Geng Berus Gigi..

5 Jun 2012

Terlahirnya Engkau Dari Peranakan Sebuah Website

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~
Pada tanggal 4 June 2011, tepat pada jam 2.41 pagi, bulan gerhana separa bulat kalau tak silap time tu, lahirlah sebuah blog yang diberi nama kakitulis-ikhanif. 2009, aku langsung tak tahu menatang jadah apa itu blogging. Yang aku tahu time tu hanyalah Xhamster, Young Leave dan sewaktu dengannya. Almaklumlah baru akil baligh dan napsu tengah mencanak. 


Si Ain Dzaya merupakan blogger pertama di dalam famili aku. Time tu aku tak paham betul dengan habit dia yang selalu menghadap laptop sampai pukul 2-3 pagi main. Sampaikan suruh makan nasi pun mata dia duk juling-juling tengok laptop. Tapi lepas aku try tulis sebuah entri rasa syok gila. --> First Idea bila baca balik, adoyai mamat selenga mana menulis tu ek?


Setart je haritu aku terus main blog. Gigih tak gigih aku cakap sampai nak kencing pun tahan biar berkumpul banyak then baru pi tandas. Dengan menulis entri aku rasa satu kepuasan coz dapat meluahkan idea-idea yang haramjadu and entah hape-hape. 


Alhamdulillah sepanjang aku berblog ni takda lagi anon-anon yang membidas aku. Kalau kena tegur tu biasalah, everyone not perfect right? Bagi aku followers tak penting asalkan ada readers. Memang kadang-kadang terbit rasa jeles dengan rakan lain bila tengok followers beriban tapi followers tak menjamin kecermelangan sesebuah blogkan? Eleh, Ahmid bukan nama sebenar bini 4 mati muda jugak oi.
And buat korang, aku sangat-sangat menghargai coz sentiasa membaca biarpun kadang-kadang entri aku agak keterlaluan tapi korang ada akal, hati and mata untuk menilai. Tanpa korang mungkin berkubur kut blog ni. Moga arwah baik disana.


Dulu ada geng aku sindir 'blog? buang masa je beb. Takdek special pun.'  bagi aku tanpa blog sudah tentu aku tak kenal korang. Mungkin blog ni just blog kosong and mengarut banyak, tapi aku gembira bila dapat menulis and meluahkan sesuatu. Memang tak bermakna pun kan?


Aku taknak jadi Yuyu Zulaikha, Lyssa Faizureen, Nisa Kay or mana-mana blogger yang selalu aku tengok ada dekat bloglist korang. Gilo hapo? Dorangkan perempuan! Aku taknak tambah silikon, yang ada pun tak sanggup nak tengok. Aku just nak menulis and terus menulis sesuatu untuk dibaca oleh korang biarpun pada suatu hari nanti aku tiada lagi untuk menulis, tapi memori aku sentiasa ada di sini, di kakitulis-ikhanif.


> Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang lihat, korang ada akal? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum <


notakakikechik :: Aku menulis bukan kerana nama, aku menulis kerana aku suka. Selamat mempesat kakitulis.

19 3 orang nak menyampuk:

mohamad shazni berkata... [Reply]

pergh terbaik lah demo..ketuluan mu terserlah..

hairy berkata... [Reply]

suka ayt anda lah....setuju sgt! follower klo rmai just klik follow ja pastu diam seribu bhsa sia2 ja..haha

Mk Syahir berkata... [Reply]

gilalah..dah setahun woah..gila hebat abam kite nih..eh abam?erkk

Saddila berkata... [Reply]

yeayyy entry mung panjang dan den baca sampai habis.

bagus penulisan kau ik, tapi yang entry pertama tu, kemain comel! haha

Muhamad Azam berkata... [Reply]

yeah.. aku pon dah tau apa itu keseronokan blogging.. bukan pada follower tetapi readers dan komen!!

✰ BbyzyЯaRoxx ✰ berkata... [Reply]

happy beday, semoga terus menyengal bersama2 kitkat, ehh.

Zul De Alexis berkata... [Reply]

wah dah tua rupanya blog ang nie..hehehe..tapi guwa sedih kat part suatu hari nanti aku tidak lagi menulis...ayat tu selalu bermain dalam minda guwa..guwa selalu kata kalau guwa mati adakah blog guwa bina selama nie pon akan mati...kalau boleh guwa x mau org yg baca blog guwa menangis lepas depa taw yg pemilih blog tu dh mati..........

Onitsuka_hana berkata... [Reply]

terbaik...

Boni JLL3 berkata... [Reply]

kalau ko jadi perempuan, aku sumpah ko jadi siput babi..hahaha.. jangan buang tabiat k..hahaa

ms teyn teyn berkata... [Reply]

hey .. same besday dgn i lahh blog ni eh .. haha

Phat berkata... [Reply]

tahniah bro..tp aku terasa hati ko x sebut nama aku sebut nama lyssa,yuyu ngan nisa je mencikkkk

♥ Ain ♥ berkata... [Reply]

Tak perlu jadi Ben ashaari , yuyu , lyssa , ekau pon dah pemos mletop2 !

CikMunBlogger berkata... [Reply]

huhu .tahniah la weyh blog kau dah tua . beruban jugak aku tengok blog kau . hehe . happy birthday untuk blog kau . chaiyokkk ! :D

Lyssa Faizureen berkata... [Reply]

terbaikkk ahh . Sempoi !!! >_<

PotiaCasaDelarossa berkata... [Reply]

perghhh.. untung lah lu patut lu ramai follower dan commentator... blog wa baru nak merangkak der... baru 3 bulan... blog 2010 wa dah tanam dah... tanah x subur sgt ...tanam jagung tumbuh durian... wa x leh mkn durian byk2 nnt demam... ekeke

niWay... happy besday kat lu punya blogz...

mayangsayang berkata... [Reply]

salam kenal, tq visit blog akak yg tahapahapa tu... hahahh teruskan usaha dek ... dan semoga berjaya dunia dan akhirat ..

acai achoo berkata... [Reply]

ohho . sokong , bro . ayat anda hebat . followers tak menjamin kecermelangan sesebuah blog ..

♥ NurShamira ♥ berkata... [Reply]

wuuu , lyssa komen tu ... thniah ik .. slamat hari lahir kakitulis .. :D

Ayien Einuyasha berkata... [Reply]

wow.. tahniah.. sori lmbat wish.. P Besday kakitulis..