Geng Berus Gigi..

3 April 2012

Bayi memang untuk dibuangkan.?


~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~
ko jangan sentap dik dengan tajuk tuh.!
Hyep bakal ibu dan ayah sekalian.!!


Tajuk memang mengundang tragis kepada si pembuang-pembuang di luar sana tidak termasuk si pembuang sampah mahupun si pembuang hangin..topik buang-membuang ni memang selalu terpapar di dada-dada akhbar..bukan setakat dada daaah..ketiak-ketiak pun dia mencelah sampaikan aku nak tengok aurat-aurat artis yang pakai kain setengah lutut pun tak senang.!
Aku pun tak tahu laa kenapa kes camni boleh terjadi..nak kata semua napsu badak sumatera, korang marah..nak kata pemikiran semakin mundur, nanti korang penggal pulak kepala haku.!.aku pernah laa terdengar ada orang yang cakap macam ni


"Alaa..bayi je..kalo mati boleh buat balik..lagipun kalau diorang mati kurang sikit satu kesesakan dalam dunia ni kan.?"


Korang ingat bayi-bayi ni pusat recycle ke boleh buat ulang-ulang.?.weii tin minuman yang direcycle  pun tak jadik tin minumam yang sama tau, inikan pulak manusia..try korang bayangkan, aku pukul-pukul korang sampai lembik then gumpal-gumpal korang dalam plastik sampah then hanyutkan korang dalam sungai..amacam best tak adventure tuh.?.ada macam main game pirates in the plastic bag tak.?


"Rilek laa weii..bukan bayi ko pun, yang ko nak sibuk sangat afsal.?"

Walaupun muka aku ni kejam tahap istinjak pun pakai batu, aku pun ada hati dan perasaan jugak..try korang bayangkan yang ini
Boleh bertukar jadi yang ini.?
So.?.akan selamatkah, amankah, merdekakah negara kalau keadaan macam ni berterusan.?.aku rasa taaak..kalau tengok harini, politik duk sibuk bergadoh siapa paling kuat and pandai, kerajaan sibuk bagi duit dekat rakyat, masyarakat sibuk dengan kerja masing-masing sampaikan kekadang orang buat maksiat dekat tepi pun buat dek je..


so..


> Korang ada mata korang baca..korang ada hati korang nilai..korang ada akal.?.korang pikiaw laa sendiri..Assalamualaikum <


Notakakikeshik :: 2012 Malaysia semakin parah..2020.?

12 3 orang nak menyampuk:

sis92 berkata... [Reply]

disebabkan boleh buat banyak2 kali lah mereka yg tidak btanggungjawab lagi tak senonoh ni main campak, buang je bayi tak bdosa ni -,-

Muhamad Azam berkata... [Reply]

Kurang ajaar yang buang baby nih... tak pikir agaknya mak diorang time beranak tak de buang2.. SENGAL

naiemah_ramli berkata... [Reply]

errkk..kesian baby tu.. T_T

❖ Syaa ❖ berkata... [Reply]

subhanallah ... isu nie sampai kiamat pon rasenya tak habis habis , ada jee yang buang bayi .

Lea Isnawi berkata... [Reply]

aku pun x sampai hati tgk baby2 dibuang


sobs

[PCL] berkata... [Reply]

Slm, pcl singgah sini baca enti kamu..

Cik tikah berkata... [Reply]

kesianlah tgok baby yg tak bersalah :(

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ berkata... [Reply]

kesian nyee .. kejam sape yg buat tu..

pstt : aku rase nk buang kau bolee tak ikh?

wanmirara berkata... [Reply]

hummm, kesian baby2 tag tidak berdosa ni. btw, zizan mcm tetttttttt ! HAHA

nur_za berkata... [Reply]

ya allah..kesian kan..

ary_lee berkata... [Reply]

urrggghh~~
tak sanggup tengok gambar anak kecil yang hancur..
T.T

CikPuan Azizah berkata... [Reply]

kesian baby tau! tak nak kasi jimat lah.. jijah ni lagi la nak anak. huhuhu