15 November 2012

Tercarut Versi Mencarut

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


Hyep pencarut sekalian!

Setiap orang mesti pernah mencarut kan? Tipulah kalau tak pernah. Juliana Evans pun pernah mencarut time dia tersadung kaki katil dulu. Aku mengaku aku pun selalu terlibat di dalam bidang pencarutan ni. Dalam sehari tu boleh dikira 3-5 kali memang dah jadi habit. Gamaknya kalau tak mencarut dalam sehari boleh sawan kut. Bak kata remaja zaman sekarang "Tipikal Malaysia".

Daripada pemerhatian aku, ada banyak sebab kenapa kita mencarut. Antaranya ialah

1. Tersadung kaki katil/kerusi

2. Orang langgar buntut kereta/motor
3. Melatah
4. Rombongan meminang ditolak
5. Terpandang muka Dr. Rozmey

Aku rasa Dr. Rozmey mempunyai sebab yang kukuh untuk menyaman blog ni. Mohon beliau tidak berbuat demikian. 

Setelah dibuat reasearch, aku dapat tengok yang orang melayu suka mencarut menggunakan perkataan daripada organ seks memasing. Aku tak paham kenapa. Mungkin kurang kasih sayang aku teka, tapi itulah bahasa carutan orang kita. Takdek seni and puitis langsung!


Situasi pertama:

"Minjai, awek tu tunjuk fak dekat lu lah!"

"Bur** lu! Memang nak mati betul!"

Bukan setakat organ-organ badan je yang dijadikan mangsa mencarut, malah binatang pun turut terlibat! Noharom betul kan?



Situasi kedua:

"Babi! Ko nampak tak apa yang aku nampak?"

"A.ahlaaa, aku nampak babi."

Kalau kita perhati, tadak pulak aku rasa orang inggeris mencarut siap sebut organ and binatang ternakan masing-masing. Tapi try bayang kalau depa mencarut ikut kita. Agak-agak macam mana?


Situasi pertama :

"Minjai, that girl showed her middle finger to you."

"Vagina! So you want to die right?"

Situasi kedua :

"Pig, do you see what just i see?"

"Yup, i saw pig"

Lepasni aku nak try terapkan di dalam budaya melayu agar mencarut dengan menggunakan bahasa-bahasa yang lembut and harap akan mendapat bantuan daripada para cendekiawan di Malaysia.

So, mencarutlah dengan penuh puitis dan berseni agar dapat membanggakan para sasterawan negara.
> Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang tengok, korang ada akal? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum <


Notakakikechik :: Aku rasa agak bangang sebenarnya entri ni.

21 3 orang try hard:

Syakir Rahman berkata... [Reply]

ko mmg anti ngan dr rozmey ea?? ahahahha....

Mk Syahir berkata... [Reply]

Luncas! hahaha

faridah nazurah berkata... [Reply]

hahahaha mencarut bahasa omputih mmg kelakar bunyinya!

QA's ~ mamapapa berkata... [Reply]

Ahahahaah!ko ni mmg klakarla !tryla cadang skit ape prktaan yg wajar kita guna utk mncarut dgn lebih puitis,ehehe!apa agaknya,ye? :)

paripariputih berkata... [Reply]

"mangkuk ayun" punya n3... ha ha ha erk mangkuk ayun ni category pencarutan jugak ke?? >..< LOL

piko ija berkata... [Reply]

mohon besarkan lagi gmbr jari tu..haha

Pink Tulip berkata... [Reply]

hahahaha...tang translate bahasa pencarutan tu yang tak menahan tuh...

Cik Pensil berkata... [Reply]

astagfirlulahaladzim -_-

bengong , bangang , otak hang . ini mencarut jugak ke ?

aiNa yaZiD berkata... [Reply]

kahkahakh.. boleh pulak kan mencarut translate BI.~! aneh wei bunyi nya. =P

Rapunzeel Cikilolo berkata... [Reply]

pig. orang putih rasa comel. macam mane die nak guna jadi binatang haram. haha

Asmieza As berkata... [Reply]

Tak suka betoi dok mencarut tak ketahuan haa ni. ^^,

Asmieza As berkata... [Reply]

Tak suka betoi dok mencarut tak ketahuan haa ni. ^^,

MawardiYunus berkata... [Reply]

haha lawak dow.... seram pon ada sikit.ngeeeeeeeeeeeeee.. lariiiiiiiiii

aswadz berkata... [Reply]

aku tggu entri hang psl cara2 mencarut dgn puitis.

Cik Lyeen berkata... [Reply]

mencarut tu apa eh?HAHAHAHAH...mohon kau ajar aku mencarut dgn lebih puitis..ahhaha

Yana Sakura berkata... [Reply]

hewhew..apadaa..terbaekk pnya dialog.. muehehe :p
len kali kalo tersadung tu sbut la Astagfirullah ke Ya Allah ke ..bru elok ckit bahasa tu..tros dpt b'zikir kan.. :)

Aida Omar berkata... [Reply]

kah3.. nasib baik gua tak rajin mencarut.. melatah pun tak.. Alhamdulillah.. terlepas dari seksa.. haha :P

Cik Emma berkata... [Reply]

dah usha n dah follow...kalau berminat nak tukar2 bloglist sila komen kat entry dibawah dan tinggalkan link blog sekali :

ada dua bloglist:
1. Bunga
2. Kumbang

http://cik-emma.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-magic-mug-cepat-tengok.html

Iffah Afeefah berkata... [Reply]

ee tak baikla mencarut2 ni

Allah tak suka

#anak buah aku cakap

misz aisya berkata... [Reply]

hahahahah.

ko percaya x aku xpernah sebut bnde2 tu? xgamak weyhh..

setakat bodoh bengong tu adelah..

kinara kinatara berkata... [Reply]

kenapa banyak gambar f*^k 2...

huish..