Geng Berus Gigi..

30 November 2011

Rabu Membisu #6

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers 
~~


SHHHHHHUUUUUUUUUU!!!!!!!!



>korang ada hati korang nilai..korang ada mata korang tengok..korang ada otak..??...korang pikiaq arr sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik: sori lama tak update..sori lama tak blogwalking..sori lama tak followback..nanti sampai waktu aku buat erk.. >__<

29 November 2011

SEGMEN : 10 Perkara Pelik Tentang Saya by Cekbolat

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

WHAT..??..IK JOIN SEGMEN..??..BETUL KE..??..MIMPI KE..?? *pengsan


Awat tak caye aku join..??..kan aku tulis da kat SINI..lagipun semua disebabkan Minah Dimple ni tag aku..kalau tak memang tak arr aku nak join..*jahat siot mamat nieh..lain kali takyah tag*


Perghh..jerawat penoh..
*ok gurau je die cantek kan..??


Okkey ape rule dia..??

Dia suruh critekan 10 perkara pelik tentang aku..



Nak join..??


Klik >>SINI<<
*OK..penyertaan di saat akhir..amat sadis..lalala*


Okkey the segmen begin now..!!


1.Aku ketagih mukabuku..kalau sehari tak bukak macam penagih tak jumpa dadah..


2.Aku suka sakat makcik kantin dan cikgu kat sekolah sampai kekadang kene sound dengan abang kantin..*jeles lettew aku usha adik dia bukan dia*


3.Aku jugak suka sakat pondan..tak tahu kenape aku mesti nak ejek diorang tanpa motif yang kukuh..


4.Suka berangan benda yang mengarut tanpa sebab yang muhasabah..*kadang-kadang berangan jadi power rangers...apekah..??*


5.Anti dengan kaler pink..*jangan sesekali bagi budak nie hadiah ke ape ke kaler pink..sumpah die buang*


6.Obses ngan kaler hitam..*malam pun still pakai baju hitam gak..macam kedai tak jual baju kaler lain pulak*


7.Minat tengok cerita kartun..*jangan tanya kenapa*


8.Suka mengarut macam dalam entri nieh..


9.Kurang suka chatting dalam mukabuku..*komfem takdek yang nak chatting ngan aku pasnieh..*


10.Last skali..aku tak suka ikan..dan penggemar ayam..*patut arr mak aku cakap muka cam ayam..err ade ke..??*




"WAAAA...you sooooo cute..I nak YOU..!!!!"

"eheheh...Sori girls..I dah ade makwe..I terpaksa reject Ualllz.."

=_____="


>korang ada hati korang tafsir..korang ada mata korang baca..korang ada otak..??..korang pikiaq arr sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik: lepasnieh sape lagi branie nak tag aku dalam contest ke ape ke..??

27 November 2011

Maal Hijrah Apa Barang?

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


SALAM MAAL HIJRAH SEMUA..!!!

"Woi..!!..ape bising-bising nieh..??..Hijrah bagai..tahun baru lambat lagi kut"


Ok..ramai budak-budak, remaja-remaja dan orang-orang zaman sekarang dah tak sambut dah Maal Hijrah nih..sah ke nak bunyi kiraan countdown dari 10 sampai 1  bacaan Yassin kat surau pun kurang dah sekarang..


"Maal Hijrah..??..ape benda tu..??..macam boring je.."

Boring tak boring..Maal Hijrah ialah tahun baru mengikut kalender Islam..


"Oooo..yang aku tahu just time sambut benda nie je mesti cuti..tu yang syok tuh..Alaaa..tak penting pun..takyah arr nak Hijrah-hijrah sangat.."



Tanpa Hijrah Islam tak akan berkembang..tanpa Hijrah kita mungkin akan mengganut agama Kristian dan Buddha sekarang..tanpa Hijrah jugak manusia akan lebih tersesat..


"Rilek arr der..semua tu untuk olders people you know..??..kita sebagai orang muda enjoy arr.."

Rugila kalau muda-muda enjoy nanti tua baru nak insaf..kalau ko pasti yang mati tu jauh ko boleh arr nak target macam tuh..tapi mati tak mengenal usia..


"AKU TETAP FIKIR YANG SAMBUTAN TU UNTUK ORANG TUA-TUA JE.."

Tua ke muda ke anybody will die anyway..ko tak fikir ke betapa payahnya Rasullah SAW nak berhijrah dari Mekah ke Madinah..??..diorang bukannya naik kapal terbang ke..jet persendirian ke..diorang just pakai kuda, unta dengan jalan kaki je..


"Errr..okkey-okkey..!!..nanti aku suruh kawan-kawan aku kira countdown ngan pasang bunga api plus-plus..puas hati..??"


Tak perlu arr nak pasang bunga api ke tanglung ke countdown ke countup ke..baca Yassin dengan solat sunat cukup la..lepastuh baca doa ni



"Ko suruh kiteorang buat tu la buat ni la..yang ko tuh buat tak..??"

Errr..ehehehe..tahun depankan ade lagi..


=__="


Sori lambat update..line tenet amat nazak..pergh..mesti banyakkan pahala aku coz banyak bersabar dengan line internet.. =__=" ..nak update satu entri punye la seksa sah ke nak blogwalking..


>Korang ada hati korang nilai..korang ada mata korang baca..korang ada otak..?..korang pikiaq la sendiri..Assalamualaikum


notakakikechik: kenapa orang Islam menyambut Krismas dan lebih meriah daripa Maal Hijrah..??..Islam semakin mundur or semakin maju..??

24 November 2011

Aku Score 700 Goal?

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~~



GOOOOAAALLLLLL...!!!

"Apakah perasaan anda apabila berjaya menyeSCORE 700 orang followers..?"

"Err..saya berasa amat bersyukur dan bangga dengan kejayaan yang telah saya kecapi..tak tertinggal jugak kepada pemunat-peminat yang selalu menyokong saya tak kira di mana anda berada..owh..tacingnyer hati saya.."
*gile ucapan mintak penampo..*




Okkey..firstly sori tak sempat nak BW..bukan disebabkan faktor PERCINTAAN..tapi disebabkan faktor hujan yang tiada belas kasihan kepada line internet..gile superb lembab..




Nak tahu siapa pemollow bertuah yang ke-700 aku..??..ni dia..



COP-COP..!!!!..bukan udang ye yang follow aku..korang jangan nak mengarut...aku pun tak tahu kenapa tuan blog tu suka sangat dengan udang sedangkan aku takleh makan udang... T__T




Okkey-okkey sambung..ni header dan link blog beliau..






Beliau merupakan blogger dari Sabah kut...aku tak kenal pun dengan tuan empunya blog tu..TAPI..!!..ape-apepun hepi blogging..!!..gile lembab line ni..nak update pun kene fikir 2 kali..habis hilang mood...=____="



>korang ada hati korang nilai..korang ada mata korang julingkan..korang ade otak..??..korang pikiaq arr sendiri..Assalamualaikum<


notakakikechik: Kelantan dah banjir..korang bile pulak..??

21 November 2011

Jiwang Just A Status Tapi

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


Aku nak skipping English tapi aku takut nanti cikgu BI aku menangis pulak bila tengok English anak didik dia sebegini teruk..jadi aku akan teruskan dalam bahasa BM ok tak..??*terbaik punye alasan*


Err..aku komfem korang semua ada mukabuku and aku jugak komfem yang korang mesti pernah terbaca status-status jiwang karat kat situ..korang tahu tak..??..nak buat satu ayat jiwang ni bukannye senang macam goreng keropok kat dapur..perghh..kalau boleh pekene keropok hujan-hujan sedap jugak ni..*macam takdek kaitan je*




Ok-ok..aku tahu ada yang meluat baca ayat-ayat jiwang camtuh..tapi yang menjadi kemusykilan nyer..kenapa korang still like sedangkan korang tak suke..??..adakah disebabkan tiada butang dislike..??..ataupun korang sekadar ambik hati..??..ok-ok takdek kaitan..turn to da topik..err..korang tahu tak kanggaroo tidak boleh berjalan..?? =___="


Errr..ok-ok serius...5 bulan lepas aku dikenali sebagai "Putra Jiwang" dalam mukabuku...nak tahu sebab ape..??..bace kat bawah ni..

MiZ yOuR eYeS....◕‿◕
mIz YoUr SmIle...........^‿^
MiZ yOuR vOiCe...................♪♫♪♬♪
but..are you miz me like i miz you...?????




There comes a moment when our life change forever,
The moment we admit our weaknesses,
The moment we rise to a challenge,
The moment we accept the sacrifice,
And let a loved one go.
And sometimes the changed in our life is an answer to our prayer. :)



mencari hikmah disebalik semua kesulitan n dugaan yam melanda...
mencari kebenaran disebalik kesalahan...
mencari keredhaan disebalik kesedihan....i`m sorry...-_-...



sorry coz takdek time awak sunyi..
sorry coz takdek time awk sedih...
sorry coz takdek time awk perlukan saye..
semua itu bkn saye yam nak..ianyer hny...
takdir tak nak kite bersame...
i`m sorry..



Do you know what my problem is..??
I love You...
I love your name...
I love the way you look at me...
I love your gorgeous smile...



I love when you say my name....

but...will you feel what I feel about you..???




dulu..awak slalu ade untk saye...
sekarang..awak tiade untuk melengkapkan harix2 saye...



If you fall in river there is a boat..
If you fall in well there is rope..

But if u fall in love there is no hope....



You laugh because you think I'm kidding,

I smile because I know I'm not :)




i`m not HARRY POTTER that can CURSE you to love me...

i`m not SHERLOCK HOLMES that can INVESTIGATE did you love me or not...

i`m not SHAKE SPEARE that can WRITE a beutiful poem about my love to you..

and i`m not LUDWIG VAN BEETHOVEN that can write a popular SONG for YOU...
i`m sorry coz not being perfect for you... :(





PERGHHH...awi dalam sembilu..jiwang siot aku...untuk pengetahuan awak-awak semua ayat-ayat di atas ialah hasil rekaan diri sendiri yerk..takdek cilok-cilok..kalau nak diikutkan banyak lagi tapi kalau aku letak semua nak ke korang bace..??..




Okey-okkey kat intro tadi aku ade tulis 5 bulan lepas..kenapa mesti 5 bulan lepas..??..kenapa tidak minggu lepas ke..empat puluh tahun yang bakal datang ke..lantak aku arr nak bubuh tajuk ape entri aku..hehehe.gurau-gurau..rilek arr..jangan arr panas..


Tajuk kat atas tu tak lengkap..ni sambungan tajuk tu..



Jiwang Just A Status..But....It`s Always Dercribe My Feeling With You..


5 bulan lepas..PERGHH..diibaratkan Putra dengan Cinderella..tapi sekarang diibaratkannnn....ermmm..ermm..errr...*break up lettew..*



Sekarang kalau aku buat wall post memang sumpah takdek langsung jiwang..mungkin sebab inspirasi hilang kut...errr..sape yang nak jadi inspirasi aku..??..OK FINE TAKDEK..!!


Harini aku dengan baik hati dan penuh takzimnya aku nak suruh korang-korang kipas payah mati aku add aku kat mukabuku.nak tak..??*kipas payah mati..?? ade ke..??*..kalau nak..just clik kat bawah kalau taknak pun takpe..ye arr..sape la aku kan..aku just "Insan Kesepian"..*agak-agak last makan penampo bila..??*






Moral of da entri is....hargai la inspirasi korang..jangan menyesal pulak bila dia hilang nanti...


>korang ada hati korang nilai..korang ada mata korang baca..korang ada otak..??..korang PK lar sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik: errrr...jiwang itu romantik erk..??..waaa..romantiknye aku dulu...sekarang..??

19 November 2011

Puja La Lelaki Korea Pujala

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


"GBLK..??..kuih ape tu..??..jenis TV kah..??..jenis moto kah..??..ataupun jenama terbaru kondom..??"

"Kondom..??..what`s that..??..can we eat them..??"

Ok-ok sebelum makin teruk baik aku back to da topik..


GBLK is Gua Benci Lelaki Korea..




Aku tahu dan terrrsangat pasti..lebih kurang setengah lelaki Malaysia yang tak sukakan lelaki Korea..and aku jugak dapat detect ade jugak perempuan yang tak minat dengan mamat-mamat ni..nak tahu kenape aku tak minat dengan mamat Korea ni..??


Firstly..sesungguhnya faktor kehenseman banyak terbit disini yerk..gile kau aku nak sukakan mamat blagak hensem macam RainKim Hyun Joong, dan Donghae tuh..??..dah arr mata sepet..entah bersunat ke tak diorang tuh...*PERGHH..AYAT JELES TERBUKTI DISITU*




Secondly..sesungguhnya kami sebagai lelaki Malaysia terasa diri ini tercabar..kenape..??..coz ramai makwe-makwe yang kat luar tu menolak ajakan couple kami..aku tahu korang akan cakap takdek kaitan...tapi bace dialog kat bawah dulu..


Aku: Errr..awak..saye..saye suka awak..saya sayang awak..kita couple nak..??..saya janji akan jaga awak sepenuh hati saya..saya janji akan tetap bersama dengan awak..

Dia: Err..awak..sori la..saye tak minat kat awak..

Aku: Kenapa awak..??..teruk sangatkah muka saya..??..muka saya hensem wak..kalau nak dibandingkan dengan Aaron Aziz..sepuluh ganda hensem saya wak..terima la saya wak..

Dia: Errr...saya nak cari pakwe yang mata sepet..yang pandai cakap Korea..yang sweet-sweet gitu..muka awak takdek lansung iras-iras dengan Korean boy..sori sangat wak..awak direject..


Gile tak tacing bile dengar bakal makwe tak jadi cakap macam tuh..dah arr mata aku tak sepet..TAPIII..!!..yang tu boleh diterima lagi..kalau yang ni memang nak kene penampo..


Aku: Awak...kite couple jom..

Dia: Saya dah ada pakwe la awak..sori erk..

Aku: Siapakah gerangan budak sialan itu..??

Dia: Choi Siwon..

Aku: Sah angau minah ni.. =____="


Lastly...aku nak tanya..korang duk hafal-hafal lirik lagu Korea tu korang faham tak maksud dia..??..time aku dengar lagu diorangkan sumpah blur je otak aku sah ke nak gi hafal lirik lagu tuh..baik arr hafal doa-doa harian boleh jugak dapat faedah..




Motif entri ni ialah aku just tak paham ape keistimewaan mamat-mamat Korean tuh..aku dengan kawan aku pernah menyampuk perbualan hangat sekumpulan perempuan..


Girl A: Wei-wei..you pergi tak konset Super Junior kat KL nanti..??..I pergi..!!..WAAA..exaited nyer..tak sabar nak jumpe diorang..
*dengan muka gedik*

GIRL B: Allaaa..I tak dapat beli tiket arr..tapi kan..tak kire-tak kire I nak pergi jugak..!!
*buat mulut itik*

Aku: Wei bro..kau nak pergi tak konset Ramli Sarip yang kat KL nanti..jom arr..boleh support industri muzik kita..
*sambil menjeling-jeling prompuan tadi*

Bro: Aku on je..ape barang tengok Super Junior..baik tengok bapak Ramli perform lagi baik kan..
*Girls-girls tu terus diam dan blah dari situ.*


Korang nampak tak betapa excaitednyer diorang terhadap mamat-mamat Korean..tapi bile otai kite perform ade tak diorang nak kecoh-kecoh macam tuh.??


>korang ada hati korang nilai...korang ada mata korang baca...korang ada otak..??.korang PK lar sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik: INI JUST PANDANGAN AKU..KALAU TAK PUAS HATI JUMPE KAT LUA ARR WOI..!!..ehehhe..aku gurau je..

18 November 2011

Sorry. Aku Tak

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


"Hek ermm..err..firstly..errmm..aku nak...aku...aku nak mintak maaf sbenanyer...errr...ape salah aku..??..err..err.."

PERGGHH punyer intro AKU TAHU KUCING TU KIUT MACAM AKU..DAH-DAH SAMBUNG BACA ENTRI...


Okey-okey tapi seriusly aku nak mintak maaf dekat awak-awak samada bloggers or readers...


"Allaaw..awawk nawk minwtawk mnnaaf kewnapeww..?..awawk mawnew adew wuat sawlah kawt kitew"
*CAIT....BAHASA AMAZON MANE LA KO GUNA NI..??*


Aku nak mintak maaf coz aku tak join mana-mana CONTEST,GIVEAWAY dan SEGMEN yang telah awak-awak anjurkan dan aku jugak nak mintak maaf kalau aku tak FOLLOW BACK korang walaupun korang dah tinggalkan link kat shoutbox..Lastly..aku nak mintak maaf coz aku tak jawab kesemua mainan TAG yang mane korang telah TAG aku..


"CEH..bajet retis la tuh..followers tak sampai beriban bajet retis..mangkuk jamban lagi retis la wei pada ko..hari-hari aku guna.."

Okey-okey..aku bukannya bajet retis atau ape..tapi just...errr...err..korang bace je arr..


~~CONTEST DAN SEGMEN~~

Aku tak minat join CONTEST DAN GIVEAWAY sebab aku tahu dan pasti aku akan kaut kesemua hadiah yang telah dijanjikan..




Okkey serius..aku tak minat join CONTEST and GIVEAWAY sebab aku tak berapa minat dek hadiah sebenanye..korang mesti cakap aku pelik kan coz taknak barang free..tapi tu arr hakikatnya...kadang-kadang faktor kemalasan jugak mempengaruhi.. =____="




Tang SEGMEN pulak..aku tak minat join SEGMEN coz kadang-kadang terlalu banyak syarat-syarat yang mengarut..contohnyer..contoh je okkey..!!


1.ANDA DIKEHENDAKI MELETAKKAN BLOG INI DIDALAM BLOG LIST ANDA..
*ape kaitan dengan segmen..??*


Try la korang buat syarat macam ni komfem aku masok..


2.ANDA DIKEHENDAKI MENULIS SEBUAH ENTRI YANG BERTAJUK AKU HENSEM DARI KIM HYUN JOONG..
*Okey-okey aku tak sehensem dia...*


Mungkin korang cakap dengan join SEGMEN nie automatiknya traffic blog korang akan naik...tapi aku lebih suka blogwalking dari satu ke satu blog bukan blogwalking berdasarkan satu list...


Ini kerana..kalau aku blogwalking berdasarkan list tu je..berkemungkinan aku akan baca entri yang dia link je..aku tak bace dah entri-entri dia yang terbaru...lepas siap baca tinggal jejak lepas tu terus bla..sape yang rugi..??


~~FOLLOW BACK~~
Yang ni aku betol-betol mintak maaf kalau ade yang aku tak terfollow balik walaupun korang dah tinggalkan jejak..


Yang sebenarnya aku bukannya taknak FOLLOW BACK..tapi ye arr..aku pun manusia jugak..kadang-kadang tu tak terperasan ke or terlepas pandang ke..


Tapi kalau korang follow tak tinggal jejak jangan nak tengking aku..sape suruh tak tinggal jejak..aku dah tulis dah kan dekat RULEZ kat bawah tuh..


"Tapi..aku dah tinggal..kenape ko tak follow jugak.."

"Ko tinggal..??..ko tulis ape..??"

"Aku tulis..Gua datang mintak simpati dekat blog lu"

"Dah tu..camner aku nak tahu yang ko sudah follow aku..??..try la pakai ayat macam ni.. SAYE SUDA FOLLOW ABANG ENCEM..FOLLOW LA ADIK MANIS NI KEMBALI..komfem aku follow back"


~~TAG~~




Err...ehehe..yang nie sumpah aku malas..ahahah..SORI GUYS AND GIRLS..!!




So amacam reason aku..??


ALASAN ANDA DITOLAK..!!!!!

or

SAYA FAHAM PERASAAN KAMU..KITA SAMA..!!!.


Tulis kat ruangan komen yerk JANGAN KOMEN PASAL KUCING KAT ATAS TUH..AKU TAHU DIA COMEL...


Aku just nak tulis..lepas ni aku akan try ubah cara pemikiran aku..aku akan lebih merajinkan diri untuk join ape-ape CONTEST,GIVEAWAY dan jawab TAG korang...tapi aku akan pilih jugak arr..kalau syarat mengarut plus payah sumpah aku tak join..


>korang ada hati korang nilai..korang ada mata korang baca..korang ada otak..??..korang PK lar sniri..Assalamualaikum<


notakakikechik: SORI TO GENG-GENG BLOGGERS SKALIAN...AKU BUKKANNYA SOMBONG..JUST TAK MINAT..LEPASNI KOMFEM AKU AKAN PK 2 KALI..

...buat modal...