Geng Berus Gigi..

28 Jun 2011

TemPAt yAm tIDaK DiGaLakkAN mEmaNcinG..


Assalamuakummmmm...

Pe kabo kowam semue...??..kalau yam sihat tu Alhamdulillah lar yer dok..kalau tak tu pandai-pandai lar pegi melawat doktor kat klinik tuu...bukan ape takut nanti makin melarat..kalau makin melarat sape yam nak bace entri aku nie....(pontingkan diri botollar bodak nie)

Molam nie tak tau lar konapo dongan tangan eden nie menggatai nak mengepostkan mendo kat sini..(apsal aku cakap bahse laen nie..tukar language)...alright before I tersasau far away..(BI lar pulak...!!..tukar-tukar)...for today not tomorrow aku rase..(baru betul)..kowam dah tau tajuk ape yam aku akan critekan dekat kowam..

Memancing ialah satu XTVT yam menenangkan n memerlukan kesabaran yam banyak..kalau ade yam kurang kesaboran tu baek pegi mancing ikan dekat pasar je larr...skrang ramai anak-anak remaje yam hobinyer suke memancing  termasuk lar aku...tapi bukan pancing ikan larr...budak-budak remaje zaman skrang nie suke mancing aweks...(aku pun 2x5)...kadang-kadang makcik-makcik yam kat pasar tu pun jadi mangse..ishx3..cobaan...
So..try kowam usha tengok gamba yam kat bawah nie...aku pun tak tau lar diorang nie betul ker tak...tapi ape-ape pun kite stoly-moly nanti OK..^_^.

Aii..bang..ade ikan ke kat situ..
agak-agak brape kilo boleh dapat..??
Memancing pakai kren..ni nak pancing ikan
ker nak pancing awek yam kat bawah tu..??

Dah macam burung bangau dah aku nengok..ishx3

yam nie aku tak reti nak describe cammane..
tapi yam nie BEST BRO...

Yam nie sesuai untuk dipratikkan di Malaysia bile musim banjir..
nak gi pasar tak leh mancing kolam depan tangge jer lar.....
tapi van tu perlu ker...???

Yam nie aku tak sure..tapi yang aku sure pakcik polis tu dah gi saman orang
 tersebut n didende
sebanyak RM100 kerana buat perkare bodoh didepan orang ramai....


 So...macam mener...??..aku tau ape prasaan kowam slepas nengop gambo kat atas tu..antarenyerr :
terkedu..
logik ke tak..??
tak paham..!!
suke soram-soram


Yam sbenanye aku tertanye-tanye...ade tak dikalangan reader aku yam buat macam kat dalam gamba tu..??


 apesal buat muke plek smacam jer...penah arr tuu..hehehe..k arr ape-ape pun..kowam ade mate kowam tengok..kowam ade mulut kowam cakap..kowam ade otak..kowam PK lar sniri....
Assalamualaikummm....

p/s:alamak..dah nak pukul 2 pagi dah nie..esop kompem tak seda nak gi skolah...padan ngan muke aku...T_T

24 Jun 2011

SaYE R!ndU AwaK...!!!!


Assalamualaikummm....
sbelum bace tuh...nie aku nak tanye skit  nie..kowam rase aku nie hensem tak...??..hehehe..
(ape ke mendelar yam aku melalut nie..??)..

dah-dah..sbelom makin melarat...
Jom layan crite romantik nie jap...^_^.

 Awk ingat lagi tak..??
Time kite kecik-kecik dulu....



 Saye slalu datang rumah awak bile petang-petang..
Awak suke bacekan saye buku crite…




Kadang-kadang saye bukannyer nak dengar sangat…
Saye juz nak maen jer…




Walaupun awak sedar saye nakal..
Tapi awak tak kisah..


Sebab awak ckp…
Saye pndai jage hati awak…
Saye ingat lg....
Saye penah buli awak sampai awak nangis..
Tapi saye pujuk balik..
Saya bagi patung teddy bear yam cute kat awak..
Awak suke sngt..


Awak ingat tak..? 
Awak pernah cakap
Saye umpama bintang yang menyeri hidup awak…
Alangkah bahgienyer kalau kite kekal bersame..



Namun,dunia ini takkan manis selamanyer..
Setelah 2 tahun kite bercouple..
Pada suatu hari..
Saye trime satu brite buruk..
 sehari sbelum hari jadi awak..



Awak terlibat di dalam kemalangan jalan raya…
Kereta yam awek naek terbabas..
Lalu jatuh ke dalam gaung..
Awak disahkan meniggal dunia di tampat kejadian…


Hanye tuhan saje yang tahu perasaan saye ketika itu…
Remuk..kosong..sedey..putus asa.. bercampur baur di dalm diri saye bersame dengan air mate..



Kini..
Yang tinggal hanyalah..
Kenangan dan patung teddy bear usang yang saye berikan kepada awak dulu…
Namun ia tidak dpt menggantikan awk didalm hidup saye ini…



Awak..
Saye nak awak tahu satu perkara..
Sekiranye takdir ini mampu diubah..
Saye mahu awk sehidup dan semati bersame saye…
Jngn tinggalkan saye…

Saye rindu awak…!!...

(moral of da story...kowam ade prasaan kowam gune..kowam ade mulut kowam cakap..kowam..ade otak..kowam PK lar sniri..assalamualaikummm...N keep smilling...^_^)
p/s:akhirnyerr..slepas berminggu-minggu mencari gambo yam sesuai..siap jugak article nie...

21 Jun 2011

KawaN mAkan KaWan deMi cInta....

Assalamualaikummmm...

Sihat semua...??..bagus anak abah..hehehe...rindu tak dekat aku..??(apesal tetibe jer pakai aku nie)..mestilar tak kan...sapelar aku yam nak kowam ingat kan...(emo lar pulak..)..aku tak tau kenape tetibe jer malam nie tergerak hati untuk mengupdate blog nie...

Dari tajuk mesti kowam faham ape topic kite hari nie kan..??..yam sbenanyer kes kawan makan kawan nie slalu jer jadi zaman skang nie...aku pun tak tau knp...tu lar orang suruh makan nasik..yam kowam makan kawan tu kenape..???

Yam sbenanyer mende nie baru jer terjadi dekat aku...bende nie jadi secare tetibe tampa amaran..(ko ingat ni tsunami nak pakai amaranx2)..try kowam bayangkan.....orang yam kowam sangkekan kawan baek or lebih dikenali sebagai BFF makan or tikam kowam dari blakang dengan cara merampas awek yam kowam try nak usha selame bertahun-tahun..sedangkan die tahu yam kowam dah cop nak usha awek tuh....

Tak cukup dengan itu...die boleh pulak memburukkan name koram..kalau dekat awek tu jer takpe..ni sampai kat kawan-kawan sehingga bapak sedare tiri laki mak die pun gi crite...memam tak arr kalo kowam tak panas kan...

Bayamkan sampai saat kowam tahu BFF kowam couple dengan bakal awek kowam...memam rase nak pecah-pecah nak jijak-jijak jer kepale budak tu...kalau yer pun nak rampas mintak lar elok-elok dengan kite supaye kite boleh blasah die dulu...betul tak...??


Tapi ye arr...apekan daye bak kate pepatah para pejiwang...jike sayangkan sesuatu lepaskan..kalau ia kembali ia milik kite..kalau tak..ia tak kan penah jadi milik kite..(macam tak kembali jer..T_T)..


OK...aku rase takdek mood dah nak tulis panjang-panjang..tapi sbelum tu aku nak sharekan serangkap ayat `syurga cinta'...


"kdg2 Allah sembunyikn matahari,
Dia dtgkn petir dn kilat,
kte ttnye-tnye kemana hilangnya matahri...
rupa-rupanya Allah m'bri kte pelangi"..

So walau apepun yam kite impikan tidak tercapai...mungkin Allah nak berikan kite sesuatu yam lebih baek di mase yam akan datang...kite hanye mampu bersabar dan menunggu..kalau dah takdek rezeki nak buat macam mane yer dok...

 Nasihat aku bwat kowam...ples arr jangan buat macam tu kat kawan kowam...kesian kat diorang...orang percayekan kite...so kite kene arr percayakan orang tu...so kowam ade hati kowam menilai..kowam ade mulut kowam nasihatkan..kowam ade otak..kowam PK la sniri...
 
Last sentences..Jom layan lagu nie..memam sesuai dengan crite aku nie....Assalamualaikum n keep smilling..^_^..(grrrrrr).






p/s:kalau prompuan nangis name manje..tp kalau laki nangis name pondan....tak jadi lar nak nangis...hehehee

17 Jun 2011

gAmbAr PhOtOShop YAm baEk PunYer..!!!

Assalamualaikum reader-reader skalian....


Firstly....akhirnyerr...demam NORA ELENA n SEITH TAN dah habis....yeahhh....gua sempat nengok last episode jer...


masuk jugak crite die...patut lar semua famili gua dup menghadap depan TV time pukul 7..kenape arr time tu aku tk join skali...????..

Udah-udah..yang lepas bia lepas yer dop...??ermmm..sunyi jer rase blog nie slepas sminggu tak post mende kat sini.....gua ingat senang nak jadi blogger ni..rupe-rupenyer boleh tahan jugak...gua tau kowam pun mesti stuju ngan gua...betul tak..???...baru gua tau untuk jadi sowang blogger ni kite kene sabo banyak-banyak untuk cari follower..(dah naek arr angke follower gua...hahaha)...cari idea untuk post mende-mende kat sini..kang sunyi kang kowam tak datang melepak kat sini pulak.....


Ok...back to the tajuk...kowam tau photoshop tu ape..???..tak tau..??..meh sini bia gua stoly-moly ngan kowam sket...kowam tau edit gambo tu ape...??..mesti arr kowam tau kan..??..kalau tak tau,,,tak tau la gua nak tulis ape..edit ngan photoshop ni boleh dikirakan sbagai adek ipar sbelah mak tiri die arr...gua rase dah jelas dah kan sikit-sikit...kalau tak lagi pandai-pandai lar kowam....


Alright..gambo-gambo yam kat bawah nie contoh-contoh photoshop yng orang pro jer boleh buat...orang prosak ape pun tak bleh....sbelum gua membebel panjang-panjang baek kowam layan jer pic ni ok.....◕‿◕...



amik kau....


yam ni yam gua suke skali....



maen tarik-tarik jalan pulak....



sape yam bwat pecah nie..??..kutip cepat..!!!



yam nie memam tak leh bla.....




Ok....sikit jer yam gua dapat cari....tapi kalau nak banyak lagi pandai-pandai arr kowam belek-belek dekat internet tuh...jangan asyik maen blog ngan FB jer......lepas tengok gambo nie..gua rase macam nak try arr buat satu..(hancur..!!!)...hehehe..okkey tu jer untuk minggu nie..kite sambung minggu depan pulak kae....agak-agak topic ape arr minggu depan..???...Assalamualaikum n keep smiling....◕‿◕...

p/s:gatal tangan lar pulak....sape lar yam nak bagi gaji nieh...hehehehe

13 Jun 2011

TiP -t!P BaG! LelaKi UNtuk mENjaga Bay!.....


Assalamualaikummmm…..

Pe kabo..??..baru sminggu gua tinggalkan blog ni..bersawang dah gua tengok…admin tak cuci ke..???..ni mesti kez admin malaz nak post mende kat sini ni...gua hack jugak blog ni kang…hehehe…..yang sbenonyer bukan malas tapi…tapi…tapi..(mulela gagap)…laen kali arr gua crite..heheehe...

Ok..gua malas nak melalut panjang-panjang jadi kite balik ke tajuk yang kat atas tuu...gua rase mesti banyak kaum laki-laki cakap "ala jage bayi..ape susah..bagi susu nanti tetido lar die kan.."..gua tau sebab gua pun penah cakap macam tu..tapi gua silap bro..jadi untuk itu gua bagi TIP-TIP CAMNE NAK JAGE BAYI...so..moge kowam enjoy layan tip-tip ni OK....◕‿◕....




OK..firstly..kalau yer pun kowam nak test susu tu panas ke tidak jangan lar
sampai kowam buat dalam gambo tu...
sekse baby yang nak minum tu...
kalau ade pulak mulut yam berbau petai...tak ker sekse baby kowam....



Ok..yam kedua...
kalau yer pun nak maen lambung-lambung jangan lar lambung anak kowam tinggi-tinggi..
bukan ape takut tersangkut dekat kipas tak ke naye baby tu.
.stahu aku mael lambung pun tak lambung ank die tinggi-tinggi tau tak..



Yam ketiga...
kowam jangan lar nak ajak anak kowam maen chess ke maen dam ker..
diowang masih kecik n tak paham menan-menan orang mude-mude ni..
daripade ajak maen chess lebih baek kowam ajak die
 maen nyorok-nyorok ke,lumbe lari ke..lagi bagus...




Ok..yam keempat..lepas mandikan bayi kowam..
kowam mesti arr kene keringkan badan bayi tu kan...
so..keringkan larr elok-elok..jangan lar keringkan bayi kowam dengan washing machine..
nanti menyesal tak henti-henti kowam.... 




Ok.last pic..kalau yer pun nak kenalkan bayi kowam pade minatang....
jangan lar kowam selamkan anak kowam dalam akuarium kat rumah kowam tu coz anak
kowam tu bukannyer boleh hidup dalam 2 alam...
jadi kenalkan arr dengan elok-elok...


Habis sudah wuntuk hari nie...yang sbenonye ade banyak lagi..tapi laen kali la pulak yerk..takut nanti tak dek bende pulak yang nak post kat sini...apepun kowam dah tengok gambo-gambo n sdikit ulasan yang tak sberape nak menjadi...so..kowam ade mate kowam tengok..kowam ader tlinge kowam dengo..kowam ade otak kowam PK la sniri...assalamualaikummmm......and keep smiling..◕‿◕...
p/s:tido time ni sedap jugak ni.....hehehehe..(style oram malas)



7 Jun 2011

TrEnD gAMBAr fAcEboOk zAmaN sEkaRang

Assalamualaikummm....


Aryte..ari nie gua nak crite pasai TERND GAMBO FACEBOOK...ape...??takdek facebook..tak yah nak menipu..zaman sekarang nih sape yang tak dek facebook dah boleh digelarkan buta IT tau tak..??..gua tau sebab gua pun penah kene skali dulu....hehehe

Ni gua nak start cite nih..hah semue..duduk diam-diam..yam name nak gi tandas tu cepat pegi..kang melepas kat depan lappy tu tak pasalx2 kene cuci...dah..??..amboi cepatnyer...hehehe

Gua rase kowam pun tau yam facebook lar lubuk untuk menskodeng gambo awek-awek yang posing bajet muke kiut gedik,bibir nak muncung kepit cam ikan buntal n mate yang penting...nak kene bliak beso-beso..ala..barula nampak comei macam teddy bear betul tak..???


pinjam dari pesbuk..


Gua pun macam brader-brader kat lua jugak..dalam kez ni gua suke sangat usha Heliza...kowam kenal tak..??..kalau tak kowam layan gambo kat atas ni dulu pastu bawu sambung bace balik...gua slalu usha Heliza ni bukan ape..tp try kowam tengok mate die..kiut tak..??..kowam bute arr gua rase kalau kowam cakap tak kiut yer tak..??

Harap-harap heliza bukak lar blog Kaki Tulis yang lemau-lemau nih..(prasan)..Gua dah brape kali dah khatam crite 'Syurga Cinta' yam die blakon jadi Cikgu Shuhada tuh....siap hafal skrip lagi tuh..perghhh..dasyat tak peminat awak ni Heliza..??..hehehe

Owhh..sbelum angau ni menjadi semakin parah baek kite sambung balek...ape dah topic gua tadi..arr tengok kes Heliza lar gua jadi camni..!!!..arr okey gua dah ingat dah...ermm..try kowam usha gambo yang kat bawah ni pulak...

pinjam gambo mr.google


Bagi sesetengah kaum mamat, sememamnyer akan wujud pic sebegini dekat wall pesbuk depa..kemungkinan mereke ni nak sngt memilik krete tersebut tapi $$ tak cukup..gambo pum jagi larr...

Kadang-kadang..bagi mamat yang nak style tapi tak dek kete mewah cam Mercedes kat atas tu..depa akan pi melilau kat car parking carik kete cun-melecun..dapat je sasaran terus snap...tapi kalau style gua baek cari dekat yahoo image je lagi banyok..boleh buat sambil minum ai je...(dasa pemalas nak buat cam mane)...


pinjam gambo mr.google


HAAA...yang ni pun style yang boleh dianggap stylo lar jugak tangkap gambo skali dengan kamera DSLR..Segale cucu cicit name ader..Canon,Nikon,Olympus,Samsung,Samseng,Karipap pun ader...(mende tipu jangan dilayan)..

Pendek cite, memam kaw-kaw le gambo kowam ngan DSLR ni...Ye laa..ingat harge sbijik kamera DSLR murah cam jajan or tora yang adek kowam slalu bli dekat kedai apek tu ker..??

Orytee...next...


disponsor oleh pesbuk kawan-kawanku..



Trend menangkap gambo kasut secare berjemaah pon dah jadi sasaran kepade pengpesbuk-pesbuk di lua sane...Bagi sape yam belom try,lekas praktiskan secepat yam mungkin..

Langkah 1:ajak member seramai yam boleh..Pastikan mereke tidak berkaki ayam yea...Tak cukup member..??..boleh mintak tolom anak jiran sbelah rumah kowam suruh join skali...

pastuh, susun bentuk bulatan dan tangkap..simple bukan..??

Tapi yam palim gua lemah bile ade orng tag name gua kat pesbuk...melambak notification...

K arr..habiz sudah trendx2 gambo kat pesbuk...ape..??..nak lagi..??..kalau nak lagi kowam PK la sniri....Assalamualaikum and keep smiling...




p/s:Lepas ni tak leh arr nak blogging kuat sngt skolah dah start..T_T..

6 Jun 2011

BaLas DenDam ItU bERdOSA

Assalamualaikum...!!..Pe kabo kowam semue..??..baek..??..bagus.....demam..??..pegi telan ubat....

   Ok..firstly,gua memam bersyukur arr coz follower makin bertambah tapi tak sampai target gua lagi..Target gua nak bia follower gua sampai 1000..(kuat berangan mamat ni)..Memam arr nak cari follower ni tak senang macam add friend kat FB tp usahe tangge kejayaan betul tak..??..

 
   Tapi semenjak gua jadi blogger ni markah BM ngan BI gua naek arr...(perasan lar pulak)..hahah..Mane tak nyer kalau harix2 buat post panjang lebar kalahkan karangan...Cer tengok pendahuluan pun dah melalut panjang..Baru pendahuluan..tak masuk isi ngan penutup lagi...hahaha....kalau tengok tajuk kat atas BALAS DENDAM ITU BERDOSA,mesti korang tertanye-tanye..kenape mamat ni tulis macam ni betul tak..??..kalau nak tau truskan membace sampai habiz OK...tp sbelum tuh..SENYUM SKARANG ATAU ANDA TIDAK BOLEH BERSENYUM LAGI...DAH..??..Bagus....sambung bace...◕‿◕...

1.Try kowam bayangkan kowam dapat pegang M60..perghh...pastuh kowam target kat kawanx2 yang penah tikam blakang kowam..memam nyesal brader or sister tu gua rase.....


pic disponsor oleh mr.google



2.Ni untuk mamat poyo yng penah rampas BF/GF kowam....aper kate kowam bagi skit air acid kat muke die....kite tengok ade lagi tak awek yang nk kat diowang..??






disponsor oleh aindzaya..promotex2

3.Ni gua nak tanye..kowam kenal tak BOM...??..kalau tak..tengok gambo kat bawah ni...try kowam beli satu or dua untuk baling dekat orang yang selalu buat kowam sakit hati....bile die dah kene bom takdek lar oram yng nk buat kowam sakit hati betul tak..??



pic mr.google



4.Yang ni yang aku paling suke..firstly...kowam kenal sape yng kat bawah nih...???
sponsor mr.google
Try kowam anta tweet or mesej kat die suruh die tolom sihirkan orang yng kowam benci..harge pandai-pandai arr runding yerk...jangan marah yer Lord Voldemort..Harry potter pecah panggung...◕‿◕...






-Dah habis bace dah...mesti kowam PK kenape criter tak same ngan tajuk..tajuk punyerla nasihat balas dendam itu berdose tapi ni carex2 nak bwat dose jer yng kowam bacer tol tak..??..Yang sbenar nyer try kowam fahami elokx2..kalau kowam buat semua perkare yng kat atas tuh bukanke kowam boleh dapat dose free..jadi baek tak yah buat..lebih baek kite nasihatkan brader or sister tu..or..kite bwat tak tau jer..memam lar sakit hati..tapi nanti kat akhirat diowang pulak yang sakit..jadi..kowam pilih lar..nak sakit kat dunie ker nak sakit kat akhirat....kowam ade mate kowam bace..kowam ade telinge kowam denga..kowam ade otak kowam PK la sniri..ASSALAMUALAIKUM....KEEP SMILING..◕‿◕





p/s:kowam nak try boleh tapi risiko tanggung sendiri arr..kalau kowam salahkan aku,aku gune yng no.4 baru padan muke kowam..hahahhaha..(jahat gle mamat nih)