Geng Berus Gigi..

21 November 2011

Jiwang Just A Status Tapi

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


Aku nak skipping English tapi aku takut nanti cikgu BI aku menangis pulak bila tengok English anak didik dia sebegini teruk..jadi aku akan teruskan dalam bahasa BM ok tak..??*terbaik punye alasan*


Err..aku komfem korang semua ada mukabuku and aku jugak komfem yang korang mesti pernah terbaca status-status jiwang karat kat situ..korang tahu tak..??..nak buat satu ayat jiwang ni bukannye senang macam goreng keropok kat dapur..perghh..kalau boleh pekene keropok hujan-hujan sedap jugak ni..*macam takdek kaitan je*




Ok-ok..aku tahu ada yang meluat baca ayat-ayat jiwang camtuh..tapi yang menjadi kemusykilan nyer..kenapa korang still like sedangkan korang tak suke..??..adakah disebabkan tiada butang dislike..??..ataupun korang sekadar ambik hati..??..ok-ok takdek kaitan..turn to da topik..err..korang tahu tak kanggaroo tidak boleh berjalan..?? =___="


Errr..ok-ok serius...5 bulan lepas aku dikenali sebagai "Putra Jiwang" dalam mukabuku...nak tahu sebab ape..??..bace kat bawah ni..

MiZ yOuR eYeS....◕‿◕
mIz YoUr SmIle...........^‿^
MiZ yOuR vOiCe...................♪♫♪♬♪
but..are you miz me like i miz you...?????




There comes a moment when our life change forever,
The moment we admit our weaknesses,
The moment we rise to a challenge,
The moment we accept the sacrifice,
And let a loved one go.
And sometimes the changed in our life is an answer to our prayer. :)



mencari hikmah disebalik semua kesulitan n dugaan yam melanda...
mencari kebenaran disebalik kesalahan...
mencari keredhaan disebalik kesedihan....i`m sorry...-_-...



sorry coz takdek time awak sunyi..
sorry coz takdek time awk sedih...
sorry coz takdek time awk perlukan saye..
semua itu bkn saye yam nak..ianyer hny...
takdir tak nak kite bersame...
i`m sorry..



Do you know what my problem is..??
I love You...
I love your name...
I love the way you look at me...
I love your gorgeous smile...



I love when you say my name....

but...will you feel what I feel about you..???




dulu..awak slalu ade untk saye...
sekarang..awak tiade untuk melengkapkan harix2 saye...



If you fall in river there is a boat..
If you fall in well there is rope..

But if u fall in love there is no hope....



You laugh because you think I'm kidding,

I smile because I know I'm not :)




i`m not HARRY POTTER that can CURSE you to love me...

i`m not SHERLOCK HOLMES that can INVESTIGATE did you love me or not...

i`m not SHAKE SPEARE that can WRITE a beutiful poem about my love to you..

and i`m not LUDWIG VAN BEETHOVEN that can write a popular SONG for YOU...
i`m sorry coz not being perfect for you... :(





PERGHHH...awi dalam sembilu..jiwang siot aku...untuk pengetahuan awak-awak semua ayat-ayat di atas ialah hasil rekaan diri sendiri yerk..takdek cilok-cilok..kalau nak diikutkan banyak lagi tapi kalau aku letak semua nak ke korang bace..??..




Okey-okkey kat intro tadi aku ade tulis 5 bulan lepas..kenapa mesti 5 bulan lepas..??..kenapa tidak minggu lepas ke..empat puluh tahun yang bakal datang ke..lantak aku arr nak bubuh tajuk ape entri aku..hehehe.gurau-gurau..rilek arr..jangan arr panas..


Tajuk kat atas tu tak lengkap..ni sambungan tajuk tu..



Jiwang Just A Status..But....It`s Always Dercribe My Feeling With You..


5 bulan lepas..PERGHH..diibaratkan Putra dengan Cinderella..tapi sekarang diibaratkannnn....ermmm..ermm..errr...*break up lettew..*



Sekarang kalau aku buat wall post memang sumpah takdek langsung jiwang..mungkin sebab inspirasi hilang kut...errr..sape yang nak jadi inspirasi aku..??..OK FINE TAKDEK..!!


Harini aku dengan baik hati dan penuh takzimnya aku nak suruh korang-korang kipas payah mati aku add aku kat mukabuku.nak tak..??*kipas payah mati..?? ade ke..??*..kalau nak..just clik kat bawah kalau taknak pun takpe..ye arr..sape la aku kan..aku just "Insan Kesepian"..*agak-agak last makan penampo bila..??*






Moral of da entri is....hargai la inspirasi korang..jangan menyesal pulak bila dia hilang nanti...


>korang ada hati korang nilai..korang ada mata korang baca..korang ada otak..??..korang PK lar sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik: errrr...jiwang itu romantik erk..??..waaa..romantiknye aku dulu...sekarang..??

22 3 orang nak menyampuk:

Thania berkata... [Reply]

but sumtimes love is evrything,,,.

a!n n!a berkata... [Reply]

hehehe.. ;)

anitadiana berkata... [Reply]

dasyat..hati ada taman gak..he..he

ZichiEqaa berkata... [Reply]

kadang kadang terkena jugak penyakit jiwang tu ? --'

IzariahzainaL berkata... [Reply]

hahha,tapi mmg x dinafikan klu pos2 yg jiwang tuh mmg byk yg like ataupun yg berunsur "takbur",,hahha.

Ungu Violet berkata... [Reply]

jiwang terlebih karat nih...hihi

afzalsukasuki berkata... [Reply]

okeh aku tetiba jatuh cinta ngan ayat2 ko!!hahaha

Tira Pengemis Maganda berkata... [Reply]

xslh nk jiwang....tyme hjn tdo la best...hihi

atie zakaria berkata... [Reply]

jiwangnya.. but love all ur stats.. maybe dulu berpasangan but now x..

tapi kn x semesti bila sorg2 x happy rite.. ^_^

Ayu Aurora berkata... [Reply]

wlpn x reti nk tls status jiwang tp mesti rasa best je bce status jiwang mcm tu =D

sb tu org like =D (klu org tu cm saya )

Eein Azryn berkata... [Reply]

leh tak cilok satu ayat jiwang kat atas? wah. aku nak cilok, tapi mintak izin. ^___^

Sya Hyo-Sonn berkata... [Reply]

<-- suke wat status jiwang tapi bila baca nak muntah :)

penyu berkata... [Reply]

saye bukan na kopy2 tempt len.sy na post kat tempt comnt ni balek.na tulis sumthing about it

Cik Nurul berkata... [Reply]

hahahaa superb r jiwang bro! xpe, jiwang2 la slalu... xsalah pon kan? ^^

~Nana BamBam~ berkata... [Reply]

i miss u like u miss me...

hahahahaha..jiwang plak eh...


:P

bella luna berkata... [Reply]

kadang2 ayat tu keluar tanpa diduga,. tapi yang pasti aku jarang semakkan wall aku dengan status mcm tu, confirm kena bahan je la nanti lau aku buat >.<

IkhAnif berkata... [Reply]

Thania : but sometimes love is nothing..=_="


a!n n!a :hahaha..??


anitadiana :ahahha..sekeras mane pun hati laki ade taman jugak kak..ehehe

IkhAnif berkata... [Reply]

ZichiEqaa:dulu selalu..ehehe


IzariahzainaL: Tu yng pelik prangai manusia tuh..>_<


Ungu Violet: nanti kite polish balik erk..ehehe

IkhAnif berkata... [Reply]

afzalsukasuki: =_=" ..errr..perlu ke..??.ahaha


Tira Pengemis Maganda :lari topik..REJECT.!!..Ahahaha

atie zakaria : tapi nk arr try jugak bercinte enn...

IkhAnif berkata... [Reply]

Ayu Aurora : betulx3..saye pun kekadang camtuh jugak..>_<


Eein Azryn : cilok arr..bayar tau..!!..ahaha


Sya Hyo-Sonn: same arr..>_<

IkhAnif berkata... [Reply]

penyu: =_="


Cik Nurul : kalau la boleh kan..??..ahaha


~Nana BamBam~ =_="..miss you miss me ape nie..??..ahahha


bella luna: aku slalu je jadi bhn dlm babx2 camtuh..diorang jeles lettew..>_<

Cinta_Hatii berkata... [Reply]

Love is hurt,,
Love is Smile...
Love is You :*