Geng Berus Gigi..

2 Mac 2012

Katak Si Kakat Lompat. Eh, Jatuh Pulak!!

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


(Diari Si Froggie)

Ong kedek kedek..ong kedek ked..eh, kecumak kau leleh*latah


Pada suatu hari, ternampak seekor katak pisang gegerl yang bersisik polka dots pinky di kaki sedang duduk mengedik di tepi kolam sambil menunggu kodok pujaan hati yang berkenalan di dalam FB..sambil menunggu..katak pisang tersebut melakukan pelbagai jenis pose-pose yang mampu menggugat keimanan kaum katak di alam fana untuk menunjukkan betapa cantiknya beliau..




Setelah menanti selama 10 minit..datanglah kodok punjaannya itu..


"Awak Froggie ke.?" tanye kodok itu coz takut tersalah orang..almaklumlaa firstime bersua.. 


"A`ah..ingatkan dah taknak datang.." jawab Aida sambil menkemutkan mukanya..


"Sorilaa wak..tadi kat depan tu ada excident katak mati tertelan charger laptop."


"Ooo..takpe wak..saya memang selalu disisihkan.."


"Alaaa..serius laa..memang bukan niat pun..ok-ok nanti bila jumpa lagi saya belanja awak makan..saya tahu awak suka makan lalat masak asam pedas dengan kaki lalat 3 rasakan.?"


"Ong-ong..jom lah jalan..saya letih menongeng je dari tadi..huh!"


"Euong-ong..ehehe..tak cun laa awak mrajuk..muka dah macam Ju-On tak siap dah saya tengok!"..setelah mendengar kata-kata sindiran daripada kodok jantan..Si Froggie terus melompat ke atas badan Si Kodok..tanpa mereka sedari..ada yang ingin.........
...........................

NANTIKAN DI PAWAGAM!! 
SAINGAN FILEM ONGBAK MERINDU..

::FILEM::


Ku Menunggumu Selama 5 Minit Tetapi Kenapa Engkau Lambat Sedangkan Aku Menantimu Begitu Lama Sampaikan Kucil Pun Ku Tahan Demi Menantimu..

..Saksikanlah..


Perghh..baca tajuk pun aku dah sebak inikan pula tengok cerita ni..jom ikuti temu ramah aku bersama dengan katak pisang ni..


Latar Suara a.k.a Pelakon Filem KMS5MTKELSAMBLSKPKTDM *mak aih..komfem besar CD dia..*


Si Froggie a.k.a Aida


Nama Penuh      :: Maraida *nama penuh tidak disertakan..bajet retis..baru satu filem!
Status Hubungan  :: Menunggu pinangan Doktor Rozmey




Umur                   :: Under 22 
Tarikh Lahir           :: 28 Julai _ _ _ _


Blog beliau             :: http://diarisifroggie.blogspot.com
Mula blogging            :: 17 feb 2011
Bermulanya nafsu ingin :: terpikat time tengok blog ex-Ik http://jejariruncing.blogspot.com
berblogging 



Kenapa tema blog mesti katak pisang.? kenapa bukan lintah ke..tenuk ke..ular ke.?

--> Just because I obses dengan katak..eh! blog I lantak I laa nak buat tema apa..yang you ni..kenapa blog kuning-kuning ni.? support DIGI erk.?


Apakah tabiat puan Aida.?

--> Puan.? I cik okay!..Tabiat I kalau nak tidur bantal mesti kena 4 bijik..kalau tak I taknak tidur..*anak tokey bantal boleh isi borang meminang*


Apakah type lelaki pilihan Cik Aida.?

--> I suka budak macam you..yang suka buat lawak..yang tak hitam or putih..tinggi..berdada bidang..auw.!!..and yang paling penting agama and MESTI LELAKI.!! *blushing


Cik Aida fobia dengan.?

--> I actually fobia dengan spider..sebabtu I mencikkan spiderman!..dia hingat dia fakai spender kat luar dia hensem!


Siapakah idola atau inspirasi untuk Cik Aida berblogging.?

--> NO KOMEN.!!.tapi I like blog http://syahadasubri.blogspot.com/..*komfem tuan punya blog tu mentioned aku dlm setiap entry dia..


Apakah pengalaman buruk yang tak dapat Cik Aida lupakan.?

--> Errr..err..another question please..you ni majalah kreko ke nak tanya I soalan macam ni.?.actually..I pernah jatuh kerusi depan orang ramai.. *cakap sambil tutup muka pakai siku*


Apakah impian Cik Aida.?

--> I just nak berjaya dunia akhirat.........and nak lelaki berdada bidang..thats important!


Apakah pesanan Cik Aida.?

--> Hidup biar berbudi..ye..undilah saya untuk ketegori Artis Paling Cute!
That`s all for now..thanks for reading this interviewing..*perghh..melalak cikgu BI aku..*


.......................

Segala yang ditulis di atas ialah hasil editan aku..tuan punya blog tu punyalaa baik..kalau tak percaya pergi arr blog katak beliau.. --->http://diarisifroggie.blogspot.com




> Korang ada hati korang nilai..korang ada mata korang baca..korang ada otak.?? korang pikiaq laa sendiri..Assalamualaikum <


Notakakikechik :: Disebabkan bajet tak cukup pelakon yang dikutip dari kedai runcit diambil untuk berlakon tanpa ujibakat..

22 3 orang nak menyampuk:

Aida Omar berkata... [Reply]

Haha.. tak menahan. Serius best kenal ko oii.. terima kasih2 weyh.

kunci locker berkata... [Reply]

ok, guwa tak termasuk dlm senarai...selamat guwa...hahaha

mankete berkata... [Reply]

ahahah kelakar siot ahahhahah

darilensakamera.blogspot.com berkata... [Reply]

haha..berdrama ko eh..hahahha... lebiu aida omar! :P

mohdhazlan Dreadlock berkata... [Reply]

putri katak ni ..cun ...:)

Cik Atien berkata... [Reply]

Best lah! suka baca. kreatif. Heee :)

Ayie Abas berkata... [Reply]

wahhhhh..kan main lagi entry...awesome.

Aien Not Alien berkata... [Reply]

hahaha...elok la...


entri aida pasal ik kelakar jugak..entri ik pasal aida pun kelakar....best sangat.. :)

Phat berkata... [Reply]

terbaik bro...big clap

.: iEyLa :. berkata... [Reply]

huwaaa...nak nangis rase tgk gmbar katak nih..
tu rupenye si aida nih..hihi

Mohd Norafzal berkata... [Reply]

hahaha bgus2 korang hehehe

p/s :aku lelaki berdada bidang.aww

Popkorn berkata... [Reply]

eiii.. geli btul aku tgk katak2 ni... Kat umah aku xde pon katak2 comel cenggini...sume nye stok mintak kne lambung lombong jauh2 jer...

Citra NaniZam berkata... [Reply]

nice.. hehe kak dtg balas kunjungan

Rapunzel Cikilolo berkata... [Reply]

ong-bak merindu.... hehehehehehehen

SMSF berkata... [Reply]

Very nice.. Hello... Smile always.

teyn teyn berkata... [Reply]

say hi to puteri katak .. ehehe ;)

C i k P i p i T e m b a m berkata... [Reply]

hahahaa... aku takde dlm senaraii. fuhh fuhhh... hahaha. kelakar wehh ni

xila riston berkata... [Reply]

ceh ingatkan aida sesengal begitu...ayat rekaan eh..dushh

Cik Nurul berkata... [Reply]

hahahaa terbaeekkk lah bro!! ^^

Teesaz berkata... [Reply]

tak sabar tunggu filem tu.. mesti ramai katak yang menunggu kaka

aidaziq berkata... [Reply]

seronok ,, aida suke suke suke ,, hahaha

naiemah_ramli berkata... [Reply]

geli plak tgk katak tu dok pose2..hurmmm...tak suka katak..tp katak di blog aida comel,suka..hikhikhik