Geng Berus Gigi..

27 November 2011

Maal Hijrah Apa Barang?

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


SALAM MAAL HIJRAH SEMUA..!!!

"Woi..!!..ape bising-bising nieh..??..Hijrah bagai..tahun baru lambat lagi kut"


Ok..ramai budak-budak, remaja-remaja dan orang-orang zaman sekarang dah tak sambut dah Maal Hijrah nih..sah ke nak bunyi kiraan countdown dari 10 sampai 1  bacaan Yassin kat surau pun kurang dah sekarang..


"Maal Hijrah..??..ape benda tu..??..macam boring je.."

Boring tak boring..Maal Hijrah ialah tahun baru mengikut kalender Islam..


"Oooo..yang aku tahu just time sambut benda nie je mesti cuti..tu yang syok tuh..Alaaa..tak penting pun..takyah arr nak Hijrah-hijrah sangat.."



Tanpa Hijrah Islam tak akan berkembang..tanpa Hijrah kita mungkin akan mengganut agama Kristian dan Buddha sekarang..tanpa Hijrah jugak manusia akan lebih tersesat..


"Rilek arr der..semua tu untuk olders people you know..??..kita sebagai orang muda enjoy arr.."

Rugila kalau muda-muda enjoy nanti tua baru nak insaf..kalau ko pasti yang mati tu jauh ko boleh arr nak target macam tuh..tapi mati tak mengenal usia..


"AKU TETAP FIKIR YANG SAMBUTAN TU UNTUK ORANG TUA-TUA JE.."

Tua ke muda ke anybody will die anyway..ko tak fikir ke betapa payahnya Rasullah SAW nak berhijrah dari Mekah ke Madinah..??..diorang bukannya naik kapal terbang ke..jet persendirian ke..diorang just pakai kuda, unta dengan jalan kaki je..


"Errr..okkey-okkey..!!..nanti aku suruh kawan-kawan aku kira countdown ngan pasang bunga api plus-plus..puas hati..??"


Tak perlu arr nak pasang bunga api ke tanglung ke countdown ke countup ke..baca Yassin dengan solat sunat cukup la..lepastuh baca doa ni



"Ko suruh kiteorang buat tu la buat ni la..yang ko tuh buat tak..??"

Errr..ehehehe..tahun depankan ade lagi..


=__="


Sori lambat update..line tenet amat nazak..pergh..mesti banyakkan pahala aku coz banyak bersabar dengan line internet.. =__=" ..nak update satu entri punye la seksa sah ke nak blogwalking..


>Korang ada hati korang nilai..korang ada mata korang baca..korang ada otak..?..korang pikiaq la sendiri..Assalamualaikum


notakakikechik: kenapa orang Islam menyambut Krismas dan lebih meriah daripa Maal Hijrah..??..Islam semakin mundur or semakin maju..??

14 3 orang nak menyampuk:

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ berkata... [Reply]

oii dak kecik .. title entri takde yg lagi meletopp ke ? mcm mintak pancung je ..

Encek Rizaira berkata... [Reply]

time muda2 cani la kene bykkan ibadat...belum tentu usia pjg...bila2 ajal buleh dtg...

Aesya Zealous berkata... [Reply]

salam maal hijrah..

♥Lady Ainaa♥ berkata... [Reply]

Perghhh..suke gile entry kali ni.. Hidup di dunia ni hanya sementara, ingatlah..hehehe...Salam Maal Hijrah....

ieyza afieyna berkata... [Reply]

entry kau bikin cuak je memula. dengan tajuk lagi mcm tu.. hee..

tak dinafikan smbutan maal hijrah adalah kurang meriah jika dibandingkan dengan smbutan new year. yg sanggup beli mercun, bunga api bgai tu.. tapi itu metaliti org yg hnya memandang duniawi je... dia lupa kite hidup kt dunia ni ade bnde lain yg lbih penting untuk dikejar kn...


p/s:alhmdulillah bru je blik masjid meriah sgt tadi.. dengar ceramah.. meriah je sambutan je, xperlu bunga api tu semua..bzir kn duit je... cukup sekdar berselawat.. igt jasa Nabi dan para sahabat :)

~bUih-bUih ciNta~ berkata... [Reply]

Salam maal hijrah..dah lama tak bertegur kan..:)

RinsyaRyc berkata... [Reply]

salam maal hijrah.. ingat pesam akak. jadilah lelaki yg bertanggungjwb..

Pendamba Mawar berkata... [Reply]

nk brubah

meisnani berkata... [Reply]

bukan tu je..,. ade gak diantara dorg ni yg smbut halloween.. ermm pelik la... yela hujung zaman kan...


meisnani.blogspot.com

~Nana BamBam~ berkata... [Reply]

hahhaa..ngate orang je lebih...

salam Maal Hihrah ye hanif :)

SaveTheWorld berkata... [Reply]

salam mall hijrah...

IkhAnif berkata... [Reply]

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ bhahaha..takdek arr..saje taktik tarik pembace..lalal


Encek Rizaira :untung arr kalau ramai yang fikir camtuh.^_^

Aesya Zealous: salam Maal Hijrah jugak..>_<

IkhAnif berkata... [Reply]

♥Lady Ainaa♥ thanks..!!..memang arr hidup ini sementara..tapi ramai sangka hidup nie lame..sebabtu sempat lagi kalau nak buat dosa..lalala


ieyza afieyna: untung arr..kalau semua orng fikir cam awak..tapi semua fikir bende tu kolot..


~bUih-bUih ciNta~: ehehe..salm Maal Hijrah gak..lame tak nampak..

IkhAnif berkata... [Reply]

RinsyaRyc : roger.>!!..*tabik spring

Pendamba Mawar: same arrr...

meisnani: zaman makin berubah..

~Nana BamBam~:ehehe..salam jugak..!!

SaveTheWorld:okkey typo disitu..salam jugak..>_<