Geng Berus Gigi..

29 Oktober 2011

Aku Retis..!!!!

~~ Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader ~~


"AKU TAK RETIS OKKEY...KEMON LA..KEMON LA.."..
*okey aku over sikit*

Addeeii...lame tak hapdate blog en..agak berhabuk dowh blog aku..kowam tak jaga erk..??..ok-ok salah aku...

"Apsal lame tak update tetibe update pasal retis nie..??..dah rase diri ko tu retis sangat ke..??"

Cait..apsal bising sangat pasal retis bagai ni erk..retis nie ape..??..OK..retis nie bagaikan artis bak kate ko..ala cam abang Ben Ashaari tu arr...retis kan beliau..followers briban..tak pernah masok blog aku..sobx4..*tacing jap..*

OK-ok..apsal aku tetibe boleh terkeluar akal nak buat entri retis ni..??..ok scroll bawah..

klik sini kalo nak masok blog dia..

OK...yang nie aku boleh tahan lagi..ye arr first time orang kata aku retis...time nie retis pun aku tak tahu ape bende..FINE aku jakun...tetibe masok pulak yang nie...masok je yang nie aku terus buat entri nie..


Try kowam bace yang atas skali..yang lain abaikan..*kejam dow ayat aku*..sumpah aku tak paham ayat ko tapi aku paham ape maksud ko..*berbelit tak..??*..aku tak app ko..??..tak app dalam ape..??.kalau dalam mukabuku tu sori la erk..aku bukannya malas nak app..tapi try scroll kat bawah..


Gambar nie aku printscreen time 2 hari aku tak bukak FB...perghh..gile betik..ramai tak..??..gagagaga...sumpah aku tak kenal semua yang app aku tu...jadi rasa malas arr jugak nak app..jadi simpanla dulu..lepastu aku tutup la kejap mukabuku tu bile bukak balik malam nyer tetibe pulak...


PERGHH...tertambah lagi 26 request...amacam..??..retis tak aku..??..109 + 26 = 135...dengan ketabahan hatiku..aku terus approve awak-awak yang saye tak kenal tu...bukti..??..scroll bawah lagi..


Sumpah..aku approve je semua tak kira bangsa mahupun agama ataupun negara..nasib baik takdek bangsa Mongolia je add aku..tapi en dalam ramai-ramai tu..takdek arr pulak Juliana Evans ke..Heliza Helmi ke..Lisa Surihani ke nak add aku..sobx5..*tacing lagi*

klik sini kalo nak gi blog tuan nie..>_<
Apenie sampai nak maen tarik-tarik baju nie..??..mintak autograph cukop arr..abis baju aku..

klik sini kalo nak gi blog tuan nie..>_<

Saboje dengan statement di atas...
*tahan air mata meleleh..*.
Dah-dah..tanak emo-emo..lepasnie mood exam dah datang..*ready ngan mukabuku je aku nak exam nie..macam la soalan yang dia tanye tu ade kaitan ngan mukabuku..kalau la ade..konfem aku dapat fullmarks..*

>kowam ada mata kowam baca..kowam ada hati kowam nilai..kowam ade otak..??..kowam PK la sniri..Assalamualaikum..<

notakakikechik i: kalo aku retis..sure Heliza Helmi ngan Lisa Surihani dah lama usha aku.. =_="

notakakikechik ii: sori erk..kepade yng nk temarah kat aku tu..<peace no war>


25 Oktober 2011

Kenapa Awak Still Suke Dia..???

~~ Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader ~~


.....ENTRE JIWANG-JIWANG.....



Kenapa erk awak masih suke kat die..??..tiap-tiap malam and hari saye fikirkan sebabnye..tapi..saye tak pernah jumpa sebabnye...awak..kenapa awak still suka kat dia sementara dia...


...Tak Pernah Nak Hargai Awak...



- Saye tahu awak selalu buat macam-macam untuk dia...and dia slalu tak hargai awak..kene marah ade arr kadang-kadang..perluke awak sukakan orang yang camtuh erk..??..awak cantik..baek...sopan..tapi kenapa awak pilih orang camtuh sbagai pasangan..??


...Slalu Buat Awak Nangis...




- Dia jugak slalu buat awak nangis..kenapa erk awak sanggup bazirkan air mata awak dekat dia..??..dia dah buat ape kat awak sampai awak balas macam tu sekali..??..saye kesian tengok awak...awak dah arr ade banyak masalah..ditambah pulak ngan prangai BF yang camtuh...kenape awak still suke die erk..??


...Selalu Buat Awak Sakit Hati...




-Dia selalu buat awak sakit hati...saya tahu awak anggap dia tak pernah nak hiraukan perasaan awak..awak hanyelah seorang perempuan yang memerlukan tempat mengadu..and bukan untuk disakiti..




And bila saye tanye kenapa awak still suka kat dia...mesti awak jawab yang die sweet sangat..selepas pelbagai cara saya mencari maksud awak tu..sekarang baru saya faham kenapa awak cakap dia sweet..



> Tak Pernah Nak Hargai Awak <

- Dia buat camtuh sebab dia taknak tengok awak bersusah-payah untuk dia..dia hargai awak dalam diam..dan hanye dia yang tahu..



> Selalu Buat Awak Nangis <


- Dia slalu buat awak nangis sebab dia nak tahu yang awak masih sayangkan dia ke tak...seorang perempuan akan menitiskan air matanya jika disebabkan oleh orang yang disayangi...


> Selalu Buat Awak Sakit Hati <

- Dia buat awak sakit hati kerana dia nak tahu ade tak prasaan jeles dalam diri awak...cemburu bermaksud sayang kan awak..??..


> kowam ada mata kowam baca..kowam ada hati kowam nilai..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri.Assalamualaikum...<


notakakikechik: tu la jawapan saye untuk awak...!!!!..


23 Oktober 2011

Aku Nak Delete Blog Aku..!!!!

~~ Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader ~~

"Aku nak berhenti jadi blogger...aku dah malas dah jadi blogger nieh..tak dapat ape-ape pun..juz buang masa jerk duduk hadap laptop duaplohpadjam..aku dah nekad nak delete blog aku nieh..!!"

COP-COP..!!!..ayat kat atas tuh bukan aku yang cakap..tapi ade arr sorang dua kawan-kawan aku yang masih hijau dalam dunia blogging nie cakap camtuh..andddd...pada pendapat aku..kowam takleh jadi blogger yang berjaya kalau kowam bersifat macam tuh...


"Ceh..cita-cita nak jadi macam Ben Ashaari..tapi dah give up sparuh jalan...ape barang beb..??"


Abang Ben pun pernah tulis dalam salah satu entri dia yang beriban tuh..dia tulis :


"Blogging payah nak naek..senang nak turun.."


And bagi aku pulak..kalo nak jadi blogger nie die kene ade sifat-safat kat bawah nie...kalau takdek salah satu memam payah siket nak berjaya dalam dunia blogging nieh and makin cerah peluang kowam rasa nak delete blog kowam tuh...


...Sabar...

-Nak jadi blogger nie..kita kene ada sifat kesabaran yang tinggi..perghh..sape cakap jadi blogger nie tak perlukan kesabaran yang tinggi..??..meh sini bia aku piat tlinga dia...(branie ko yerk..)..sabar nie merupakan benda yang terpenting dalam dunia blogging...kenape..??..


"Bro aku udah letih arr maen blogging nie...followers tak penah naek..reader hampeh..baek aku delete arr blog aku nie"


Walau apepun yang terjadi..jangan sesekali give up dalam dunia blog...just truskan perjuangan sampai ke keypad laptop yang terakhir...<-- perghhh ayat nie takleh blah...




...Buntu Entri...




-Bukan sifat buntu entri yang kowan kene ade kat sini..tapi sifat jangan mudah putus asa kalau kowam semua buntu nak tulis ape dalam blog kowam tuh...ramai blogger yang delete blog diowang hanye disebabkan dengan bende alah nie..


Nak buat entri memang payah kadang-kadang aku pun buntu jugak...last-last aku kopipaste dari mukabuku jerk..so..kowam pun jangan arr senang-senang sangat nak delete blog tu..kalau dah memam pokai entri..cilok je dari mukabuku ke newspaper ke...




...Malas...



"Malasnye nak BW..malasnye nak tulis entri..."

seminggu kemudian

"Apsal blog aku takdek orang bace nieh..??..apsal entri aku takdek orang komen nie..??..apsal followers aku makin ciput nie..??"


-Kowam malas kowam tanggung arr...lepastuh mule arr ade nawaitu nak delete blog...grrrrrrrrrr




...Mudah K.O...



"Entri awak tak sedap la dik..dah la tak sedap..lagu dalam blog nie pun memekik je kerja..takdek butang pause ke..??.."

-Jangan sesekali mengalah or putus harapan bile kene sound and ditegur dek blogger lain...kadang-kadang kite kene menerima jugak pandangan blogger lain..kalau taknak terima baek buat blog tu private trus...biar kowam je yang boleh bace..baru arr takdek orang yang nak komen tang blog kowam betul tak..??


>kowam ada mata kowam baca..kowam ada hati kowam nilai...kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik: jadi blogger bukan macam makan nasik abang-abang and akak-akak...perut kenyang hati senang.. >_<

20 Oktober 2011

Kau Curang..!!..Kite Putus..!


~~ Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader ~~


Ini entre luahan hati..kalau taknak bace sila skip..



Awak...sampai hati woo awak curang ngan saya...dah lame dah kite couple..tapi kenapa sekarang awak curang dengan saya..??..kenapa awak buat saye camnieh awak..??


Awak...saye still sayang kat awak..setiap malam awak selalu enterframe dalam mimpi saye tanpa dijemput..awak selalu menyibuk dalam ingatan saya tanpa mengira waktu..


awak..awak selalu mesej dengan saye time saye boring..awak selalu layan kerenah saya walaupun kekadang prangai saye nie lebih daripada prangai budak darjah satu...tapi..awk tetap sabar melayan kerenah saya...


Tapi...kenapa sekarang awak berubah..??..kenapa perangai awak tak seperti dulu..??..awak telah berubah tahu tak..??..


Dulu awak selalu ade time saye sedih..gembira...tapi sekarang awak tak pernah ade disisi saye time saye perlukan awak..dulu..awak selalu mesej I LOVE YOU kat saye tiap-tiap malam..tapi sekarang mesej GOOD NIGHT pun awak tak sent kat saya...


Kenapa awak berubah sampai macam tu awak.??..saye still sayangkan awak tahu tak..??..awak..dulu awak pernah janji dengan saye yang awak nak sehidup and semati dengan saye...awak nak jaga saye..tapi kenapa awak tak tunaikan janji awak tu..??


Sekarang..saya selalu nampak awak bersama dengannya...awak selalu berduaan dengan dia sekarang tanpa menghiraukan saye...takpe wak..sampai hati awak buat saye macam nie...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.























sampai hati awak..T_T


Lisa Suihani..sampai hati awak curang dengan saye disaat hati saya milik awak..sampai hati awak tinggalkan saye demi mengejar janda...tak pe wak...saya redha dengan ketentuan Ilahi wak...dan untuk pengetahuan awak..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

                                                 

 Heliza telahpun mengtake over tugas awak iaitu menjadi girlfriend saya...saya harap agar awak bahgia bersama dengan mamat poyo tu..saya berharap agar Heliza tidak berperangai seperti awak...untuk pengetahuan awak..dia lagi comey plus cute plus mate beso dari awak...


>kowam ade hati kowam nilai..kowam ade mata kowam baca..kowam ade otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum..<


notakakikechik: kalo Lisa and Yusri terbaca blog aku ni..nahas wooo...tapi kalo Heliza bace...??.=.="

19 Oktober 2011

Aku Ingatkan Senang...Rupenye

~~ Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader ~~


Waaooo...agak lame aku tak hapdate entre kat sini..ala bese arr budak bizi lar katekan...bizi buat ape..??.try usha kat belah header tuh...HAH..!!!..nampak kelainan tak..??..aku tengah bizi buat benda tu arr sekarang...OK-OK alasan takleh diterima aku tahu..


PERGHH..aku ingatkan punye la senang nak buat header nie macam mamam choki-choki je..tapi bile dah start buat....PERGHHHH...4,6 kali testing jugak baru nak jadi...dengan usaha dan tekad yang kuat akhirnya jadi jugak header cun-melecun yang kat atas tuh...OK-OK aku tahu tak cun macam kowam punyer takyah la nak perli aku..adoyai takleh tengok orang syok sendiri siket nak sibok..


Jom tengok antara header-header yang aku buat tapi tak brape nak jadi nieh...




Nie first torai buat transparent header...PERGHHH...ape benda ayat kat bawah tu pun aku tak nampak..nampak suci je kan header nie..CANCEL..!!!!!




Yang nie second torai...yang nie aku memam target nak guna..tapi..datang pulak sorang mamat nie (adik aku) gi komplin..


"Tenape tak tomei pun..tenape ade toto-toto (kotor-kotor) tuh..dah la tak tomei..muka pelacan hencem"


Dalam ati aku PERGHHH...kalo ko bukan adik aku dah lame dah aku wrestling ko..aku sepak menangis...pigi daaa...




Yang nie last torai and yang tengah aku guna sekarang..ok la kut..(tu la ko..orang ada header transparent ko nak jugak..)..kalo tak comei jangan perli-perli erk..aku bukan pro sangat buat keje-keje nie..memam tak arr kalo ade nak buat tempahan kat aku..


Tapi hepi arr jugak coz header makin lame makin cantek kalo nak dibandingkan dengan yang first punyer..nak tengok.??..ala..takyah lar..nak jugak..??..scroll kat bawah..(bajet ade orang nak tengok..)


First header



Second header



Last for now...




Sbelum aku tutup entre nie nak ucap thank sangat di atas toturial oleh brother Fiz yang memam header ko perfect bro...dan kepada kakanda Aindzaya di atas tengkingan plus senderan dan bagi pinjam Photoshop kat adek ko nie..


>Kowam ada hati kowam nilai..kowam ada mata kowam baca..kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik: nak buat cerpen pulak lepasnie...tapi tak tahu la jadi ke tak..mintak tunjuk ajaq dari kakak bulat mata...

17 Oktober 2011

Cukuplah Aku Menyintainya Dalam Diam..

~~ Assalamualaikum to blogger-blogger and reader-reader ~~




Entre 120 KM/jam...(entre speed and faster arr maknenyer...)


Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan

Jika benar cinta itu kerana ALLAH maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH
"Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran ALLAH."
(Adz Dzariyat : 49)

Tetapi jika kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah, berdoalah & berpuasalah
"Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji.
Dan suatu jalan yang buruk."

(Al Israa' : 32 )



Ketika kau mendambakan sebuah cinta sejati yang tak kunjung datang,
Allah SWT mempunyai Cinta dan Kasih yang lebih besar dari segalanya & Dia telah menciptakan sseorang yang akan menjadi pasangan hidupmu kelak.
Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang,
namun kau tahu cintamu tak terbalas
Allah SWT tahu apa yang ada di depanmu & Dia sedang mempersiapkan segala yang terbaik untukmu

Cukup cintai dalam diam
bukan kerana membenci hadirnya
tetapi menjaga kesuciannya
bukan kerana menghindari dunia
tetapi meraih syurga-NYA
bukan kerana lemah untuk menghadapinya
tetapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus & menyelusup

Cukup cintai dari kejauhan
kerana hadirmu tiada kan mampu menjauhkan dari ujian
kerana hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan
kerana mungkin membawa kelalaian hati-hati yang terjaga

Cukup cintai dengan kesederhanaan
Memupuknya hanya akan menambah penderitaan
menumbuhkan harapan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan

Cintailah dengan keikhlasan
Kerana tentu kisah Fatimah dan Ali Bin Abi Talib diingini oleh hati
tetapi sanggupkah jika semua berakhir seperti sejarah cinta Salman Al Farisi..??
".. boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.
ALLAH mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."

(Al Baqarah : 216 )


Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri

Cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan & keikhlasan
Kerana tiada yang tahu rencana Tuhan
mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan

Kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan
serahkan rasa itu pada Yang Memberi dan Memilikinya
biarkan DIA yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya
"Barangsiapa yang menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga."
(Umar Bin Khattab ra)


If you really love her, you won’t touch her.
Not even the slightest bit.
You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in your heart for a few more years ..
then you can do it the halal way



“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)



>Kowam ada hati kowam nilai..kowam ada mata kowam baca..kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik: terbaek hanya untuk yang terbaek kan-kan-kan..=.="

16 Oktober 2011

Sori Beb..Gua Tak Masok Blog Followers Sket Plus Newbie...

~~ Assalamualaikum To Blogger-blogger And Reader-reader ~~
"Hahahaha..sori arr beb..gua tak layan arr newbie-newbie nie...ape barang follow newbie..??..diowang tuh hangat-hangit tahik ayam je tuh..mule-mule je smangat..last-last tergadai jugak blog...bazir ruang followers aku je.."


COP-COP....tu bukan aku yang cakap yerk...itu hanyalah luahan hati seorang blogger...


Tapikan aku rasa tak patut kot kite bersikap macam tuh..bukannye aku nak cakap yang aku nie otai ke ape..tapi try PK kan arr mase first time kite blogging dulu...

..Followers Ciput..Reader Hampeh..

aku tahu kucing nie kiut..so takyah lar komen
pasal kucing nie kat dalam
ruangan komen yerk...>_<
-Yang nie memam pengalaman buat semua blogger..newbie pun macam kite dulu-dulu gak..diowang pun berrrrrrcita-cita untuk mempunyai followers briban cam kite jugakkan..(kiter..???)..bab reader-reader tu memam arr kene usaha lebih sikit..bagi newbie plak jangan arr nanti kowam cakap plak..


"ala..reader kowam mesti arr ramai..tengok followers pun dah tahu.."


Alahai..bukannyer semua followers akan bace setiap entri kite incik-incik ngan akak-akak ooiiii...
...Entre Hampeh...


-Allllaa..entre hampeh tu bese arr...try kowam tengok entre lama-lame aku...hampeh gile...tapi kite blaja arr...tengok blogger-blogger senior type entre diowang...bagi blogger senior plak..tak perlu arr aku rasa pergi komen yang tengking dekat blogger newbie..tersasau hati diowang nak blogging satgi...
...Berhempas Pulas Blogwalking Semata-mata Inginkan Reader...
-Yang nie aku pasti bukan newbie je yang buat mende alah tuh...so..jangan la sombong sangat untuk membalas jejak diowang tuh..ala..bukan susah pun nak blogwalking...kalo kowam amalkan mende nie..bukan blogger tu je yang dapat manfaat die...traffic kowam pun akan up jugak...


Last kata dari aku...kita takyah arr nak blagak hebak plus otai kalo bilangan followers and traffic kita tak sama ngan brother Ben Ashaari..


>kowam ade hati kowam nilai..kowam ada tangan kowam like..kowam ada otak..?? kowam PK lar sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik I  : kalo kowam trasa jangan saman aku yerk..entre nie just skadar perkongsian hati aku jer..and sori kalo ade yang terkene...>_<
notakakikechik II : sori tak sempat lagi nak balas followers ngan jejak kowam...nanti ik pergi erk..>_<



10 Oktober 2011

Followers Yang Ke-500 Ribu...

~~ Assalamualaikum To Blogger-blogger And Reader-reader ~~

"Penipu tahap cipan punyer budak...followers ko 600++ tak sampai..ade ati nak 5 riban..??.."


Ok-ok..aku tahu kowam dah target yang aku tipu kowam..peace K...^_^


Firstly..aku nak eprisiated sangat..(bahse amazon mane ko gune nieh..??)..kepada followers aku yang ke-500..sape followers aku yang ke 500..??..yang terbukti bukan Abng Ben Ashaari yerk..ceh..bajet die nak masok blog ko yang tak brape nak matang nieh..??


Ok-ok..takyah nak emo-emo takyah nak feelim-feelim...jom strik to da point...(tuuu dia..ayat amazon aku klua dah..)..
Jom tengop header followers yang ke-500 aku..


Klik header budak nieh kalo nak usha die...


Sbelum aku tutup entre nieh...meh sini nak gosip sket pasai budak kat atas tuh..nak bace tak..??..hamboi..kalo bab-bab bwat dosa ceeeppppaaattt jerk kowam erk...<peace>


Budak tu newbie lagi...umo under 21...relationship aku malas nak tulis takut dibaling batu oleh beliau...dia nie kawan aku..same skolah mase dulu-dulu..


"Ceeewwwaahhh...tengok aku..still ingat kat ko..ko jer yng tak hingat kat aku..."
(emo lagi)

Satu lagi yang aku kurang pasti pasai die nieh...apsai URL die nak same ngan URL aku erk..?..JENG-JENG-JENG..


Tu jerk pasai beliau..kalo nak tahu lebih..gi arr skodeng-menyekodeng blog die ek..


>kowam ada hati kowam nilai..kowam ada tangan kowam like..kowam ada otak..??..kowam PK lar sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik: segala ucapan tahniah boleh tulis kat ruangan komen yerk..>_<..bajet ade orang yang nak ucap tahnieh..T_T