15 November 2012

Tercarut Versi Mencarut

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


Hyep pencarut sekalian!

Setiap orang mesti pernah mencarut kan? Tipulah kalau tak pernah. Juliana Evans pun pernah mencarut time dia tersadung kaki katil dulu. Aku mengaku aku pun selalu terlibat di dalam bidang pencarutan ni. Dalam sehari tu boleh dikira 3-5 kali memang dah jadi habit. Gamaknya kalau tak mencarut dalam sehari boleh sawan kut. Bak kata remaja zaman sekarang "Tipikal Malaysia".

Daripada pemerhatian aku, ada banyak sebab kenapa kita mencarut. Antaranya ialah

1. Tersadung kaki katil/kerusi

2. Orang langgar buntut kereta/motor
3. Melatah
4. Rombongan meminang ditolak
5. Terpandang muka Dr. Rozmey

Aku rasa Dr. Rozmey mempunyai sebab yang kukuh untuk menyaman blog ni. Mohon beliau tidak berbuat demikian. 

Setelah dibuat reasearch, aku dapat tengok yang orang melayu suka mencarut menggunakan perkataan daripada organ seks memasing. Aku tak paham kenapa. Mungkin kurang kasih sayang aku teka, tapi itulah bahasa carutan orang kita. Takdek seni and puitis langsung!


Situasi pertama:

"Minjai, awek tu tunjuk fak dekat lu lah!"

"Bur** lu! Memang nak mati betul!"

Bukan setakat organ-organ badan je yang dijadikan mangsa mencarut, malah binatang pun turut terlibat! Noharom betul kan?



Situasi kedua:

"Babi! Ko nampak tak apa yang aku nampak?"

"A.ahlaaa, aku nampak babi."

Kalau kita perhati, tadak pulak aku rasa orang inggeris mencarut siap sebut organ and binatang ternakan masing-masing. Tapi try bayang kalau depa mencarut ikut kita. Agak-agak macam mana?


Situasi pertama :

"Minjai, that girl showed her middle finger to you."

"Vagina! So you want to die right?"

Situasi kedua :

"Pig, do you see what just i see?"

"Yup, i saw pig"

Lepasni aku nak try terapkan di dalam budaya melayu agar mencarut dengan menggunakan bahasa-bahasa yang lembut and harap akan mendapat bantuan daripada para cendekiawan di Malaysia.

So, mencarutlah dengan penuh puitis dan berseni agar dapat membanggakan para sasterawan negara.
> Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang tengok, korang ada akal? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum <


Notakakikechik :: Aku rasa agak bangang sebenarnya entri ni.

14 November 2012

Wat Er Park!

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

:: Silent Of Wednesday ::
Pernah korang terbayang tak macam mana rupa apabila seorang hero and seorang gay di fusionkan?
(Seorang hero pujaan ramai)

+
(Seorang gay pujaan ramai)

=
(Peserta The Voice Season 3)


> Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang baca, korang ada otak? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum <
notakakikechik :: Aku musykil, mungkinkah Justin Gay and Daniel Radcliffe berasmara then terkeluaq mamat tu? Errr..

11 November 2012

Sebelum Nak Terjun, Baca Ni

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Whatsup geng? 
Firstly untuk pengetahuan umum, entri ni aku tak tujukan kepada Pandalila mahupun mana-mana panda yang terdapat di seluruh dunia tetapi entri ni special aku create and tujukan kepada bakal-bakal penerjun bunuh diri yang bakal jahanam tak lama lagi. InsyaAllah.

The story begin with aku agak terkejut and trauma bila seorang kawan aku dengan muka penuh barakahnya menunjukkan satu video bunuh diri dekat aku. Perghhh, mamat tu terjun  dari tingkat 5 sebuah apartment beb. Aku rasa dia bercita-cita nak jadi tupai terbang kut. 

SHUUUUUUUUUUUUUUUUUUuuuuuuuuUUUUUUUUUM *tingkat 5 mestilah jauh nak sampai kebawah. Kalau mengucap pun, dan sparuh gamaknya.

Sampai-sampai je kat bawah kepala dah berkecai. Komfem-komfem arwah mamat tu.
Kalau memang dah malas nak hidup, pergilah berendam dalam minyak petrol then bako diri sendiri. Kalau ditakdirkan ko mati, jadik abu terus. Takdenye menyusahkan majlis perbandaran nak kutip otak ko satu-satu and nak cuci darah ko. Ko ingat dorang nak buat bagi makan ayam ke dengan otak ko tu? Datang hantu kopek baru tau!
Ok, ni ngeri.

Lastly kalau kut ye pun dah terlalu gian nak mati, apa salahnya kalau ko pergi je terjun laut kan senang. Tenggelam tak timbul-timbul. Kalau rezeki murah kena baham dek jerung. Kan ada manfaat tu.

Pesan aku, banyak cara nak bunuh diri ni. Korang just kena kreatif ja. Ni tak, bukak paper je cerita " Budak Mati Terjun Longkang " , tak menarik langsung. Orang lain nak baca pun rasa malas. Try ko bunuh diri style baru and menarik macam telan kulit durian ka, baru rare orang nak baca. 


Akhbar Sinari : Remaja mati bunuh diri. Mangsa dipercayai telah menelan 2 biji kulit durian and mengakibatkan kerosakan pada bahagian trakea mangsa lalu menyebabkan mangsa sesak nafas dan mati. Noharom yang dipercayai telah memberi cadangan bagi cara membunuh diri tersebut sedang dicari bagi disoal siasat.

AWAS!
Jangan tenung gambar di atas melebihi 5 jam melainkan anda sudah nekad untuk mati.

>Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang tengok, korang ada otak? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum.<

Notakakikechik :: Aku rasa kalau bayangkan Dr. Rozmey di fusionkan dengan hantu kopek boleh menyebabkan korang mati hanya dalam masa 1 jam kut. So jangan cuba!