Geng Berus Gigi..

14 Januari 2012

Cinta Dulu And Sekarang Dah Tak Sama

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Dulu..apak ekkau sanggup mengorbankan 1sen untuk beli sebutir cekelat HACKS coz nak bagi kepada omak ekkau time dating kat tepi tasik Titiwangsa..apak ekkau dengan berpakain baju polka dots selua pink jalur-jalur bukan main gedik lagi time tuh. Macam ulat bulu merayap dalam seluar dalam pun ado hah..
Mulolaa bermain ayat bagai..berpuji-pujian bagai..puji cokap rombut omak ekkau macam sanggul tebuan la..badan omak ekkau 20-30-25 laa..macam gita pun hado..sambil apak ekkau mengedik-ngedik makin lamo makin rapat ngan omak ekkau nak pegang tangan laaa kononnyo..last-last dihulurkan jugak cekelat HACKS tadi sombil berkata "Hanya Aku Cinta Kepadamu Sayang"..perghhh..teruih tak sempat nak nikah berguling-guling atas rumput..nasib baik tak terjun dalam tasik..


WAAAAAA.....TAK KE ROMANTIK TUH.???.TAK KE HANCUR BAHASA NOGORI BILA AKU YANG TULIS.??
*abaikan bahasa negeri yang sumpah hancur di atas*


Tetapi itu semua dulu beb..sekarang nak jumpa pakwe bagi bunga kat awek pun payah beb..macam makin lama makin pupus golongan-golongan yang menceburui bidang perkaplelan sesweetan ni..*amboih bahasa..kamus dewan pun tak terbit lagi bahsa camni*


Dulu mungkin korang ingat laa kalau korang lahir pada tahun 90-an..time sekolah..korang berkenan dekat sorang makwe/pakwe ni..korang nak try pancing mana tahu kut-kut dapat anak ikan..


Perghh..bukan main tulis surat ayat cinta-cintun bagai..


Aku cinta kepadamu sayang..aku sanggup mencukur janggutmu seminggu sekali sayang..i love you, you labi air sayang..


Lepas siap tulis surat diletakkan pulak dalam sampul yang korang telah semburkan perfume cap Kinder Joy bagai, satu botol korang sembur coz nak suruh aura pengasih tu datang..then suruh pulak kawan tolong paskan..and paling tak boleh blah ayat ni..


Pecah kaca pecah gelas..
Siap baca harap balas..


Komfem or kewajiban pasti akan ada sebagai penutup..kalau takdek aku rasa berkemungkinan cirit kut si pemberi surat tuh..tapi tu dulu laaa..sekarang apa barang pakai surat bagai..tak ikut peredaran zaman kut kalau hantar ayat cinta melalui surat..


SHEKARRANG KITER ADE TWITTERRRRR..FASSEBOKKK..SEKEAIPPP..

Perghhhhhh...hangpa bercinta melalui Facebook..??..ni aku nak tanya..partner yang korang duk main sayang-sayang bagai dalam Facebook tuh korang kenai ka.??..korang pernah jumpa ka.??..aku risau takut jadi macam dalam gambaq ni jah..
Kalau kena macam tuh baru menyesai tak cukup tisu hangpa nangis..ni satu lagi aku nak habaq mai..cinta dekat FB ni just fake..mungkin hangpa habaq kat aku yang ada ja orang temu jodoh dalam FB..
WEEII.!!!.perkara tu satu dalam sejuta kut akan berlaku..korang jangan nak berharap sangatlaa akan jumpa jodoh dalam FB bagai..ni tak..baru berkenalan tak kenal asal-usul tetiba ajak couple..mana tahu kut-kut dia tu orang jahat ke..pencabut bulu hidung terkejam ke..dunia ni macam-macam weii..
And..last one..hangpa dengaq ja lah lagu ni..


........................................

Kapel itu tak haram jika kena pada tempatnya..and kalau tengah kapel tuh takyah laaa nak heboh satu FB..mungkin sekarang korang kapel..esok lusa.??


> Korang ada hati korang nilai..korang ada mata korang baca..korang ada otak.??..korang pikiaq arr sendiri..Assalamualaikum <


notakakikechik : bilalaaaa Nisa Kay nak "In relationship with" Ik Hanif erk.?? =___="

............................

12 3 orang nak menyampuk:

::fadh:: berkata... [Reply]

tak bole bla lagu cinta muka bulu tu..first time tengok video tu..hahahahah

naiemah_ramli berkata... [Reply]

mcm2 bahasa ada kn..kihkihkih
tak leh blah ayat ni "you labi air" kahkahkah

lain dh cinta dulu & skrg =.="

CekbOlat-bOlat berkata... [Reply]

sentap makkk.. kehkehkeh
mcm ade pngalaman je weh.. huhu

mohdhazlan Dreadlock berkata... [Reply]

kalu kena org ok la jgk ..takut fesbuk tu beruk yang punya ..huhu ..baru haru ..huhu

Bluewendy berkata... [Reply]

hahaha..berbulu beb! :P

ADILA MOHKTAR II berkata... [Reply]

Haha, style dan sweet apa kalau main surat-surat cinta ^^,

Teesaz berkata... [Reply]

uik, yg menulis pun ade cinte muka buku jugak..? heheh

yad'z berkata... [Reply]

dulu time men surat cinta, surat cinte aku penuh dengan bedak. pastu men conteng2 meja.. aku belah petang. men tulis kat meja dengan abang belah pagi.. ahahah

misyamissyou berkata... [Reply]

best! aah! teringat zaman2 skola bg2 surat sinte bagai..opss! dak ni xtermasuk haa..part tolong pas surat jep :P

Suara Hati berkata... [Reply]

comel jer lagu tuh..suka dgr ! entry lagi la itah suka baca..:)

si kiut lavender berkata... [Reply]

mantap bro..hee..:D

terasa mcam nak cri partner yg sweetnya mcam oqg dulu2..:D

TiraPengemis berkata... [Reply]

berbulu ak...