Geng Berus Gigi..

26 Mac 2012

Menjamban Pun Tak Pandai Ke?

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


AWAS!!
Entry ini boleh membuatkan anda berkata euuwww, eeeeee dan uweks!

Hyep si pengguna jamban sekalian.!! 


Apakah perasaan korang jika terpaksa membayar RM 0.30 demi menggunakan perkhidmatan jamban publik tetapi keindahan jambannya nakharom.!!.apakah fungsi 30 cen yang dibayar.?.adakah makcik/pakcik/anak makcik pakcik penjaga jamban hanya duduk bersimpuh kaki depan jamban sambil sengih tunjuk gigi kuning beliau.?.oh ini tidak boleh dibiarkan.!!




Kalau aku, memang tak laa nak masuk jamban publik ni..walaupun menda tuh dah berada hujung muncung pun aku still boleh terkepit-kepit terkemut-kemut menahannya..jika keadaan emergency baru aku akan masuk jamban tuh..tak sanggup aku mendapat buasir.




"Ceh..bajet VVIP lettew sampaikan jamban publik pun terjengket-jengket kaki nak masuk!"


Bukan bajet VVIP or hape..tapi try bayangkan kalau benda yang bewarna kuning, coklat, hitam kadang-kadang biru-kebiruan tu bertempet-tempet dan berterabur dalam lubang jamban..sekali tengok macam serbuk milo tak cukup air..dua kali tengok macam lahanat.!.kalau yang keras-keras boleh diterima lagi..ni kalau yang cair-cair.?.euww..simpang!




Tu baru sikit..korang pernah tak termasuk jamban yang keadaannya eeuuwww..!!!..najis berterabur.!.kalau bertabur dalam lobang jamban je takfe..ni setempek atas mozek, setempek atas tangki air, setempek atas siling..korang menajis sambil menari balet ke hafe.?!.kalau korang tak pandai nak aim lobang jamban korang boleh hantar surat kepada majlis daerah suruh mengdebabkan lagi saiz lubang jamban disebabkan faktor ketargettan korang low, bukannya membuat tindakan tidak puas hati dengan cara menajis sambil menari poco-poco.!


Yang ni aku hanya mampu geleng kepala..dah laa menajis tahap ketaburan boleh dikira sebagai kritikal lepastuh boleh pulak tak flush.!.agak-agak kalau aku flush muka korang dalam lobang jamban apa perasaan korang.?.please laa..bukan korang je yang nak melepaskan beban..orang lain pun nak..


Ni yang last..jenis kencing tak pandai target..yang ni biasanya kaum lelaki je kut..ke hade kaum perempuan yang berperangai tenuk macam ni.?.kalau dah tahu tahap kelajuan air tu keluar 130 kilo/jam pandai-pandai laa ambik lajak..kalau still tak sure masuk ke tak dalam lubang sila ambik lajak bermula dari luar pintu jamban sehingga ke lobang jamban..bukannya korang pi menjahak kat atas dinding or pintu jamban.!.ni tak, sampaikan air dalam baldi pun bertukar jadi kuning..kalaulaa ada orang yang terpakai air tu buat istinjak..




To makcik penjaga tandas :: silalah jaga jamban anda..tak guna bayar 30 cen kalau jamban kotor..masok jamban free kat petronas pun bersih kak..


To pengguna tandas :: Jamban mencerminkan negara tau.!


>> Korang ada mata korang baca..korang ada hati korang nilai..korang ada otak.? korang pikiaw laa sendiri..Assalamualaikum <<


Notakakikechik :: Dalam banyak-banyak tandas, tandas kat rumah jugak yang heavenkan.?

14 3 orang nak menyampuk:

TiraPengemis berkata... [Reply]

gmbr mmg terbaek bebbb

MissNick berkata... [Reply]

hahaha baca sambil cuba untuk tidak membayangkannya.....rasa nk sepak laju2 je bontot org yg tak reti guna jamban ni kan...

hafiz hafizol berkata... [Reply]

Ntah.. Bayar kemain 30 sen.. kunci tandas pun susah nak letak balik.. adoi.. malu saye nak buang air.. hakhakhak

P#eoniX berkata... [Reply]

btol tuh...haku pon hangen kalau camtuh...kebersihan separuh daripada iman...(iklan jap..ahakz...)
http://pheonixcharlotte.blogspot.com/2012/03/pesanan-khidmat-masyarakat.html
jom singgah...

NAL berkata... [Reply]

ade juga yg pintu tandas x der kunci..bygkan kalau terdesak time tu.

Rapunzel Cikilolo berkata... [Reply]

tak pasal bayar 50 sen pun mcm tu jgak...

edcoustic naz ismail berkata... [Reply]

terbaikkk :)

Cik tikah berkata... [Reply]

benda asas tuh. huhuhu..

sis92 berkata... [Reply]

wa pun menyirap jugak bila tpaksa bhadapan keadaan sakit perut & nak mbuang air cis..jrg nk jumpa tndas bersih plus wangi sbb apa?
sbb yang pakai tu pengotor..tk hormat hak orang lain, emo pulak saya

ShahzCudin berkata... [Reply]

kah3..lawak gambar last tuh

aswadz berkata... [Reply]

bab kencing tu, diorang x pakai meter halaju. camne nak bajet kelajuan air yg kuar. hahaha...

huda jamil berkata... [Reply]

say no to jamban awam. awful gile weyh. kau punye description pasal tahi tu cukup meloyekan tekak aku. puih. hahaha. btw, gambar tu menunjukkan maksud yang betul ke? curious ni. :p

Aida Omar berkata... [Reply]

erkk 0_0 memang tak lah masuk jamban kalau suasanan gitu.. kalau terpaksa gak, cuci kasi bersih semuanya. Baru boleh masuk.. huhu

Aien Alien berkata... [Reply]

ooo...macam tu ek keluarnya~ haha



kalau semua pandai jaga tandas awam macam tandas rumah sendiri kan best...