24 Januari 2012

Pabila Cinta Bertukar Bosan

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Hello akak minachi dan mamak jiwang sekalian.!!


Perghh..bapak lama tak menjenuhkan diri dengan blog..aku dari dulu sampai sekarang duk imagine dalam fantasi bila laa kampung aku nak pasang wireless..ceh angan-angan duniawi atuk aku cakap..bapak dalam makna ayat tu..


Ok sambung cerita,
Korang jangan nak manipulasi aku laa dengan ayat korang yang tak pernah bosan dengan cinta..fakta dunia semua couple akan bergaduh bagai, akan bercerai berai and akan merasai rasa bosan dalam percintaan lantas mengeffectkan hubungan romantis tahap cipan korang..


kenapa sifat bosan dalam percintaan ini boleh wujud.?
Please laaa..come on laaa..takkan tak tahu kut..korang yang bercinta sampai tahap mata lebam coz kena pukul dengan tumit kasut bagai tanya aku kenapa.?.try korang mengingati semula saat-saat pandangan mata yang pertama.....~~~~


Kisah Diari Si Mamak Jiwang ~~

Week 1
My name is Dafi Jali..gua belajar di sekolah teeeet di tingkatan tooottt..harini, ada awek baru bertapak di kelas gua..cikgu buat perangai pulak harini suruh awek tu duduk belakang meja gua..gua pun buat muka terkemut-kemut je sebab cover macho..makwe tu boleh tahan gak..nama dia Nisa Kay..satu masa tu, gua buat-buat gatal tanya status dia, dia cakap single lagi..kalau gua dapatlaa makwe ni komfem gua pegang ketat-ketat sampaikan trakea dia tak merasa oksigen..tapi macam mana erk gua nak tackle dia.?.takkan laa nak buat muka mintak seterika pulak kat muka..ish..kacau-kacau..


Week 2
Harini ada aktiviti ko-kurikulum..gua masuk kelab PSS..gua tak tahula pulak yang si Nisa ni sekelab ngan gua..pergghh..kembang-kempis je rasa lubang hidung gua bila nampak dia dengan Samsiah bukan nama sebenar masuk dalam PSS..mata gua tak lekang dari usha dia..tapi nasib gua malang beb..dia boleh berpaling pulak time gua duk intai-intai muka dia yang mulus tuh..hasudah..kantoi-kantoi..malu beb..macam mana laa gua nak hadap hari esok yang kian mendatang ni.?!!


Week 3
Harini gua nekad nak try cakap slow-slow dengan dia..dan-dan pulak petang tu cikgu mintak sesiapa yang rajin datang hias kelas..gua dapat bau yang pasti si Nisa ngan Samsiah akan datang coz diorang memang rajin dalam bab-bab mengemas ni..nak jadi mama mithali lettew..gua pun dengan rela hati datang menolong sebab gua tahu yang kelas gua memang terkenal dengan pelajar yang kemalasannya tahap malas nak flush jamban selepas menajis so mungkin sikit yang akan datang, so gua boleh arr slow-slow tackle si Nisa ni..


Pergghhh..sangkaan gua betul..memang tak sampai 10 orang pun yang datang..petang tu, Nisa pakai baju kaler pink seluar hitam tudung polka dots kuning-kuning..memang cair hati gua time tu..kaki gua nak melangkah pun rasa kaku je..gua ternampak Nisa tengah pasang alas meja sorang-sorang..gua pun bawak arr langkah pertama..first gua buat-buat rajin sambil tanya pasal study..bila dah lemau pasal study gua ubah masuk pasal personal..


Nisa ni layan je apa yang gua tanya..kadang-kadang dia ketawa manja..alahai tergugat iman den..masa nak balik gua try usha no telefon dia atas alasan, kalau ada something urgent senang nak cari..dia bagi beb..alahaiii..indahnya dunia..kalaulaa nyawa gua ada 9 komfem tinggal 1 je time tu..


Week 4
Sejak seminggu lepas..kredik gua memang terjejas habis..dari pagi sampai ke siang nama dia je yang muncul dalam inbox..dari isu politik kiteorang masuk isu study..bila dah lemau kiteorang masuk sikit-sikit hal personal..dalam main-main texting tu gua ada laa selitkan ayat-ayat jiwang yang gua rasa Neelofa pun boleh berkenan kut..tak cukup dengan ayat jiwang gua masukkan pulak ayat-ayat caring-maring bagai..coz perempuankan suka lelaki yang caring..komfem nanti lama-lama dia terpikat dengan gua ni..


Week 5
Semalam ada senior bikin hati gua panas..boleh ke dia minat dekat Nisa Kay gua.?.perghh..memang tak arr..gua rasa macam nak tanam biji sawi je dalam pusat dia biar menderita tujuh keturunan..memang gua rasa misi gua dalam keadaan berbahaya, so untuk menstabilkan keadaan gua gatalkan mulut pi tanya Samsiah apa taste si Nisa ni..gua sanggup berubah jadi apa-apa pun demi dapatkan dia..kalau taste dia dekat lelaki yang macam Salleh Yaacob gua lagi sanggup..


Week 6
Perghh..apa kes ni sampaikan satu sekolah asyik sebut pasal Nisa depan gua ni.?.mungkin ke si Samsiah ni dah bocorkan rahsia.?.seriusly, gua suka bila orang gossip pasal gua ngan Nisa tapi gua takut Nisa je yang akan anti dengan gua nanti..gua takut kalau dia semakin menjauhkan diri dari gua je sebab takutkan gossip..please laaa jangan..gua mohon sangat-sangat..mencik-mencik!


Week 7
This is the day..the day that i will luahkan all of my cinta untuk dia..rasa di awang-awangan je bila dia terima aku time aku melamar dia bawah pokok mangga tepi surau, belakang padang sekolah..akhirnya..top up dan usaha keras aku berhasil..nak nanis! sob-sob-sob
 :')


Week 9
Hermm..2 minggu couple dengan dia..makin lama makin jemu..makin muak pulak bila dia sentiasa call aku sayang-mayang, baby-bubu bagai..hari-hari hadap muka dia je..nafsu nak pandang pun dah berkurangan..mesej pun hari-hari dengan dia je pagi petang siang malam..bosan weii..adakah ini cinta.??.rupanya cinta itu membosankan..come on laaa..err..boleh tak awak buat plastic surgery ubah muka awak ke muka Heliza Helmi.?.please-please........


Week 9/2
Weewiit..try teka!!..gua terlanggar budak form 1 masa ondeway ke dewan makan tadi wei.!!..serius muka dia macam Heliza Helmi beb..waa..gua tergoda..iman gua tak kuat beb..waaa..I.L.O.V.E.Y.O.U


.............................


SEE.????
This is my oppinion bagi side lelaki laa..side perempuan aku tak tahu pulak macam mana..tapi seriusly payah nak cari lelaki/perempuan yang tak mudah bosan dengan cinta ni, lagi-lagi yang sejenis dengan aku..aku mengaku yang aku pun mudah bosan dengan cinta..kenapa.?


Korang tak bosan ke bila hari-hari :


-> hadap muka GF/BF tu jee..
-> dia je yang mesej/call kita..
-> dia je yang panggil kita sayang, bubu, baba, bibi, bagai..ish..srabut seyh!!
-> bukak FB muka dia, bukak buku gambar dia, bukak laptop gambar dia..seriusly..tak muak       ke kalau macam tu hari-hari.?




Cara mengatasi :


:: Try korang lost contact selama beberapa hari then korang contact laa balik..dengan cara itu perasaan rindu akan terbit dalam hati korang..believe me!!


:: Jangan terlalu main sayang-sayang, kanda-dinda bagai coz korang akan mudah muak..


:: Bagi gegurls, kalau boboyots ajak dating try laa reject skali-sekala..dengan cara ini boboyots akan terasa tercabar and berusaha lebih lagi menunjukkan rasa sayang mereka..tapi agak-agak arr nak reject tu pun..jangan selalu..karang tak pasal-pasal Tsunami melanda..


:: Kawin je abis cerita


TUUUU DIAAAA...!!!..Doktor Pakar sakit hati/jiwa/cinta bagai siap bagi tips..aish..tak habis-habis entri pasal jiwang je aku ni..BAWAK-BAWAK LAAA CIPTA AZAM BARU IK WOIIII..!!
> Korang ada mata korang baca..korang ada hati korang nilai..korang ada otak.?.korang pikiaq arr sendiri..Assalamualaikum <

notakakikechik :: err..kalau pakwe Nisa Kay baca ni agak-agak sampai tak penumbuk dia kat bibir aku.?


14 Januari 2012

Cinta Dulu And Sekarang Dah Tak Sama

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Dulu..apak ekkau sanggup mengorbankan 1sen untuk beli sebutir cekelat HACKS coz nak bagi kepada omak ekkau time dating kat tepi tasik Titiwangsa..apak ekkau dengan berpakain baju polka dots selua pink jalur-jalur bukan main gedik lagi time tuh. Macam ulat bulu merayap dalam seluar dalam pun ado hah..
Mulolaa bermain ayat bagai..berpuji-pujian bagai..puji cokap rombut omak ekkau macam sanggul tebuan la..badan omak ekkau 20-30-25 laa..macam gita pun hado..sambil apak ekkau mengedik-ngedik makin lamo makin rapat ngan omak ekkau nak pegang tangan laaa kononnyo..last-last dihulurkan jugak cekelat HACKS tadi sombil berkata "Hanya Aku Cinta Kepadamu Sayang"..perghhh..teruih tak sempat nak nikah berguling-guling atas rumput..nasib baik tak terjun dalam tasik..


WAAAAAA.....TAK KE ROMANTIK TUH.???.TAK KE HANCUR BAHASA NOGORI BILA AKU YANG TULIS.??
*abaikan bahasa negeri yang sumpah hancur di atas*


Tetapi itu semua dulu beb..sekarang nak jumpa pakwe bagi bunga kat awek pun payah beb..macam makin lama makin pupus golongan-golongan yang menceburui bidang perkaplelan sesweetan ni..*amboih bahasa..kamus dewan pun tak terbit lagi bahsa camni*


Dulu mungkin korang ingat laa kalau korang lahir pada tahun 90-an..time sekolah..korang berkenan dekat sorang makwe/pakwe ni..korang nak try pancing mana tahu kut-kut dapat anak ikan..


Perghh..bukan main tulis surat ayat cinta-cintun bagai..


Aku cinta kepadamu sayang..aku sanggup mencukur janggutmu seminggu sekali sayang..i love you, you labi air sayang..


Lepas siap tulis surat diletakkan pulak dalam sampul yang korang telah semburkan perfume cap Kinder Joy bagai, satu botol korang sembur coz nak suruh aura pengasih tu datang..then suruh pulak kawan tolong paskan..and paling tak boleh blah ayat ni..


Pecah kaca pecah gelas..
Siap baca harap balas..


Komfem or kewajiban pasti akan ada sebagai penutup..kalau takdek aku rasa berkemungkinan cirit kut si pemberi surat tuh..tapi tu dulu laaa..sekarang apa barang pakai surat bagai..tak ikut peredaran zaman kut kalau hantar ayat cinta melalui surat..


SHEKARRANG KITER ADE TWITTERRRRR..FASSEBOKKK..SEKEAIPPP..

Perghhhhhh...hangpa bercinta melalui Facebook..??..ni aku nak tanya..partner yang korang duk main sayang-sayang bagai dalam Facebook tuh korang kenai ka.??..korang pernah jumpa ka.??..aku risau takut jadi macam dalam gambaq ni jah..
Kalau kena macam tuh baru menyesai tak cukup tisu hangpa nangis..ni satu lagi aku nak habaq mai..cinta dekat FB ni just fake..mungkin hangpa habaq kat aku yang ada ja orang temu jodoh dalam FB..
WEEII.!!!.perkara tu satu dalam sejuta kut akan berlaku..korang jangan nak berharap sangatlaa akan jumpa jodoh dalam FB bagai..ni tak..baru berkenalan tak kenal asal-usul tetiba ajak couple..mana tahu kut-kut dia tu orang jahat ke..pencabut bulu hidung terkejam ke..dunia ni macam-macam weii..
And..last one..hangpa dengaq ja lah lagu ni..


........................................

Kapel itu tak haram jika kena pada tempatnya..and kalau tengah kapel tuh takyah laaa nak heboh satu FB..mungkin sekarang korang kapel..esok lusa.??


> Korang ada hati korang nilai..korang ada mata korang baca..korang ada otak.??..korang pikiaq arr sendiri..Assalamualaikum <


notakakikechik : bilalaaaa Nisa Kay nak "In relationship with" Ik Hanif erk.?? =___="

............................

7 Januari 2012

Caye Dajah Catu!

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


WUUUAAAAAAAAA...!!!
HIKS HIKS HIKS HOKS..!
DUPDUPDUP....DAPDAPDAP ~~~
Errr...kat atas tu bukan reaksi kucing mengawannya harap makakubukanmakkau...*suka sangat mendajjalkan bahasa negara..ish*
~~ INI ENTRY "BACK TO THE PAST" ~~


Okkey.!!..firstly..gua nak tanya..siapa readers gua kat sini tak masuk darjah satu tapi terus lompat masuk form 6.??..komfemlaa harambedah takdak kan..


SO...


Korang still ingat tak macam mana reaksi ataupun emosi korang ketika first time melangkah ke kelas..??
Time tu, aku komfem ada yang diiringi oleh ibubapa macam tuan puteri Bukit Bakar..ada yang control hensem masuk ke kelas bajet akan ada makcik cleaner tergoda..ada yang teriak menangis sambil pegang pintu kereta sampai tercabut coz taknak masok kelas..ada yang kunci pintu jamban sampaikan ibu ugut nak pecahkan pintu jamban kalau tak bukak dalam masa 5 minit..*ok yang last tu aku..*


Korang ingat tak ayat ni :


CikguUuuUUuuu....nak gi tandas..nak terkeluar dah nii..tikit je lagi niii...
*sila baca dengan intonasi dan nada yang betul*
Aku amat confident yang ramai rela tahan pundi kencing walaupun najis tu dah sampai kat hulu daripada pergi depan jumpa cikgu cakap nak pi tandas..muka komfem terkumak-kamit menahan aura yang akan keluar..
On the first day laa..lepas first day tuh aku rasa setiap kali masa pertukaran matapelajaran akan pi masuk tandas, memang tak sempurna kut pundi kencing dia haritu kalau tak pergi..


On masa rehat..nak beli makanan kena tengok member..kalau member taknak beli kita ikut jugak taknak beli..bajet sehidup semati la kononnyer..rela tak dapat makan makanan yang kita nak demi ikut kawan..*fact.!!*


Lepas siap menyentap pi main batu seremban, main cop tiang, main berlari berganti-ganti sekeliling sekolah sambil makan keropok lekor..alaaa..macamlaa korang tak pernah buatkan dulu-dulu..aku dulu lepas siap menyentap biasanya akan join kawan-kawan aku main nyorok-nyorok..macam bangang je rasa nak cari kawan-kawan yang menyorok kat sekeliling bangunan sekolah..dah laa asyik aku je yang jadi hantu..ish
Tak cukup main masa rehat sambung pulak dalam kelas..beli pemadam banyak-banyak nak lawan pemadam..siapa kalah pemadam dirampas..beli buku petak-petak buat main bingo..beli buku mewarna bajet colour cantik padahal perghhhhh...
Time cikgu start mengajar 














...............................
...........................................
.............................................
.................................................
















Korang dengar tak bunyi cengkerik tuh.??..macamtuh laa bunyi kelas time cikgu duk bagi ceramah bagai kat depan..tabah sungguh hati guru..walaupun beliau sedar yang beliau sedang memberi syarahan kepada meja-meja, dinding bangunan tapi beliau tetap bersuara..


Time balik sekolah...dengan baki duit yang ada..beli pulak ais-krim pop 10sen sebatang..patah 2 dengan kawan kerana kawan buat muka bajet cute mintak kentut dimukanya dekat sebelah kita..
Sambil makan ais-krim pop sambung main cop tiang..main bola pakai penutup botol bagai sampai ayah or ibu mai ambik dengan keadaan baju kita yang basah berpeluh mengalahkan Safee Sali training menyelam berirama..ok abaikan..


...........................................

...WE CREATE A VERY WONDERFULL MEMORIES, MISS THE MEMORIES AND HOPE IT WILL REPEATED SOMEDAY...


> Korang ada hati korang nilai..korang ada mata korang baca..korang ada otak.??..korang pikiaq arr sendiri..Assalamualaikum <


notakakikechik : Aku rindukan time tuh..rasa jeles je bila tengok adik-adik aku main lari-lari pakai skirt pusing satu skolah.. T_____T..

LETS BUILD A TIME MACHINE..!!!!!

2 Januari 2012

Adakah Ini takdir 2012?

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Entry ini ialah sambungan untuk entry INI...


Korang pernah terfikir tak yang 2012 berkemungkinan tahun terakhir bagi kita semua.??.2012 mungkinkah akan berlaku :


Tsunami..??


Gempa bumi..??



Letupan nuklear..??



Serangan meteor..??



Serangan aliens ..??




YANG DASYAT GILAAAA DI MALAYSIA..???!!!

Ataupun..mungkinkah 2012 akan menjadi 




?????


Mungkinkah perkahwinan Yusri dan Lisa Surihani akan dibatalkan.??..dan Nisa Kay berkenan dekat aku.??..bhehehe..aku suka bila itu terjadi..


Hermmm......


Banyak bulu-bulu yang berada di minda,
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja,

Otak kata jangan bulu pula kata ya,
Hidup tak menentu adakah ini bulu..


waaa..pandainya korang nyanyi..siap dengan intonasi dan nada yang betullaaa..tapiii..piching lari laaa..

Ok sambung..




Korang rasa..mungkinkah semua yang diramalkan oleh Notradamus akan berlaku pada 21/12/2012.? Ataupun perkara yang diramalkan oleh Ilmuwan Islam tentang hadis dibawah akan betul-betul terjadi pada bulan Ramadhan tahun ini.?




Aku tahu..ramai yang takut untuk menghadapi tahun 2012..ramai yang curiga pasal 2012..tapi tu semua kerja Ilahi..kita sebagai manusia just kena terus berdoa dan beramal..


Yelaaa..kita mana tahu ajal kita bila..ajal kita mungkin bukan pada tahun 2011..tapiiii..itu mungkin terjadi pada tahun 2012 kan.?




Ramai yang cakap 2012 merupakan tahun terakhir bagi bumi..korang percaya ke.??..takyah laaa nak percaya..Nabi Muhammad S.A.W pun tak tahu kiamat bila, ni kita sekadar manusia biasa pandai-pandai nak tetap scedule kiamat bila.??


Kita sebagai manusia just perlu bersedia untuk sebarang musibah yang bakal melanda..nasihat dari aku..jom sesama kita sujud sebelum kiamat menjelang..sesungguhnya..kiamat dan mati tetap akan terjadi..




> Korang ada mata korang baca..korang ada hati korang nilai..korang ada otak.??..korang pikiaq arr sendiri..Assalamualaikum <


notakakikechik : THIS YEARS IS OURS YEAR.!!!..LETS ENJOY.!!..weii..skolah-skolah..!!..study-study..!! erk T____T

1 Januari 2012

Azamku Azammu Jua

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~


10
.
.

9
.
.

8
.
.

7
.
.

6
.
.

5
.
.

4
.
.

3
.
.

TEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTT

HARAP MAAF..
JAM KEHABISAN TENAGA BIOMAS..
WAKTU AKAN DIBERHENTIKAN BUAT SEMENTARA WAKTU..



Erk..?? 
Aku harap sangat waktu akan berhenti macam intro aku..aku taknak tua setahun..aku nak kekal muda and cantik selalu macam Zaiton Sameon boleh.?


Ok-ok semalam dari pukul 12 sampai ke subuh tempat aku dah macam perang dunia ketiga daaaaaah..kejap 




KEBABBOOOMMM..

Geng kampung sebelah tak puas hati..balas balik..


KEBBAAAABBBOOOMMMMM....
*lagi kuat..*



Tanpa disangka-sangka Nuklear mai menyerang..


















KLEPET..


Erk..yang ko pakai mercun bawang kenapa.?


"Errr...ecekli, mak malah mayin melecun..nanti macuk hocepital.."

Alo tomey-tomey..sweatnye ayat ko..macam nak kena seligi je kepala ko kan.?? 
Kalau melalut macam ni sampai esok pun entri ni haramjadah tak siap..10 azam aku tahun ni ialah...!!!

1. Belajar/study/buka buku rajin-rajin...
Kalau korang tahu ni apa..korang patut berasa takut..
2. Taknak tipu cikgu cakap homework tertinggal dalam refrigerator bagai padahal duduk berkarung dalam almari coz tak siap..*erk homework.??.alahaiii..kerja sekolah time cuti tak buat lagi..*




3. Taknak mendajalkan orang yang bencikan aku teruk sangat..*erk..*

4. Taknak ludah dalam air kawan dah..*eeeeuuuuwwww..*



5. Nak try usha Nisa Kay sampai dapat walaupun aku tahu yang dia takkan pernah approve aku dalam FB dia..*sadisss*


Alahai..cair hatiku Nisa..sampai hati youuuu.. erk
6. Nak teruskan dalam bidang blogging walaupun kakak aku dengan jeles dan garangnya menyuruh aku berhenti..*tahulaaa followers aku ramai..takyah laa nak jeles..bhaha..(hal keluarga)*


7. Nak try lupakan Lisa Surihani..*perit cara dia break ngan aku..T_T*


8. Nak kurangkan berFB..*berapa korang nak deal yang hal ni takkan berlaku.??*


9. Nak buang tabiat aku yang suka sangat gigit benda plastik sampaikan adik aku menangis-nangis kenapa ekor dinasour dia tinggal separuh..*dah 4 tahun berturut-turut ko azam menda nieh..tak pernah ko buang..*


10. Eeeerrr...nak jadi Perdana Menteri boleh.??*gugur jantung najib*


.....................................


Errr.korang tahukan yang aku tipu yang nombor 4 tu..aku tak jahat macam Yusry laaaa...


Azam aku dah ditetapkan walaupun aku tahu yang ianya akan failed and dilupakan macam azam-azam yang lain..sadiiisssss

> Korang ada hati korang hati korang nilai..korang ada mata korang baca..korang ada otak.??..korang pikiaq arr sendiri..Assalamualaikum <


notakakikechik : umur dah semakin meningkat..amalan pun mau terrrrbaek..!!!

This entry will be continued..............