Geng Berus Gigi..

26 Ogos 2011

Entri Terakhir .....

--Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader--



Hyep bloggers and readers yam sedang menghadap laptop....mesti kowam terkejut + terpaku + tertanya-tanya betul ke nie entre terakhir aku..??..maknanyer..lepas nie aku tak berblog dah..??..aku akan delete blog nie..??


Yam sebenonyer camtular hakikatnye...
kowam mesti nak tahu kan kenapa aku nak out dari dunia bloggers nie kan..??..ade banyak faktor yam sbenonyer...


-First..aku dah malas nak menulis entre panjang-panjang nie..letih tangan aku menulis..yam komen ciput jerk..buat letih aku jer...


-Second..aku rasa berblog nie membuang masa jerk..lebih baik aku study lagi bagus....kan-kan-kan...^_^














BING-BING 
BBBBBOOOOOMMMMMMM.......


Hehehehe...camner intro aku..sadis tak..???..yang sbenonyer bukannye aku nak out dari dunia blogging nie..try kowam baca semula tajuk tuh...aku tak habis tulis lagi kan...ni tajuk yang sebenonyer..


"Entri Terakhir Sebelum Aku Pulang Beraya Di Kampung"
 






Tolom jangan pukul aku..aku angkat bendera putih dah...!!!


Fuhh..nasib baik..








Kenape mesti yam terakhir..??..ini kerana..kat kampung aku takdek line broadband..sedih gila rasa tak dapat main blog and mukabuku selama seminggu...nanti bersawang arr blog aku nieh...


Sempena nak menyambut hari raya nie aku nak mintak maaf larr kalo-kalo di setiap entre or komen-komen yam penah aku buat..penah membuatkan kowam terguris hati or tersentap macam entre nie OK..^_^..kiranya kita 0 - 0 lar erk...hhehehe..*sambil membuat muka cute




And bagi yam tag aku dalam contest or segmen tuh..aku mintak maaf sesangat kalau tak dapat join..bukannya sombong or malas..tapi ye arr..banyak keje nak kene buat..keje skola lar..keje khusus larr..blablablabla..(merungut jer tahu..)..tapi..kalau segment tu aku nampak menarik baru aku join yer..so mintak maaf sesangat..*buat muka yam lebih cute


Akhir sekali...




Semoga Aidilfitri kali nie membawa 1001 kenangan manis buat kita semua...see u`r in the next entre k..>_<


>kowam ade agama kowam jaga..kowam ade hati kowam pelihara..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikumm..<


notakakikechik: misi mencari duit raya bermula...yeay-yeay..^_^





25 Ogos 2011

Debaran Syawwal Kian Terasa...

--Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader--


Pabila cuti bermula..
akak-akak and abang-abang di U mengheret beg menuju ke rumah tercinta...
rasa gembira tak terkata...
menunggu Syawwal yam bakal tiba............*lost words...




"Yeay-yeay nak laye dah...nanti bulih dapat duwit manyak-manyak kan-kan..nenanti kan..kitekan nak beli toys..nak beli barbie dolls nak beli sume-sume larr..pastukan tanak bagik kowam maen..huhuhu..padan ngan muka u alls..."


COP-COP...tu bukan ayat or kata-kata aku erk...aku tak main barbie dolls ok...i`m gentleman..(larr sangat..)..tu kata-kata bebudak yam berumur 8 tahun ke bawah...ke ade orang yam berumur 18+ still maen barbie dolls..???


Dah-dah dengan intro melalut aku..meh sini kita continue pelajaran kita pada hari nie...(berangan-angan nak jadik cikgu..)..erm..kowam ade baca tak entre debaran bulan Ramadhan..??..kalau tak klik SINI secepat and selaju yang mungkin ok...diowang nie lebih kurang macam adik-bradik lar..sebab tu name nak dekat sama..hehhehe


Dah..habis dah baca...??..yam sbenonyer takdek kene mengena pun dengan entre nie...just nak promote entre lama..hehehe...(tips-tips blogger punya pasai..)...


Ok-ok..time raya memam dah jadi kewajipan lar balik kampung..(bagi yam takleh cuti sila kerutkan muka anda ketat-ketat and jelez ngan kami yam boleh cuti nie erk..>_<)..




And mulalah bergotong-royong membersihkan rumah and segala bagai...tapi kat sini aku bukan nak cerita tips-tips sapu sawang lelabah or what..tapi aku nak cerita tentang menu ataupun makanan yam wajib ada bila time pagi raya..(bulan puasa..mestilar PKkan pasai makan jer kan...)


Nie aku cerita bagi keturunan aku lar..keluaga kowam mane aku tahu..bukannya kowam penah ajak aku pegi beraya kat rumah kowam pun..kowam tengok je lah ape jenis makanan wajib yam perlu ade time-time pagi raya nie...


rumah kowam pun komfem ade makanan nie...

arr..yam nie aku penah try buat sekali..
akhir sekali..ketupat tak jadi aku gi join jiran
sbelah main mercun..

nasi lomak my granny memam yam terbaek arr...
lama tak makan..takpe..nanti raya
konfem boleh melantak sampai kenyang..
>_<


Tu je makanan yam wajib ade pada pagi raya bagi family aku and senak sedara di kampung...tapi yam paling pentiim pagi raya nie ialah....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TARRRAAAAA...



So..sesape yam baek hati..ade tak nak bagi sumbangan duit raya kat Ik..heheheh..(sambil membuat muka tak malu..)..Ok-ok tu jer wuntuk kali nie...
>kowam ada agama kowam jaga...kowam ada hati kowam cuci...kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikumm..<




notakakikechik: kowam makan ape time pagi raya..??..cer kongsi kat dalam kotak mengkomen yerk..^_^


24 Ogos 2011

First Time Berbuka Sesowang..T_T

--Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader--



YEPP...untuk pengetahuan kowam aku still budak skolah lagi...and sebagai budak sekolah memam dah jadi kebiasaan larr berbuka puasa dengan keluargakan...






APE..???..kowam tak caye aku nie still berstatus budak sekolah..??..ape..ingat budak sekolah tak leh buat blog yam cun-cun ke..??..(cun..??..weksss...)



Ok-ok..jom kite criter pasal topic harinie pulak sbelom aku melalut kelaut...nanti kowam ke mane..entre aku kemane...Pada hari ni bersamaan 24/8/11..(dah macam buat pengumuman nak raya pulak..)..aku telah ditakdirkan untuk berbuka puasa sesowam je kat rumah...jom sesama kite mengikuti interview soal jawab diri sendiri...>_<


wakpo..??.mok bapok demo gi mano..??..
-diowang ade event berbuka puasa kat luar..semua family aku gi..aku sowam jer duduk rumah...





Bakpo demo dop gi skali nyoh..???
-aku tak gi coz malam tu aku ade program..so takut tak sempat balik pulak...COP-COP..bukan program mengarut-mengarut arr...kowam jangan PK bukan-bukan..bulan puasa nie...



demo nop make gapo time buko pahnie..??..
-aku terfikir nak masak sendiri..tapi mak aku cakap


   "ibu akan suruh Ik masak kalau ibu nak suruh rumah nie terbako"


pedas wooo ayat dia...


dop sedih ko..??.
-wosh..lelaki cam aku nie tak sedih lar kalau stakat camnie...(dalam hati...meraung woo)


Dapak pengajaran ko dok daripado kejadian itu..??
-first moral..baru aku tahu camner rasa orang yam berbuka jauh dari keluarga diowang...sedih..sayu sesangat..(syahdu lar pulak...)
-second moral...jangan ngengada nak join ape-ape program time family kowam dapat event berbuka kat luar...sayu woo...berbuka ngan TV je sbagai peneman aku harinie...


Dah-dah tu jerk...sedih tak inteview tuh..??..mintak maaf erk coz tukang menanya soalan tuh orang Kelantan...sebab tuh dia speaking Kelantan tuh..hehehe...ok-ok..
>kowam ade agama kowam jaga...kowam ade hati kowam cuci..kowam ade otak....???..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum...<




notakakikechik: nak buat entre raya lar pulak lepas nie...hehehe.





23 Ogos 2011

Dapat First Award Daripada BlogsiGadis...^_^

--Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader--


YEAY..YEAY Ik dapat award..kowam hado..???..hehehhe..(ok-ok tukar mood jadi bebudak seketika)..
nak tengok tak award yam Ik dapat...and macam mane Ik boleh dapat award nie..??..kowam scroll je lar kat bawah tuh...




Ik dapat sebab Ik dah jadik followers dia yam ke-111...waa..nombor bertuah tu..hehehe..gembira berguling-guling bile dapat award first award...




Disebabkan dia dah bagi Ik award...meh sini Ik nak promote sikit blog dia nie...




Jom reramai kita terjah blog dia...klik link kat bawah nie ok..KLIK SEKARANG..!!!..KALAU TAK KLIK TAK NAK BAGI DUIT RAYA...(ko pun still meminta lagi...)



Ok..tu jer untuk kali nie...thnk coz meluangkan masa membaca entre yam melalut memanjang...and thanks jugak untuk Blogger si gadis koz sudi bagi award kat Ik...terharu sangat tau tak..???..hehehehe..kalau sudi bagilar lagi erk...(buat muka tembok konkrit...)

>kowam ade agam kowam jaga...kowam ada hati kowam cuci...kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri...Assalamualaikum...<


notakakikechik: maen lar mercun tuh pepuas...nanti raya takleh nak maen dah...>_<


Kakakku Followers Yam Ke 300...

--Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader--




Mak aiii..kotak followers aku rosak ke..??..rasa baru je 3 minggu lepas naek 100..hehehehe...nie namanyer rezeki di bulan Ramadhan...(ko jer yam tak pandai nak hargai..)


OK...yam tuh memam lar aku bersyukur sangat coz followers naek mendadak...COP-COP...aku bukan gila followers yer...juz followers tu jer yam tergila-gilakan haku...muahahahahha...(prasan..muka cerek berlapis debu ade hati...PIGIII DAAA...!!!..)




ARRR...cer kowam tengok siape dia follower yam ke tiga rat aku....


blagak ayu konon...

comei arr tuh..???




DAH-DAH-DAH...scroll ke bawah..jangan stay jer tengok pic tuh...mujo aku letak 2 jer gambar..kalau letak spuloh...???


Aiii...dia nie memam sengaje jer nak kenekan aku nie...meh sini aku nak hentam puas-puas..hehehehe..nak marah..??..wei..lantak aku lar entri aku...muahahhaha...(kakak ko nak trajang ko aku tak tahu..)


Jom start..
Dah lar follow senyap-senyap...ape ke salah kalau follow bia ade pic kat kotak followers tuh....tak cukup dengan itu...siap ugut suruh bagi hadiah lagi beb...ek elleh ngan adik-beradik pun nak berkira kar..???..


"adik-beradik tak adik-beradik..hadiah kompen masuk kotak pos..FAHAMM..!!!..."
(skali dia bagi kluo ayat camnie...ketak kepla lutuik wehhh...)


Dah arr suruh promote blog dia pulak...ape kejadahnyer...(melampau dah nie...)
kowam tengok jew lar kat bawah nie...


tekan banner kalau nak letupkan blog dia...>_<


Amacam..??..comei tak blog dia..??..sape cakap hudus give me ten...muahahahhaa...INGAT..!!!..JANGAN PERGI BLOG DIA OK..>_<...(macam lar kowam nak denga...)..agak-agak ade rupa camnie tak dia sekarang..??


Dah-dah..aku malas nak ngumpat banyak..kang tak pasai-pasai tak beraya aku tahun nie...


>kowam ade agama kowam jaga...kowam ade hati kowam cuci...kowam ade otak..??..kowam PK larr sniri..Assalamualaikumm...<


notakakikecik: to kakakku...adikmu hanyew ingin bewguraw manjew jewww...jangan laww marah..(berbelit-belit nak buat ayat comei + gedik nie...)





22 Ogos 2011

Asyiela Putri (Upin n Ipin) Nyanyi Lagu Raya...Cute Seyyhhh..

--Assalamualaikum blogger-blogger and reader-reader--


Ape kaba kowam...camner puasa..??..cukup ke tak..??



KEBABBOOMMM....

KEBABABOBOBOBOMMMM....

KEBOBAOBAOBOBOBBBOOOOOMMMMMMM...
(LARI..!!!!..KOMUNIS DATANG SERANG BALIK..!!!!!..*tangan di atas kepala sambil menyorok bawah meja)

Vavi sumgoh lar diowang nie...tak takut putuih jari ker..???..(amin..bia lar putuih cecepat..baru takleh maen..muahahahha)..

OK..hentikan drama sementara ini...kita back to da topic...erm..ape dah topic tadi..HAH..!!..tengop..drama punya pasai..ko kemana..entri kemana..ceit..pooorraaahhh...

Ok-ok..kowam kenai Asyiela Putri nie sape..???.tak kenai..??..ermm..kowam kenai Upin-Ipin nie sape..??..alla..budak botak 2 orang tuh..yam prasan over cute tuh..hehehe..


Sbelum makin melalut and melarat entri nie...jom reramai kite donga lagu dibawah nie...yam nie aku tak tahu nak tulis ape dah..kowam tengok lar sniri...>_<


HAH..!!...cute kan..cute kan..ade iras-iras rupa aku tak..???..(woi-woi..ko tu laki..takdek rupa langsung...)..comey muka aku lagi...(ala..jeles lar tuh..)..


Ok-ok tu jer untuk harinie..thanks bebanyak koz sudi datang tengok blog nie..
>kowam ade agama kowam jaga..kowam ada agama kowam jaga..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikummm...<



notakakikecik : tak sabo nak raya...sape nak duit raya datang rumah OK..>_<

20 Ogos 2011

Siapa Cakap Jadi Blogger Senang..???

--Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader--

Hek ermm....(memperbetulkan suara nak suruh lantang sikit..)..


WOIIII..!!!!...SAPE CAKAP JADIK BLOGGER NIE SENANG ARR..???..(oii makbapak kau branak<melatah>)


"ek elleh..buat blog senang jer beb..daftar jer lar..pas tuh tulis je ape yam terlintas...mane ade susah..nenek aku pun boleh maen blog-blog nie..."


Cait..pooorraaaahhh...


sape yam cakap camtu memam diowang salah lar...diowang boleh lar cakap camtuh coz diowang tak try berkecimpung dalam dunia blog nie lagi...(dah-dah..jangan emo sangat..meletup lappy tu karang...nanti sape kene marah...ko jugak...)

Ermmm..yam sbenonyer..aku pun penah sindir blog kakak aku..memam teruk aku kene bletiak malam tuh...lepas kejadian tuh aku trus diam jer...nak tahu blog die ape..??..tengok bawah nie...




http://aindzaya.blogspot.com/....jangan terjah blog nie yerk..>_<..(muahahahaha..jahat adik ko nie...)


Hek erm..sambung topic...


Kenape aku cakap jadi blogger tak senang...bace smula aku tulis..tak senang yerk bukan susah...lain makna tuh...(..????..)


Firstly..kowam ingat senang ker nak perah otak nak buat entri..??..wei..walaupun BM aku boleh tahan lar..tak penah lagi kene bedal ngan cikgu..(cikgu tu kesian kat hang ja tuh..)..kene perah otak sekuat-kuatnyer..kekadang boleh pening kepala wooo semata-mata nak pikiaq satu entre...


Secondly..kowam ingat senang nak dapat followers..???.(sape cakap followers tak penting..??..wei..kalau takdek followers..tak maju blog kowam dow)...wei..nie blog bukannyer mukabuku..kalau mukabuku kowam boleh maen ADD jer...tapi blog boleh..??..takleh beb...kalau nak dapat followers kenelah rajin-rajinkan diri bawak blog jalan-jalan..(blogwalking)..


Yam terakhir coz otak aku dah takleh nak pikiaq pepanjang...kan aku dah tulis..ingat senang nak tulis entre..???....yam last skali ialah...ermmm...emr....enn....er....en...en.....tahlah...hehehhe


Ok-ok tu je lar yam boleh aku tulis wuntuk kali nie..so heharap lepas nie kuranglah orang yam akan cakap jadi blogger nie senang yerk....kurang..??..kenapa kurang..??..yer lar..kalau tulis takdek langsung nanti mesti kowam cakap aku tipu kan...muka suci dalam debu cam aku nie takkan menipu kowam larr...hehehe..(suci kepala hotak kau..!!)..


>Kowam ade agama kowam jaga..kowam ade hati kowam cuci...kowam ade otak..??..kowam pikiaq lar sniri..Assalamualaikummm..<



Notakakikecik: jeles dengan blog-blog yam mempunyai header-header yam mengancam...nak jugak..!!! >_<..





Burung Ape..???..Burung Marah..??..(Angry bird)

--Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader skalian--






Aermmm...harinie aku nak critekan or kongsikan video kat kowam..AIKKSSS..!!!..bukan video mengarut tuh...kowam jangan PK bukan-bukan bulan puasa tak habih lagi nih...hehehehe...


Cer mekome-mekome try tekan butang play kat bawoh tu....pas tuh tengok jer lar sampai habis...sori takleh tulis panjang-panjang...jari aku terseliuh....(alasan malas...)




Camner pandangan kowam..??..lawak.??..tak senonoh..??..(bab mende hijo tu aku surrender..)..


>Ape-apepun kowam ade agama kowam jaga..kowam ade hati..kowam cuci..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri...Assalamualaikummm...<




notakakikecik:mak bapak...jiran..sedara-mara aku semua tengah gilekan game nie...aku jugak tak pandai maen...T_T...