Geng Berus Gigi..

23 Oktober 2011

Aku Nak Delete Blog Aku..!!!!

~~ Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader ~~

"Aku nak berhenti jadi blogger...aku dah malas dah jadi blogger nieh..tak dapat ape-ape pun..juz buang masa jerk duduk hadap laptop duaplohpadjam..aku dah nekad nak delete blog aku nieh..!!"

COP-COP..!!!..ayat kat atas tuh bukan aku yang cakap..tapi ade arr sorang dua kawan-kawan aku yang masih hijau dalam dunia blogging nie cakap camtuh..andddd...pada pendapat aku..kowam takleh jadi blogger yang berjaya kalau kowam bersifat macam tuh...


"Ceh..cita-cita nak jadi macam Ben Ashaari..tapi dah give up sparuh jalan...ape barang beb..??"


Abang Ben pun pernah tulis dalam salah satu entri dia yang beriban tuh..dia tulis :


"Blogging payah nak naek..senang nak turun.."


And bagi aku pulak..kalo nak jadi blogger nie die kene ade sifat-safat kat bawah nie...kalau takdek salah satu memam payah siket nak berjaya dalam dunia blogging nieh and makin cerah peluang kowam rasa nak delete blog kowam tuh...


...Sabar...

-Nak jadi blogger nie..kita kene ada sifat kesabaran yang tinggi..perghh..sape cakap jadi blogger nie tak perlukan kesabaran yang tinggi..??..meh sini bia aku piat tlinga dia...(branie ko yerk..)..sabar nie merupakan benda yang terpenting dalam dunia blogging...kenape..??..


"Bro aku udah letih arr maen blogging nie...followers tak penah naek..reader hampeh..baek aku delete arr blog aku nie"


Walau apepun yang terjadi..jangan sesekali give up dalam dunia blog...just truskan perjuangan sampai ke keypad laptop yang terakhir...<-- perghhh ayat nie takleh blah...




...Buntu Entri...




-Bukan sifat buntu entri yang kowan kene ade kat sini..tapi sifat jangan mudah putus asa kalau kowam semua buntu nak tulis ape dalam blog kowam tuh...ramai blogger yang delete blog diowang hanye disebabkan dengan bende alah nie..


Nak buat entri memang payah kadang-kadang aku pun buntu jugak...last-last aku kopipaste dari mukabuku jerk..so..kowam pun jangan arr senang-senang sangat nak delete blog tu..kalau dah memam pokai entri..cilok je dari mukabuku ke newspaper ke...




...Malas...



"Malasnye nak BW..malasnye nak tulis entri..."

seminggu kemudian

"Apsal blog aku takdek orang bace nieh..??..apsal entri aku takdek orang komen nie..??..apsal followers aku makin ciput nie..??"


-Kowam malas kowam tanggung arr...lepastuh mule arr ade nawaitu nak delete blog...grrrrrrrrrr




...Mudah K.O...



"Entri awak tak sedap la dik..dah la tak sedap..lagu dalam blog nie pun memekik je kerja..takdek butang pause ke..??.."

-Jangan sesekali mengalah or putus harapan bile kene sound and ditegur dek blogger lain...kadang-kadang kite kene menerima jugak pandangan blogger lain..kalau taknak terima baek buat blog tu private trus...biar kowam je yang boleh bace..baru arr takdek orang yang nak komen tang blog kowam betul tak..??


>kowam ada mata kowam baca..kowam ada hati kowam nilai...kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik: jadi blogger bukan macam makan nasik abang-abang and akak-akak...perut kenyang hati senang.. >_<

27 3 orang nak menyampuk:

Eyda Syahida berkata... [Reply]

pernah 2,3 kali fikir nak stop. mood blogging dah menurun... >.<

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ berkata... [Reply]

ikh memekik tiap2 mlm lah.. diam ! shhh...

IkhAnif berkata... [Reply]

eyda: jngn camtuh...keep blogging arr..>_<

nn: sape cakap..??..tau arr suara Ik cam faizal tahir..tak perlu arr nak puji..>_<

RinsyaRyc berkata... [Reply]

dah mengalah ke pak cik?

Fahz berkata... [Reply]

hmm bagus entry nie.pembangkit semangat.thanks tuan belog. :)

Miss Purple Ungu berkata... [Reply]

ingatkan ik btul2 nk stop blogging neh hehehe :)

Cik Tetra berkata... [Reply]

betul2..keep on blogging..jgn cpt mgalah.. :)

sis92 berkata... [Reply]

ye mmg bkn senang nk bjaya dlm dunia blogging ni..
paling penting its nice to be nice :)
good luck utk kamu jgk :)

ieyza afieyna berkata... [Reply]

penah juga rasa nak berhenti je semua ni,, tapi bile fikir balik, nak jadi kn blogger as hobi dlm kehidupan ;)

best woo.. hik3

bella luna berkata... [Reply]

yang penting niat nak buat blog jgn la sebab nak populariti or cepat dpt untung,insyaALlah kite akan terus maju;)

Gulet_Gurlz berkata... [Reply]

takda la smpai nak delete blog. wa syg blog wa. kehkeh. btw, nice entri. :)

~Nana 귀여운~ berkata... [Reply]

la..ingatkan dia nak delete blog...nasib bek owang len..huhu

aiNa yaZiD berkata... [Reply]

no pain, no gain... (^^,) sabar itu penting dalam setiap perkara yg kita lakukan. enjoy dlm dunia blogging keh.~!

Miss Eiza berkata... [Reply]

haha,,tulis pakai hati...orang nak bace kite suke hati,orang taknak bace kite patah hati.hahaha =p

yen(toka ziizokukuto) berkata... [Reply]

kebanyakan org,, berblogging tanpa bw,,,tu yang tak rasa nikmat berblogging,,,,

Miss Dolce and Gabbana berkata... [Reply]

Aku mula dah rasa malasnya nak update blog.Malasnya sebab aku mengalami mental block ilness.Blogwalking memang jarang sekali.haha

khairul berkata... [Reply]

bukan senang nk berjaya..kena byk bsersabar

Mr AnOnymOUs berkata... [Reply]

sabar=_='

keep blogging_^)

Lily berkata... [Reply]

Setuju sgt2. Btw, comellah kucing yg terlepek dkt sofa tu xD

Nuriy Arisa berkata... [Reply]

Assalamualaikum awkk ^_^

hehe xD sebrnanye..Bw nie sonok..just certain org mls..kalau dorg rajin BW..dpt + ilmu..n + friends ^_^

IkhAnif berkata... [Reply]

rin: sape yng mengalah makwe..???.hekx4


Fahz: sesama..keep blogging erk..>_<


miss: takdek maknenyer nak brenti blogging...hekx5

IkhAnif berkata... [Reply]

cik tetra: kamu jugak..!!..keep blogging erk..___>_<


sis: bukan senang nk berjaya dlm dunia blogging..>_<


ieyza: memam best woo blogging nie...kadangx2 blh release tension gak..>_<

IkhAnif berkata... [Reply]

bella: betolltuh..kalo buat blog untuk jadik retis baek takyah arr..>_<


gulet: erk..??..hehehe..mane arr tahu..tapi truskan arr blogging..>_<


nana: takdek maknenyer ik nak delete blog nieh..huhuhu..

IkhAnif berkata... [Reply]

aina: stuju tuh...bukan senang nk jadik blogger nieh..>_<


miss: hek...perli erk..??>.hahaha

yen: betolx3...diowang just ingat reader dtng tanpe dijemput je..>_<

IkhAnif berkata... [Reply]

miss dolce: jngn arr camtuh...blog awk dah perfect dah tu..rugi woo kalau tak...


khairul: betul tuh..buat arr blogging nie mcm hobi kite..>_<


mr:memam sabo dah pun..>_<

IkhAnif berkata... [Reply]

lily: erk.?? kucing..??..adoyai..=_="


nuriy: diowang tak sedar..kalo bw bnyk perkara yng kite blh dapt..

RinsyaRyc berkata... [Reply]

sudah terang lagi bersuluh ko mengaku akuni MAKWE!!! hak3