15 November 2012

Tercarut Versi Mencarut

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


Hyep pencarut sekalian!

Setiap orang mesti pernah mencarut kan? Tipulah kalau tak pernah. Juliana Evans pun pernah mencarut time dia tersadung kaki katil dulu. Aku mengaku aku pun selalu terlibat di dalam bidang pencarutan ni. Dalam sehari tu boleh dikira 3-5 kali memang dah jadi habit. Gamaknya kalau tak mencarut dalam sehari boleh sawan kut. Bak kata remaja zaman sekarang "Tipikal Malaysia".

Daripada pemerhatian aku, ada banyak sebab kenapa kita mencarut. Antaranya ialah

1. Tersadung kaki katil/kerusi

2. Orang langgar buntut kereta/motor
3. Melatah
4. Rombongan meminang ditolak
5. Terpandang muka Dr. Rozmey

Aku rasa Dr. Rozmey mempunyai sebab yang kukuh untuk menyaman blog ni. Mohon beliau tidak berbuat demikian. 

Setelah dibuat reasearch, aku dapat tengok yang orang melayu suka mencarut menggunakan perkataan daripada organ seks memasing. Aku tak paham kenapa. Mungkin kurang kasih sayang aku teka, tapi itulah bahasa carutan orang kita. Takdek seni and puitis langsung!


Situasi pertama:

"Minjai, awek tu tunjuk fak dekat lu lah!"

"Bur** lu! Memang nak mati betul!"

Bukan setakat organ-organ badan je yang dijadikan mangsa mencarut, malah binatang pun turut terlibat! Noharom betul kan?



Situasi kedua:

"Babi! Ko nampak tak apa yang aku nampak?"

"A.ahlaaa, aku nampak babi."

Kalau kita perhati, tadak pulak aku rasa orang inggeris mencarut siap sebut organ and binatang ternakan masing-masing. Tapi try bayang kalau depa mencarut ikut kita. Agak-agak macam mana?


Situasi pertama :

"Minjai, that girl showed her middle finger to you."

"Vagina! So you want to die right?"

Situasi kedua :

"Pig, do you see what just i see?"

"Yup, i saw pig"

Lepasni aku nak try terapkan di dalam budaya melayu agar mencarut dengan menggunakan bahasa-bahasa yang lembut and harap akan mendapat bantuan daripada para cendekiawan di Malaysia.

So, mencarutlah dengan penuh puitis dan berseni agar dapat membanggakan para sasterawan negara.
> Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang tengok, korang ada akal? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum <


Notakakikechik :: Aku rasa agak bangang sebenarnya entri ni.

14 November 2012

Wat Er Park!

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

:: Silent Of Wednesday ::
Pernah korang terbayang tak macam mana rupa apabila seorang hero and seorang gay di fusionkan?
(Seorang hero pujaan ramai)

+
(Seorang gay pujaan ramai)

=
(Peserta The Voice Season 3)


> Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang baca, korang ada otak? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum <
notakakikechik :: Aku musykil, mungkinkah Justin Gay and Daniel Radcliffe berasmara then terkeluaq mamat tu? Errr..

11 November 2012

Sebelum Nak Terjun, Baca Ni

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Whatsup geng? 
Firstly untuk pengetahuan umum, entri ni aku tak tujukan kepada Pandalila mahupun mana-mana panda yang terdapat di seluruh dunia tetapi entri ni special aku create and tujukan kepada bakal-bakal penerjun bunuh diri yang bakal jahanam tak lama lagi. InsyaAllah.

The story begin with aku agak terkejut and trauma bila seorang kawan aku dengan muka penuh barakahnya menunjukkan satu video bunuh diri dekat aku. Perghhh, mamat tu terjun  dari tingkat 5 sebuah apartment beb. Aku rasa dia bercita-cita nak jadi tupai terbang kut. 

SHUUUUUUUUUUUUUUUUUUuuuuuuuuUUUUUUUUUM *tingkat 5 mestilah jauh nak sampai kebawah. Kalau mengucap pun, dan sparuh gamaknya.

Sampai-sampai je kat bawah kepala dah berkecai. Komfem-komfem arwah mamat tu.
Kalau memang dah malas nak hidup, pergilah berendam dalam minyak petrol then bako diri sendiri. Kalau ditakdirkan ko mati, jadik abu terus. Takdenye menyusahkan majlis perbandaran nak kutip otak ko satu-satu and nak cuci darah ko. Ko ingat dorang nak buat bagi makan ayam ke dengan otak ko tu? Datang hantu kopek baru tau!
Ok, ni ngeri.

Lastly kalau kut ye pun dah terlalu gian nak mati, apa salahnya kalau ko pergi je terjun laut kan senang. Tenggelam tak timbul-timbul. Kalau rezeki murah kena baham dek jerung. Kan ada manfaat tu.

Pesan aku, banyak cara nak bunuh diri ni. Korang just kena kreatif ja. Ni tak, bukak paper je cerita " Budak Mati Terjun Longkang " , tak menarik langsung. Orang lain nak baca pun rasa malas. Try ko bunuh diri style baru and menarik macam telan kulit durian ka, baru rare orang nak baca. 


Akhbar Sinari : Remaja mati bunuh diri. Mangsa dipercayai telah menelan 2 biji kulit durian and mengakibatkan kerosakan pada bahagian trakea mangsa lalu menyebabkan mangsa sesak nafas dan mati. Noharom yang dipercayai telah memberi cadangan bagi cara membunuh diri tersebut sedang dicari bagi disoal siasat.

AWAS!
Jangan tenung gambar di atas melebihi 5 jam melainkan anda sudah nekad untuk mati.

>Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang tengok, korang ada otak? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum.<

Notakakikechik :: Aku rasa kalau bayangkan Dr. Rozmey di fusionkan dengan hantu kopek boleh menyebabkan korang mati hanya dalam masa 1 jam kut. So jangan cuba!

21 Oktober 2012

Jadah Afakah Friendzone?

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Kah kah kahak kahak kahak puih puih, can mali can hei hei, suriram ram ram ramlah ram ? Macam period tak lawas je aku rasa bila menaip intro yang agak mencarut camni.


Kecelaruan intro memang selalu akan terjadi kepada aku jika lama tak update entri. So dengan mengkahak-kahakkan pendahuluan aku boleh memanjangkan lagi entri ini.


Setelah gigih membuat reasearch dengan menggunakan google translate, baruku tahu apa itu maksud friendzone. Untuk pengetahuan korang, definisi friendzone ialah.....


Sob sob sob.. Tragis cerita ni.

~~ Friendzone ~~
Seseorang yang kita minati menganggap kita sebagai abang, adik, kakak, kawan dan jauh sekali dianggap sebagai pakwe dan makwe.

Love is payah! So,

>Korang ada mata korang tengok, korang ada hati korang nilai, korang ada otak.? korang fikir la sendiri. Assalamualaikum

Notakakikechik :: Saudaraku, anggaplah ini sebagai dugaan. Janganlah risau, ramai lagi perempuan dan lelaki kat luar sana. Jangan korang jadi homoseksual sudah.

17 Oktober 2012

Jauhnya Aku Memenkecikkan Diri


~~ Assalamualaikum To Mak Blogerria Dan Pak Nigeria ~~

Eh! Awat lain macam je salam aku kali ni. Ni la akibatnya lama tak update belok sampaikan nak eja belok pun aku tak hingat! Comfem peminat-pamanat aku yang kat luar tu tertanya-tanya kemanalah mamat selekeh tak cukup susu ibu ni menghilangkan diri sampaikan 5 bulan tak update blog! Antara kejian yang aku dapat selama tak update blog ialah....

* Tak hengat password kah?
* Kaki terlekat di dalam lobang jamban kah?
* Tertangkap basah kah?
* Malas kah?
* Kah kah kah, kah?

Hamboih! mendalam betul makna kejian-kejian yang korang bagi dekat aku. Awat? rindufan afu? *hurup 'K' tetiba loading. Sori for the mistake*

Hek ermm, actually..

The really-really reason I dont update this blog for along-long time because I just came back from a studying at Nisiallatuihpuih. My studying just take about 1 year at there and now I came back to Malaysia to continueted my studying at here.
Ceewah! Lahanat bahasa antarabangsa. InsyaAllah dengan izin tuhan lepas ni aku akan teruskan aktiviti blogging seperti biasa disertai dengan beberapa sekmeng n aktiviti-aktiviti yang mampu merapatkan hubungan kita sesama manusia. InsyaAllah.

Sebagai khatamnya, aku memohon sepuluh jari kaki dan sepuluh jari tangan ingin memohon maaf kepada sesiapa or individu yang sentiasa menunggu entry terbaru tapi tak menjelma-jelma and the important once is aku hargai sangat sokongan angpa just taktau nak balas camna ja. Hanya Allah yang mampu membalasnya. Amin!

Aku rasa kalau ditulis berjela pun memang korang tak baca jadi lebih baik aku berhenti dulu dengan harapan angpa dak lupakan aku and aku dak lupa sapa diri aku.

> Korang ada hati, korang nilai, Korang ada mata, korang tengok. Korang ada akal? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum.

21 Julai 2012

Enibodi At Home? I`m Back !!

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~
Anak kak Limah kene sembelit,
terberak mencacai bunyi pret pret,
sori lama gila tak updet,
bukannya malas tapi line macam kene teeeet!


Hai geng! wasak you all ?


Time aku duk menulis entri ni aku terasa agak mamai and blur sikit pasal blog sampaikan nak tulis entri pun tak tahu dah butang "New Post" kat mana. Makin lama menaip terasa makin bengap coz sepatah aku type sepuloh aku "Backspace". Kesian kan? 


Aku memang mengaku yang sebulan dua ni aku kerap mencurangi blog ni dengan urusan duniawi yang tak pernah nak stabil. Selesai satu masalah datang pulak masalah lain GEDEBUSH atas kepala. Kalau hari-hari macam ni boleh gila woi!


Kadang-kadang dalam seminggu tu ada jugak aku online FB ngan layan 9gag sambil ketawa sorang-sorang macam orang tak siuman. Kat sini korang dapat tengok betapa punya lagha hidup aku sebulan dua ni.


Kat sini, aku just nak menulis untuk membuktikan yang aku masih bernafas melalui hidung bukan telinga mahupun lobang-lobang liang roma yang lain and InsyaAllah aku akan terus keluarkan entri selagi boleh.
Sempena bulan posa yang hadir aku nak mengucapkan selamat menjalankan ibadah puasa bagi mereka yang layak and bagi para jejantas yang merasa diri mereka itu mengalami pendarahan melalui "Burung Mencicip" bolehla readykan port-port dalam hutan and beg-beg plastik hitam bagi menutup aib sendiri.


Sejajar dengan misi "Bajetbizigilelasangat" aku rasa cukuplah setakat ni dulu and maybe entri-entri yang lain akan menyusul. So, ada sesapa yang nak tolong aku ping entri ni kat FB tak? Aku tengah bizi layan ketuk-ketuk Ramadhan ni.


> Korang ada mata korang tengok, korang ada hati korang nilai, korang ada otak? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum <


notakakikechik :: Korek hidung pun boleh batal puasa woi! Jangan asyik sangat melombong tu.


15 Jun 2012

Ini Tidak Adil, Ini Tidak Adil !

~~ Assalamualaikaum To Bloggers And Readers ~~
What`s up future gellfrend sekalian. How your life going?


Twisties, Super ring, Green peace, dll ataupun nama saitifiknya JAJANISTRIOBAPAKKAU ataupun cekedis yang kini kian populer di kalangan remaja-remaja pokai yang mengalami masalah kegawatan kekempisan dompet ataupun kecelaruan PTPTN.


 Bukan topik bapak aku mahupun bapak kau yang ingin aku bincangkan pada hari ini, tetapi topik yang kian menggesel and mengular sekarang iaitu kekurangan jajan di dalam sepaket.
Dulu masa aku muda-muda ditambah muka suci takdak jerawat batu aku ingat lagi betapa murahnya jajan ni. Sampaikan aku boleh buat origami pelbagai jenis minatang mahupun minachi dengan menggunakan plastik jajan. Aku Kayo dengan duit mak bapak time tu bukan macam sekarang, nak beli makanan pun puas berfikir 2-3 kali samada nak beli air kelapa mak dara ataupun nasi lemak ikan kering.


Yang aku peliknya antara dulu dan sekarang adalah isi jajan. Apsal dulu bukan main penuh sampaikan nak terbukak paket tetapi sekarang just diisi dengan angin disertai dengan secikit jajan? 


Adakah ini salah satu propaganda Israel untuk melihat anak-anak Malaysia mati kebuluran? Ataupun permainan Anwar? Mungkin Freemason punya kerja. Puih!


Maybe perkara ni remeh and tak perlu diperbesarkan tetapi aku selaku pengguna haruslah bersuara melaui keyboard X131. Ini sudah serius. Mungkin suatu hari nanti kita hanya mampu menelan angin jajan sahaja. 


Dengan ini aku menyuarakan hak supaya kita pakat ramai-ramai boikot jajan demi masa depan anak-anak kita. Bayangkan kalau seluruh rakyat Malaysia boikot jajan. Komfem ekonomi akan jatuh merudum, Chealsea akan terkeluar liga and berkemungkinan Manchester United akan menjual Wayne Rooney bagi mengatasi masalah ekonomi tersebut.


Try cakap siapa kat Malaysia ni yang tak pernah cekik jajan? PM Najib pun makan time kecik-kecik dulu, tapi time dia kempunan la.
Sebelum kejadian yang lebih parah dan barah berlaku, aku menyeru semua rakyat Malaysia agar mengadakan demostasi jalanan JAJAN 2.0 bagi memenuhkan semula paket jajan kita supaya anak didik kita dapat merasai nikmat jajan.


Tuntutan JAJAN 2.0

1. Menuntut agar isi jajan ditambah
2. Mengurangkan harga jajan kepada harga asal
3. Terus memperjuangkan hak penjajangan
4. Kurangkan kontroversi lebihkan jajan 


Hal ini akan aku try faxkan kepada YB Kampung Gual Pasir dan parlimen and akan mengugut jika beliau tidak bersetuju dengan tuntutan ini tok mudim kampung akan menyunat tanpa syarak dan had. Kita harus bangkit demi jajan! Hidup Jajan! Hidup!


> Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang tengok, korang ada akal? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum <


Notakakikechik :: Bangkitlah wahai rakyat Malaysia! Bersatu demi JAJAN 2.0

3 Jun 2012

Hangpa Rasa?

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~
Hangpa rasa apa perbezaan kucing ni dengan sebahagian manusia?


Seriusly, aku tak dapat cari perbezaan dia. Zaman sekarang sebahagian manusia macam kucing je aku tengok.  Pakai baju macam telanjang, perangai makin hari makin menjadahkan diri ke arah kerosakan. Perempuan virgin, lelaki teruna? Payah kut nak carik sekarang. Akal? Macam takdek je. Sama dengan kucingkan? 

> Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang perhati, korang ada akal? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum <

notakakikechik :: Tak merasa pelamin la ko Ik. Btw, stim pulak aku tengok kucing-kucing ni mengawan. YA ALLAH, TEGUHKANLAH IMAN HAMBAMU INI! 

28 Mei 2012

Eh, Bang Ben ? Oh Bukan Eh ?

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Hai geng berketak-katik. Macam mana tahap pencapaian bau kentut korang ? Masih berbau longkang ? Jangan Risau Sebab
Ok abaikan pasal kelongkangan bau itu buat sementara waktu..scroll down 
Tak percaya eden bila ada orang cakap yang muka ni
Ada iras muka ni
Pelis laa dik, badan abang tak berketak-ketak macam bro macho anak sorang kat atas tu..dah laa tak berketak-ketak dahtu muka abang macam kena seret dengan tar jalan je dik..pelis jangan puji abang se "ex-trem" begitu dik..eh kee ko nganjing gua ni dik..baik lu ngaku dik..


Papefun, gua dengan abang Ben takdak kena mengena begitu juga hubungan gua dengan Nisa Kay yang tak akan kemana-mana..


By the way, lets check it dout blog adik tu..
Err..serius ke muka gua ada rupa Bang Ben.? alaa..taknak bang Ben..aku nak Ramli Sarip!


> Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang perhati, korang ada akal.? korang fikir la sendiri..Assalamualaikum <


notakakikechik :: Dalam dunia ni ada 7 orang muka serupa.. ^^ kut


8 Mei 2012

Oh, Cikgu Disiplin


~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~
Heip geng, what`s up.?


Bila mentioned nama cikgu disiplin je komfem korang semua fikir yang nama ni bawak bala..why.? coz dimana ada cikgu disiplin di situ ada masalah..so bagi ibu bapak yang tengah menunggu time anak keluar, please jangan bagi nama anak korang Ahmad Badrul Disiplin kalau taknak dimentioned anak bala..


Title cikgu disiplin ni jugak boleh diketegorikan sebagai spoilman..kenapa.?
Perghh, lawa rambut..ni laa rupa bapak aku time mula-mula akil baligh dulu..mengalahkan Taylor Swift..kalau style macam ni laa korang buat dekat sekolah komfem kena togel terus dengan cikgu disiplin..abehlaa market korang nanti..spoil tak.?
Style budak-budak zaman baju sendat..seiras-iras dengan busung nangka..kalau pakai dekat sekolah mohon terbeliak bijik mata kakak kantin tengok..tapi abihlaa kalau kena tangkap..balik dengan kain pelikat, spender atas kepala la korang..spoil tak.?
Ceh, kita baru nak tunjuk hebat dan-dan cikgu disiplin ni datang..macam mana nak berkembang ilmu yang dipelajari dari filem Kay-El Gengster kalau asyik kena tahan dengan cikgu disiplin.?.spoil tak.?
Yang ni aku lemah..sekali dia "ZAAAP" seminggu makan menonggeng tau..spoil gila rasa..masa depan gelap je..
.......................................................
Cikgu disiplin bukannya jahat, beliau just nak mendidik disiplin korang yang nakal tahap Obama pun boleh ikat tali rafia atas kepala..baliau tahu yang depan beliau bukan main baik korang, asal jumpa tunduk, asal tunduk mesti jumpa..tapi belakang beliau mengata tak hingat! puih-puih


Untuk pengetahuan korang 30% dosa yang dibuat di sekolah ialah membahan cikgu disiplin..dasyat tak nak jadi cikgu disiplin ni.?


> Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang tengok, korang ada otak.? korang pikiaw laa sendiri..Assalamualaikum <


Notakakikechik :: experienced jalan kereta api memang tak boleh dilupakan..thanks cikgu