Geng Berus Gigi..

30 Julai 2011

Sebelum Dan Selepas...

Assalamualaikumm for blogger-blogger and reader-reader skalian...


Arr..meh sini..duduk dekat-dekat ngan lappy tu..harinie aku malas nak melalut pepanjang coz virus malas dah mule menyerang kat bahagian hati...err..bahaye jugak virus nie..nak beli antivirus tak jumpe lagi..grr...


Okx2..jom reramai layan gambar kat bawah nie ok..sebelum and selepas..^_^


---SEBELUM---

mesra nyer...^_^

tengok..baby tu pun suke..^_^

---SELEPAS---


oii mak kauu branak..<melatah>

tanjat boboi....waaaa...

Moral of da pic: seseorang boleh berubah....


Macam tak senonoh pun ade jugak gambar nie kan...hehehehe..ok arr..kowam ade mate kowam menilai..kowam ade tangan kowam komen..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikumm...


p/s:nak puasa...!!!!!

28 Julai 2011

Kelebihan Solat Trawih Mengikut Malam.....

Assalamualaikummm blogger-blogger and reader-reader skalian...


incik google punyer...


HAH..!!(oi kucim terbang.<melatah>)..tuuu dio...ape..??..kowam ingat kowam jer yang tak sabo-sabo nak puasa...Upin ngan Ipin pun dah tak sabar nak puasa tau...hehehe..(eh..bergurau pulak...)

Okx2..ari nie..aku nak bagi tazkirah free sikit kat kowam boleh tak..??..sape cakap takleh tu..??..pegi maen jaoh-jaoh ok...tapi kalau kowam rase kowam baekk..hensem..cute...kowam stay arr kat sini ok..(ayat-ayat memuji coz nak ambik hati...)

Dah-dah back two da topic..Memang bukan bulan Ramadhan arr kalau takdek solat trawih betol tak..??..arr..nie aku nak tanya siket sbelum aku start tazkirah nie..kenapa firstday solat trawih penoh smacam jer masjid...sampai nak solat pun kene solat kat parking masjid..(aii..lelebih nampak...)..tapi bile dah sampai minggu ke 3 makin kurang..minggu ke 4 tinggal sparuh....minggu last 10 orang..aku rase 2 hari sbelom raye tu tinggal pak imam ngan bilal jer aku rase...(ok..ayat yam last tu memam aku tipu...)

OKx2..sbelom aku malalut ke arah yam lebih kritikal labih baek kowam bace jer ape yam aku tulis kat bawoh nie....



1. Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.

2. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.

3. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga Para malaikat di bawah 'Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.

4. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempat Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

5. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelima Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.

6. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenam Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.

7. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

8. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.

9. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilan Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.

10. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesepuluh Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.

11. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesebelas Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.

12. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduabelas Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.

13. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigabelas Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.

14. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempatbelas Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.

15. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelimabelas Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

16. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenambelas Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.

17. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuhbelas Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

18. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapanbelas Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).

19. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilanbelas Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

20. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.

21. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh satu Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.

22. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh dua Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.

23. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tiga Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.

24. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh empat Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

25. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lima Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.

26. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh enam Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

27. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tujuh Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.

28. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lapan Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.

29. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh sembilan Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.

30. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigapuluh Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.
 Dahx2...bulan Ramadhan ade 30 hari jew..lepas tu raye..(T_T)..sedih pulak rase nak tinggalkan Ramadhan...(prasan baek..puase pun tak start lagi..)..lepas bace kelebihan-kelebihan solat terawih tu..rase macam tak nak tinggal jer....tapi ye arr...kite hanye mampu merancang..tuhan yang menentukan..yer takk..??..(waaa...dah pandai bermaen bahase pulak...)

OKx2..macam bese..kowam ade adap kowam jage...kowam ade agama kowam pelihara..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikumm....

p/s:jom reramai countdown untuk puasa....^_^

25 Julai 2011

Debaran Ramadhan Kian Terasa....(Xsaited)

Assalamualaikummm blogger-blogger and reader-reader skalian....


sumbangan incik google




Pe kabo mekome-mekome skalian..???..try kowam tatap gambo yam kat atas tu skejap..


HADEESSSSHHH...(oii..mak kau maen bola..<melatah>)..rase dah tak sabo nak puase kanx3...pejam celik..lepas tu pejam semula..N then celik semula dah nak puasa dah kite...debarannyer pun semakin berdebo-debo hati kome bak kate orang Perak..hehehe...(woix2...ko orng Kelantan..ingat sikit asal usul tu..)


Ade banyak sangat mende yam aku minat dengan bulan Ramadhan nie...bak kata orang tak perfect lar bulan Ramadhan aku kalau tak buat semua nie...kowam nak tahu tak..nak tahu tak..??...Jom reramai layan pic kat bawah nie..^_^..


1:Solat Terawih


Kat bulan laen takdek sembahyang trawih nie...kat bulan Ramadhan nie jer yam ade...(tringat zaman bebudak dulu..orang solat kat dalam kiteorang maen polis entre kat lua ishx3..)..try kowam tanye dekat pak imam masjid dekat rumah kowam..ade tak sembahyang trawih time-time bulan Muharam or Rejab..???..aku rase kompem kowam kene tazkirah free-free dengan pak imam tu.....


2:Pasar Ramadhan
Yam nie kompem kowang pun suka nie...memam tak lengkap arr bulan Ramadhan kowam kalau kowam tak gi sini betol tak...???..sape stuju tumbok laptop or komputer kowam laju-laju....hehehehe...OKx2...kalau aku gi sini memam wajib arr aku gi cari mende-mende nie dulu...:


Ayam golek..(nak bli sekor tak maen sparuh ok..)

Ayam Percik..(ayam lagi..??)

arrr..nie favrot aku...memam aku takkan balik 
slagi tak jumpe mende nie...rela berbuka di pasar Ramadhan
tuu....(okx2 anda ditipu di situ..hehehhe)
onde-onde
Dah-dah-dah...tak habis-habis...makan je keje kowam yer...hehehhe...(eh..??..kowam pulak yam kene..??)..ok next thing yam memang kalau takdek bende nie kompem tak lengkap habes bulan Ramadhan aku....

JENG-JENG-JENG.....
3.Mercun
Hehehehe...OKx2 aku tahu nie keje bunuh diri nie...mak ngan bapak aku pun tak bagi dah aku maen yam berat-berat nie..diowang suruh aku maen mercun bawang ngan bunga api jerr....woo..protes sesangat...tapi biase arr...sbagai anak soleh kene denga cakap mak bapak...(berkata dalam hati:sabo je larr...)...


4:duet raya

Duit raye...???..tuu time raye larr...ehx3..off coz lar..lepas puasa kite mesti arr raye kan-kan...jadik bagi kiteorang kaum kanak-kanak nie..(layak lagi ker.??)..mesti arr tak sabo-sabo nak puasa...try kowam bayamkan..kalau sehari kowam puasa ayah kowam bagi kowam RM10...kalau 30 hari...eesshhh..bangkrap bapak kowam...(bagi yang jelez coz tak layak untuk menerima duit raya sila tumbok lajux2 laptop koram..)


Aku nak..!!!!!(berkata didalam hati:hanye mimpi der..)
OK arrr...tu jer wuntuk hari nie....tapi ape yam penting bukan perkare-perkare yam diatas kite perlu kejarkan yam sebenarnyer...tetapi amal ibadat kite sepanjang bulan Ramadhan yam bakal datang...(prasan baek)..ape salahnyer kowam sembahyang sunat setiap malam and try cari malam yam paling istimewa iaitu malam Lailatul Qa`dar...(ko cari ke yam tulis kat orang nie...??)


So macam biasa..kowam ade hati kowam bersihkan..kowam ade agama kowam jage..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikummm....


p/s:baju raye taun nie kaler ape erk..??..hehhehe

24 Julai 2011

jEniS sTaTUS yaM sElaLU dILiHat di dAlam MukaBUku....(mane satu jenis kowam..??)



Assalamualaikumm blogger-blogger skalian...^_^..jawab cepat..!!..jawab sekarang jugak kalau tak nak kene simbah asid...(ade bran ker..??)

Hai...tak tahu lar aku macam mane diowang boleh buat maen ngan acid nie...tapi pada hari nie bukan pasal cara-cara untuk menyimbah acid yam aku akan ceritakan bukan takut tapi tak branie..kang tetibe pulak polis gi kepung rumah aku..kowam nak tanggung..??..(branie buat branie tanggung lar der..)

Hari nie..aku nak kongsikan sikit antara jenis-jenis status yam selalu kowam tulis kat mukabuku tu...ape takdek FB..??..hang nak keno pekaki aku..??..aku boleh sent melalui pos laju..skejap je boleh sampai..nak tak...??..(okx2 aku bergurau je..jangan merajuk OK..truskan membaca..)

Status yam aku nak ceritakan nie bukan status single, in relationship, engaged, married dan sebagainya...(woii..kenapa status aku sejak dari bukak FB sampai ke skrang duk single jer..)Tapi status facebook "what's on your mind?"...Actually,,(wow..speaking..)..aku dah lama nak tulis pasal benda ni tapi asyik lupa je...woitx2...bukan kes aku makan semut larr..just otak aku nie................

So,, apa 11 kategori status kat facebook ni.???...(hahahaha..nampak sangat nak tukar topic disitu..)

#1 Status perli orang
"Bai...lu jangan bajet lu lawa lar..kejap je tuh..tuhan boleh ambik skejap je..dah la ko ngampas pakwe aku...grrrrrr..baek gi bace blog KAKITULIS la dari layan muke lu yam tak sberapa lawa tu...grrrr.. "
(aik..apsal name blog aku kluo tu..??)

#2 Status putus cinta
"B..kenape B nak putus ngan I..??..I sayang sangat dekat B tau tak..I sayang B ketat-ketat tau..kenape B..kenape..??? :'(" 
(ai..apsal naek bulu ngoma aku nie...gedik smacam jer..)

#3 Status quote
"In my dream..I always dreamed about you..in my day..I always reminded about you..that happen juz becoz I really love you..but why you don`t love me back..??.."
(kalau adverb ngan vocab salah..buatx2 betul la yer..)

#4 Status nasihat
"Hidup ni tak lama,,,jadi rajin-rajinlah buat amal ibadat...Jangan nak tunggu kita dah tua baru nak buat amal ibadat,,,sentiasa ingat Allah walau apa sekalipun...Renung-renungkan dan selamat beramal"
(ok..ayat yam last tu ditiru oleh sape erk..??)

#5 Status bermasalah/merungut
"Addeehhh...hojan la pulak..woit..camne aku nak gi curi sluo dalam jiran sbelah nie...hadduuss..kacau betolla..rosakx2.."
(aii..aku tak confirm arr..ade ke orang yam branie buat status camnie..??..)

#6 Status nak cerita semua
"Pagi tadikan kite masak cekodok lepastu ayah kitekan makan sampai habis...Tengahari..kitekan masak nasi goreng tapi tawar pulak...Hehehe...Malam ni kitekan nak masak maggi je lar kite PK..lepas tu kite terus nak tido...hakx4"
(brape banyak 'kan' daaa..??) 

#7 Status pendek
"Aku bosan"

#8 Status jiwang memanjang
"Aku mencintai dirimu sepenuh hatiku...Takkan aku biarkan orang lain menyakiti hatimu...Aku akan sentiasa berada disisimu sayang...Apa yang perlu kau tahu ialah hanya aku cinta kamu seorang..."
(waaa...perli aku nampak...)

#9 Status takde motif
"Ntah,,tak kot..ker ye arr..??"

#10 Status show off
Hari ni aku beli kamera baru,tak mahal pun dalam RM1,999.99 lebih je...Then aku beli baju kat butik dot dot dot dalam RM3000 lebih macam tu la...kalau nak diikutkan nak beli, handbag, jam dengan kasut tadi tapi tak sempat pulak...Maybe next time lah."
(kak..mak saye blikan saye karipap tepi jalan saye tak heboh dalam FB pun kak..)

and..yam palim fofular skali skrang...

#11 Status kaler biru..(kowam jangan PK bukanx2...)
Mael lambong:WOI Acai..Mael Lambong tak makan rasuah la...
Acai:hadohainye..Mael Lambong..haiduy..dah penah kene lambung ke..???
(woit..orang suruh like bukan untuk buat ayat camnie...hadoinye..)

Habis dah...untuk pengetahuan kowam status di atas direke n diambil serba sdikit daripada mukabuku kawan-kawan aku..(thnx kowam)..jadik...mane satu style kowam...??..aku memam wajib arr yang no.3,5,8...hehehe..woit..yam sluo dalam tu bukan status aku..tu hanye gurauan semata-mata OK...^_^

So..akhir tulis dari ik..kowam ade mate kowam bace..kowam ade tangan kowam komen..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikummm...

p/s:bile nak masok nie...???..(status no.9)

21 Julai 2011

tIp mENjaGA baYI deNgaN bETul (2)..(sengal pun ade)

Assalamualaikumm blogger-blogger skalian....


Ape kabo semua..???..sihat..??..bagus...


Allright..untuk pengetahuan saudari and saudara skalian hari nie doktor Ik...(doktor..???..bile grab nie..??)..nak kongsikan kepada kowam-kowam yang bakal menjadi ibu bapa yang berjaya tentang cara-cara atau tip-tip untuk menguruskan bayi....Doktor ulang disini yer BAKAL...hehehehehe..(nak kene tempeleng betol budak nie...)


Sbelum nie,doktor..(dahx2 lar pakai doktor tu..meluat aku...)..dah penah buat dah satu entre pasal nie..kalau nak bace or nak godek tekan SINI....dah..???..amboi cepatnyer....hehehe...OK-OK..doktor malas nak melalut panjang-panjang sebab makin lame doktor melalut makin kelaut jadi entri nie...so..kowam layan la gamba nie dulu..nanti doktor akan critekan sdikit-sdikit OK...^_^


1.kalau yer pun nak alihkan baby tu...jangan lar
gunakan kepala die...kowam ingat
baby kowam tu barbie doll ker...???
2.mak oi...yer..agak lucah sikit gamba nie...
ni khas untuk golongan bapa lar...
dah tahu takdek susu tak yah nak bagi lar..
kowam tau tak seksa baby tu nak
menanggung bulu badan kowam tu...
3.kalau yer pun nak bedungkan baby kowam tu...
bedung lar elok-elok...ingat yang kowam bedung tu
baby..bukan nyer jenazah...
4.arrr...nie pun khas untuk bapak-bapak
yang kat lua tu jugak...kowam ingat anak kowam tu
hulk ke...??
5.asyik bapak je yang kene..ni khas untuk ibu-ibu...
kowam jangan lar duk maen gosip or luahkan
prasaan kowam kat baby kowam tuu...
diowang masih muda n perlukan keamanan...
6.kalau ye pun nak bagi anak kowam tu senyum...
tak perlulah sampai camnie..kowam tau tak betapa
seksenyer baby kowam tu..???
7.COPx2....gamba nie yang aku paling tekankan
dalam entre kali nie...please arr kat kowam supaya
jngn arr sumbat jari kowam kat dalam hidung baby tu..
lobang hidung baby bukannye beso saiz duet 50 sen...
so pandai-pandai arr menilai yer.....


Habis sudah tips wuntuk kali ini...kalau nak lagi nanti doktor akan updatekan dari semase ke semase ok..^_^..ape-ape pun..smoga mende nie boleh dijadikan pelajaran buat kite semua...


Doktor akan akhiri hujah doktor pade kali ini dengan...kowam ade mate kowam tengok...kowam ade tlinge kowam dengo..kowam ade otak kowam PK lar sniri...Assalamualaikummm....




p/s:malasnyer nak blogwalking...(awas virus malas mule tersebar...)

20 Julai 2011

Hizami,Nak Header Satu...^_^

Assalamualaikummm....blogger-blogger skalian....


HA..!!..arinie first time sejak hidupnye blog nie aku nak join contest...so harap-harap dapat arr yer..^_^..ye lar..try kowam tengok header aku..simple sangat arr...nak update blog pun tak bersemangat..(ayat-ayat alasan)..


Try kowam usha header blog brother nie:

Wosh...jauhnyer lar ngan header aku...grrr...

Sbelum tu kene slesaikan slogan pulak...~Ke hadapan Hizami,saya nak header satu sebab header saya terlalu simple n kurang menarik,nak yang terbaekkkk from you~

Sbelum aku akhiri entri nie aku nak tag kan seseowang yang terbaekk...harap-harap join jugak arr contest nie yerk..^_^: aindzaya.blogspot.com

So kalau sesape yam nak join tekan sini yerk...care-care semua die tunjuk kat situ..OK..

Macam biaselar...kowam rajin kowam join..kowam baek kowam komen..kowam terbaekk..kowam datanglar lagi...Assalamualaikummm....

p/s:kalau boleh nak abang hizami renew trus blog nie..hehehehe..(tu pun tak tentu dapat nak lebehx2...)

17 Julai 2011

BiNatAng BeRwArNa PuTIH..(waaa..suci jer)

Assalamualaikummmm.....

Pe kabo mekome-mekome skalian...??..sihat..??..Alhamdulillah....

Wokkep....harinie aku nak tunjuk sket gomba-gomba binatang Albino....haish..macam-macam jenis binatang yam blog kakitulis nie tunjuk...dulu binatang cute..skrang binatang Albino pulak...(nie blog ZOO ke ape nie..)..Kowam tau tak binatang Albino tu ape..??..ala Albino nie macam binatang lar takkan lar macam krete mercedes 1.8 kot...

Ok-ok...binatang Albino nie ialah binatang yang berwarne putih or bak kate orang zaman skarang...suci jer binatang nie macam budak Ik nie...WOITx2...bukan yam pasal binatang tu yam aku maksudkan..yang pasal suci tu larr...suci tak muke aku..???..hehehehe..(ceh muke jrawat batu ade hati cakap suci..pigi daa...)

OKx2..sbelum aku brangan kuat lagi..jom sesame kite mengusha gambo-gambo yam kat bawah nie..ape-ape hal...nanti kite crite balik OK...^_^...

kalau buat sate ruse nie sedap tak..????

wush..menatang ape nie..??
nak tulis hamster laen sngt...
nak tulis landak tak same...ishx3..plekx3
stahu aku kanggaro warne koko jer...
yam nie asal dari mane erk..??


wosh...kalau buat beg nie mesti laku nie...


errr...ni aku tak sure...anak patung ke or real punyer..
try kowam gi check...kalau dibaham tak tahu...


cube bayangkan kalau aku
gi curi selai-selai bulu die...agakx2
mengamuk tak burung tu..??

errrrrr......
(tk tahu nak describe ape..)

woitt...comey lar pulak tupai nie...
kalau boleh lastik sedap nie...grrrrrr

woooo....serius aku cakap...natang nie arr
yam aku paling fobia skali...
tak kire arr comey or suci mane pun
binatang nie...grrrrr...(pengakuan brani mati)


AND YAM PALING AKU RASE KIUT MIUT N TRASE NAK BELE SEKO....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

TARRRAAAA...!!!!1
wei..slambe jer muke die....





OK..habis suda....amacam kiut tak..?..ade rupe aku tak..??..(yam last tu ade sket..hakx4)..OK..tu jer untuk kali nie...kalau ade gomba-gomba oyang monarek lagi nanti eden lotak yo....apo-apo pun..truskan mengfollow diri anda ke blog ini..jasa anda amat dikenang...(waa..dah macam iklan mengundi pulak..)..ok macam bese arr..taksah kalau takdek ayat nie sbelum entri nie habis...So..

Kowam minat kowam like..kowam geram kowam komen..kowam baek..kowam follow..kowam ade otak..kowam PK lar sniri...Assalamualaikummmm...



p/s:pose dah dekat..jom makan banyakx2...hehehehe