s : serius berbelit tangan nak menulis ni usahkan baca.

sokong sgt bab tulisan tu

nik nurhidayah berkata... [Reply]

hahhhahaah~ade ckit3 je ciri2 kt ats...LALALALALA

tapi dah kurangkn ckit la

IkhAnif berkata... [Reply]

ayu: yew law..headerrr sayew tak comei ponn..<--geli-gleman wooo...


nik: ade jugak..??..terkantoi arr plak..hehehe..>_<

RinsyaRyc berkata... [Reply]

biasalah tu... akupon sukeww ada gadget2 comel.. letak shoutmix tepi... mesti lebih comel... ekekekeke...


http://bulatmata.blogspot.com/

IkhAnif berkata... [Reply]

rin: pemberat blog tu..kalo comel lmbt xyah la..nk bace pun xdek moo..>_<

RinsyaRyc berkata... [Reply]

xdek moo pon buleyh... akakaka..


http://bulatmata.blogspot.com/

IkhAnif berkata... [Reply]

rin: mood..alaa..wrong texting je tuh...adoyai...punoh..>_<

RinsyaRyc berkata... [Reply]

typo.. ekekeke... nasebla aku tak tag gamba tu lam fb ko.. muahaha..


http://bulatmata.blogspot.com/

IkhAnif berkata... [Reply]

rin: gambo..??..gambo ape..??..ko jangan bwat suspen mlmx2 nie rin..hahaha..

RinsyaRyc berkata... [Reply]

NGEKla ko.. aku tau la malam.. apesal ko suspen pulok?

aku suke printscreen orang2 typo.. mihehhe...

http://bulatmata.blogspot.com/

IkhAnif berkata... [Reply]

rin: ooo..ko memam slalu cari kesalahan orng lain...adoyai..T_T

RinsyaRyc berkata... [Reply]

baru ko tahu.. lagi sekali ko buat, aku post kat fb aku, blog aku, tagged aku, twitter aku...skype aku.. mana2 yg aku ada.. hahaha

IkhAnif berkata... [Reply]

rin: adoyai...naseb baek aku x add ko dlm fb aku...T_T

RinsyaRyc berkata... [Reply]

tak yah.. ti kantoi pulok aku.. hahahaha


http://bulatmata.blogspot.com/

IkhAnif berkata... [Reply]

macam arr aku tahu mukabuku ko..hahaha