27 September 2011

Sebab Orang Tak Baca Entre Kita...Boleh Pakai ke..??

~~ Assalamualaikum To Blogger-blogger And Reader-reader ~~



Harini aku nak share sket apa yang menyebabkan orang kurang baca entre kita..aku tahu..slepas aku buat entre nie mesti akan ada ramai yang tak puas hati..so aku nak mintak MAAF awal-awal lagi k...


COP-COP..aku tahu aku blogger jagung lagi..tapi ini just pendapat aku yerk..kan kowam jugak tulis "Sharing Is Caring"..So.meh sini aku nak sharing sket nak tunjuk kecaringngan aku nieh..(amek ko..ayat karangan BM aku kluo dah..)


1. Shoutmix/Cbox Kat Tepi..



-Aku tengok ramai blogger yang buat shoutmix/Cbox die kat tepi macam dalam gambar tu..bagi aku..makin cepat reader jumpa shoutmix/Cbox..makin cepat diowang blah dari blog kita...


Pada blogger yang just nak orang korang blogwalking balik kat blog dia..diowang trus akan klik kat shoutmix/Cbox kowam tu..diowang tak scroll dah kat bawah..berkemungkinan tajuk entre kowam pun diorang tak baca..


2.Entre Kosong Xdek Gambar..


-Gambar merupakan penghidup sesebuah entre...INGAT TUH..!!..dalam setiap entre kalau ada satu gambar pun dah kira OK arr..jangan biarkan ianya kosong jer..kalau kosong..mood nak baca pun tetibe je tak masyuk..percaya arr kata-kata aku nie...(ceewaahh..)


3.Lagu Melalak..




-Makkkk Aiihhhh...kalau lagu dah melalak + pasang kuat-kuat nak baca entre pun tak paham...bagi pendapat aku..ape kata kalau kowam gunakan muzik yang slow-slow + mendayu-dayu..baru ada feelim sket nak bace entre kowam tuh..


4.Entre Berbelit-belit..


ini bukan entre yerk..
-Hah..!!..kalau entre berbelit-belit aku memang takkan baca..bukan aku sorang je..aku tahu kowam pun same kan..??..ala..takyah nak geleng-geleng kepala arr..aku tahu dah...


5.Gadget Belambak..


-Gadget belambak bermakna blog berat..blog berat bermkana nak loading lambat..loading lambat akan ada peluang untuk di [X]..kalau ada peluang untuk di [X] tak dek orang nak baca entre..faham sekarang..??..bagus betollar kowam nieh,.. > _<



6.Blog Tak Kemas..




-Kalau blog tak kemas..nak baca entre pun rasa serabut je..so..kemas-kemaskan arr blog kowam tuh..macam blog aku nieh..kemas tak..??..aku tahu tak kemas macam blog kowam yang ade blink-blink tuh..tengok..!!..header aku pun tak comey...


Ermm...ade sesape yang nak bagi header free tak..??.. >_<


>Kowam ada hati kowam nilai..kowam ada tangan kowam komen..kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum<
 
notakakikechik: sape yang makan lada..dia yang rasa pedas..jangan saman aku..!!!


25 September 2011

Sebab Bercinta....??..Perlu ker..??

~~ Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader ~~


Gadis : Mengapa awak menyukai saya? Mengapa awak cintakan saya..?

Jejaka : Saya tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu saya memang menyayangi dan mencintai awak..!


Gadis : Awak tak boleh terangkan sebabnya..? Bagaimana awak boleh katakan awak sayang dan cintakan saya sedangkan awak tidak boleh menerangkannya...


Jejaka : Betul.!!! Saya tak tahu sebabnya tetapi saya boleh buktikan bahawa saya memang cintakan awak..!

Gadis : Tak boleh beri bukti..!! Saya nak awak terangkan kepada saya sebabnya.. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi.. Tapi, kenapa pula awak tak boleh terangkan sebabnya.?


Si Jejaka menarik nafas panjang dan dia berkata...


Jejaka : Baiklah! Saya mencintai awak sebab awak cantik, comel, mempunyai suara yang merdu, penyayang, kelakar, dan sentiasa merindui saya. Saya juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak awak melangkah, di situlah cinta saya bersama awak!

Si Gadis tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan Si Jejaka tadi. 
..Namun begitu selang beberapa hari si Gadis mengalami kemalangan dan koma..


Si Jejaka amat bersedih. Di wad hospital, Si Jejaka menangis di tepi katil Si Gadis sambil berbisik..

Jejaka: Awak.! Jika disebabkan suara, saya mencintai awak... sekarang bolehkah awak bersuara? Tidak! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak kerana sekarang awak tidak dapat bersuara. Jika disebabkan kasih sayang dan senda gurau, saya mencintai awak... sekarang bolehkah awak menunjukkannya.? Tidak.!! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak ketika ini.

Jika disebabkan senyuman saya mencintai awak... sekarang bolehkah awak tersenyum? Tidak! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak. Jika disebabkan setiap langkah saya mencintai awak.... sekarang bolehkah awak melangkah? Tidak! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Saya tidak mempunyai sebab untuk mencintai awak lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Saya masih mencintai awak dulu, kini dan selamanya. Cinta tidak perlu ada sebab. Cinta lahir dari hati yang ikhlas. Saya terima awak seadanya. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat dan dipegang. Namun begitu... ia boleh dirasai dalam hati..







>kowam ada hati kowam nilai..kowam ada tangan kowam komen...kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum..<


notakakikechik: cinta tak perlukan sebab..hanya perlukan ketaatan dan kepercayaan..

23 September 2011

Dia Mai Dah...!!!!

~~ Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader ~~





....WWWAAAAALLLLAAAAWWWEEEHHHHH....!!!






"Tuuuut dia...dia mai dah..dia mai dah...!!"



"Apa benda yang mai nieh..??"



HAH..!!..kebengaban aku nak tulis entre mai dah...apsal aku pun tak tahu lar..baru entre yang ke-60 dah bengap tahap ayam berkokok tak lepas...






Perghh..aku tak tahu larr macam mane otai-otai tuh boleh update entre diowang...dalam sehari, kalau tak lebih satu entre tak sah..






Blog aku nih, nak capai 1 entre sehari pun habis perah otak..mengalahkan K Rajagopal memikirkan taktik terbaru untuk pasukan Malaysia..




Memam tak dapat dinafikan otak otai nieh kite takleh lawan..






HAHHH...!!!..DIA DATANG LAGI..!!!...






Mampukah blog ini bertahan..???..




...JENG-JENG-JENG...





>kowam ada hati kowam nilai..kowam ada tangan kowam komen...kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum<






notakakikechik: cam mane larr kowam boleh tulis entre banyakx2 erk..??



19 September 2011

Aku Reject Prompuan Camnie..Harap Maaf..

~~ Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader ~~



Entre nie aku buat khas untuk sesapa yang nak mengisi borang untuk jawatan girlfriend aku ulang skali lagi..GIRLFRIEND merangkap kekasih sepenuh masa aku..hahaha...(promote diri nampak..)


Jadik..kalau sesapa yang ada takdek ciri-ciri kat bawah boleh lar menebalkan muka ambik borang kat kaunter pendaftaran yerk..(dah macam daftar masok U dah nieh...)


1.Super-duper Gedik...??..REJECT..!!!



"Ayang-ayang..malam nie kan..I nak makan shushi larr ayang..ayang dengar tak nieh..??..I sayang..sayang..*dengan suara manja + buat muka kiut mintak penampo..."


Wallawehhh...!!!...kalau ade spesies camnieh..aku lar orang pertama yang akan menjauhkan diri...bukan aku tak suka..juz geli-geleman sket jer...so..kepada cik kak yang nak ambik borang tuh..pastikan tadek mende nie erk..


2.Samseng...REJECT..!!!



"Woi..lu nak usha aku..nak couple ngan aku..aku dah bagik...sekarang..lu layan lar aku elok-elok..skrang cuci kasut aku tu CEPATTTT..!!!!.."


Kowam nak ke ade awek camnieh..??..kalau dah taste kowam camnie aku tak salahkan kowam erk...tapi bagi aku..aku REJECT...!!!!..NEXT..!!!


3.Makeup 8 Inci..



"AIK...???..semalam aku nampak jrawat kat muka ko penuh...tapi harinie apsal muka ko suci je aku tengok..putih + gebu lagi..ko pakai minyak lintah ke beb..??"


Bagi aku..makeup tu tak salah..tapi kalo nak makeup pun..agak-agak arr..jangan larr melebih sangat...


4.Cakap Meraban..



"WOI..T**K MUKA IKAN MASIN ADE HATI NAK BERKENALAN NGAN AKU..B*B* BETOLLAA...KO DENGA TAK..??..B*B*..."


Kalau ade yang style camnieh...memam dalam hati and jiwa aku akanku reject trus dyer nieh...tak sanggup aku...


5.Rambut Berselerak..



"You...cantik tak rambut I nieh..??..berkibar megah jer kan..."


Adoyai..!!!..megah pak hang..kalau lurus macam rambut Lisa Surihani and Juliana Evans takpe larr...ni kalau dah camtuh...eerrmmm...tak yah larr...


 









So..sape-sape yang tak tersenarai di dalam kategori di atas..boleh lar mengisi borang yerk...ingat..!!..muka tak penting yang penting hati..


>kowam ada hati kowam nilai..kowam ada tangan kowam komen..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum..<

notakakikechik: kehabisan idea...*blurrr...



16 September 2011

Kan Bagus Kalau..........

~~Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader~~


AWAS...INI ENTRE SYOK SENDIRI..BIMBINGAN IBU BAPA BAGI KANAK-KANAK 4 TAHUN KE ATAS DIGALAKKAN..SEKIAN...



Kan bagus kalau follower naek mendadak macam dalam friend list mukabuku aku...setiap hari mesti ade orang request..


sampaikan dalam 2 hari aku tak bukak jadik camni hah


yang penting..143 request...

Mesti aku akan jadik femes kan...kalahlar brother ben lepas nieh...hahaha...tapi badan ketul-ketul dia aku takleh lawan...


jangan pandang lama-lama..suami orang nieh...

Mesti nanti duit dalam account nuffnang aku meningkatkan..taklar stay camtuh jerk..hari-hari bukak singgit jerk yang hade..




Kalo meningkat sampai berjuta-juta..akanku beli kereta mercedes mclaren slr...mesti nanti Juliana Evans and Lisa Surihani nak usha aku kan..tapi akanku reject permohonan itu...muahahaha...


yang nie aku cop..jangan pegang..

Mesti nanti setiap entri yang aku post akan ada 100 komen masuk + 1001 pengelike..hahaha...




And nanti mesti setiap blog yang aku masuk bila aku scroll kat bloglist dia mesti akan ada alamat blog nieh..



OK-OK..aku rasa ada yang dah termuntah hijau tuh...
so baek aku brenti dulu sebelum ada yang nak saman aku...apa-apa pun abang ben..mintak maaf bang..gurauwan jer tuh..abang tetap best bro...bagi yang dah terjeluak tuh..sori gak..aku dah bagi warning kat atas...


>kowam ada hati kowam nilai..kowam ada tangan kowam komen..kowam ada otak..??..kowan PK lar sniri..Assalamualaikum<



notakakikechik: jeles tngk blogger otai...cilake kow ik..ngan otai pun nak jeles...





13 September 2011

Minggu Nie Memam Minggu Buzy erkk..??

~~Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader~~


Sekolah : 7.00 - 2.00
Rest : 2.00 - 3.00
Pergi balik skolah : 4.00 - 6.00
Study tak hingat dunia : 9.00 - 7.00..(yang nie aku tipu..)



Hyep kowam...kowam dah usha dah jadual aku kat atas spanjang minggu nie..??..sibuk tak aku..??..(alaa..baru sikit tu pun nak kecoh...)
Tapi memam aku nak tulis kat sini..memam sumpah minggu nie aku memam buzy..bak kata orang 24 jam memam tak cukup arr bagi aku...mana cukup nyer kalau..masa ke depan aku ke blakang..aku ke blakang dye pulak ke depan..sumpah macam lari marathon dah...

And kat sini aku nak mintak tolong kat kowam..

"tolong apa..??.."
(jawab dengan nada marah + garang..)

Ala..jangan jawab macam tuh..gerun aku nak mintak tolong..aku bukan nak pinjam duwit or pinjam awek kowam pun...aku just nak mintak kowam sembahyang hajat + doa bebanyak kat aku yerk..WEIT-WEIT..bukan doa suruh aku berkenan dengan kowam...

Tapi doakan aku supaya aku mendapat pingat emas dalam pertandingan olahraga yang akan berlangsung pada hari Ahad nie..nanti kalau aku dapat pingat emas..aku gi gadai and bagi kat kowam sikit sorang k tak..??

"ko masuk olahraga..??..larat ke beb..??"
PERGHH...sape cakap aku tak larat..??..meh sini aku nak sent tapak kaki kat muka kowam nak..??..so ingat tau..doakan aku yerk...(sbenanyer saje ko nak menunjuk kan..???..)
>kowam ada hati kowam nilai..kowam ada tangan kowam komen...kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum...<

notakakikechik: so..nanti kowam jangan nak cakap yang tuan blog nie pemalas nak hapdate blog la yer...aku rajin juz masa takdek...pandai tak aku cover kemalasan aku disitu..???

11 September 2011

Kowam Ada..Aku Nak Jugak...T_T..*episod 2

~~Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader~~




Episod 2..???..hek ermmm...bagi sesapa yang tak tahu kenapa tetiba terklua episod ke-2 and kemana episod pertama menghilang kowam boleh check in kat SINI...ingat check in dulu baru sambung baca..kalau tak aku ketuk kepala sowang-sowang...(tunjuk garang konon..)


OK-OK..jom sambung episod ke-2...




~~ So aku nak criterkan tentang mengapa aku nak sangat mende tuh...(mende apa..??..kan aku dah suruh baca episod 1..kowam degil...amik ko..)..


First reason:


Lisa Surirumahku: 
B....B..Lisakan sayang sangat kat B tahu tak..??..B sayang kat Lisa tak..??

Ik: 
Alolololo...mestilar..I will love you till my end nafas B...cweet tak Ik..??
(perghhh...ko bagi dialog macam nak mintak kaki lekat kat kepala jerk...)


~~ Ok-ok bayangkan kalau aku ada mende tuh...mesti hari-hari aku akan dengar awek aku cakap camtuh kat aku..waaaa...~~


Second reason:


Lisa Surirumahku:
Ermm..Ik..tadi Lisa nampak Ik bercakap ngan prompuan tuh..saper nama dye..ermmm..Juliani Evanue..??..jeles Lisa tau...


~~ Perghhh...nanti mesti tiap-tiap hari sidia akan jeles kalo nampak kita ngan pompuan lain kan...nanti bolehlar aku pujuk guna ayat sweet-sweet kat dye...~~



Third reason: 


Lisa Surirumahku:
 Biiiii...hari raya niekan B pakai baju kaler Pink erk...baru maching kita 2 orang..ingat erk..kalo tak..tanak tawan nan Ik...

Ik:
 Kaler pink..???..ermmm..ermm..ermmm...OK larrr...asalkan B hepi...


Lisa surirumahku: 
Nie sayang Ik ketat-ketat nie....


~~ pergh...akan ku berkorban apa sahaja untukmu walaupun aku ANTI PINK..!!!!...



Tu jerk..bukan malas tapi aku dah abih idea dah bro and sis..Lisa dah clash ngan aku slepas 2 minggu couple ngan dye..Yusra dah rampas dye dari aku..lepas nie aku nak try usha Juliani Evanue plak..Zazan baling jauh-jauh...(tinggi angan-angan ko Ik..)
'


So..sekarang..aku still single and kaunter pendaftaran still bukak lagi..sapa-sapa yang nak cepat bratur in a straight line K...meh sini nak bagi borang..pastikan ada :
-no fon
-alamat
-alamat mukabuku
-gambar sbenar..bukan kopipaste yerk..
(promote diri nampak bang...)


~~kowam ada hati kowam nilai..kowam ada tangan kowam komen..kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikumm..~~


notakakikechik: COP-COP...entre nie takdek kene mengena ngan yang hidup and dah meninggal K...