18 Februari 2013

Cinta PubliSHITi !


~~Assalamualaikum To Bloggers And Readers~~


Hey guys!!
Gong Xi Fa Choi !! Hope tak lewat sangat aku mengucapnya. So, whatsup? Still happy dengan hidup korang? Taknak try mengimarahkan Times Square dengan aktiviti terjun secara berjemaah? Its Cool beb! 

Sudah menjadi trend budak-budak zaman sekarang yang bila putus cinta or terasa alone je mesti nak carik bangunan yang tinggi-tinggi. Kalau difikirkan balik memang bangang pun tapi itu hak dorang right? Hak terjun bangunan hak kami katanya. Tak ke bangang?

Topik yang aku nak share harini pun dah kira trend zaman sekarang jugak. Cinta Publishiti ni memang tengah mengulor di kalangan remaja-remaja yang duk angau tak tentu pasal dekat si polan bin/binti anu. Kentut sendiri bau sendirik bak kata M Naisiaq.

Just nak cakap, bercinta tu tak salah disisi undang-undang Negara Morocco but ia menjadi kesalahan bagi aku kalau korang duk bercinta tapi sibuk nak heboh dekat Facebook, Twitter, Blog, Friendster, or anything else. Its anoyying!!

Korang tak rasa annoying ke bila terbaca status facebook orang yang tengah angau like:


"Shayew Shukew n Shinter tan AwUcks. shayew NuCKs AwUcks jaDy yg Halal Wat Shayew! Muuuaaccchh"

Ceh! Tulisan tak akil baligh, ada hati nak bercinta! Tak cukup dengan tulisan yang separa hidup tu, dia tambah pulak flying kiss dekat belakang. Trasa macam aku telah berzina dengan tulisan pun hada. Kalau tu makwe aku komfem-komfem aku togelkan kepala dia.

Errrr... Hai awak!!! Kalau awak tengah baca entri ni saya gurau jeee..sweet tucks syayew guraw nan awucks?? Muuuaaahh!! shayang awucks shanat-shanat!! Nanty tiitew meces ek cayunk!

Yang tak menahan, bukan stakat dalam FB dia carut, dalam blog pun ada!! Entri tak sampai 3 perenggan tetapi telah dirojakkan dengan ayat yang tak seberapa nak hidup and ditambah dengan berzina tulisan macam tadi: 


"Muuuaaaccchhh!!!"


Memang takleh blah. Setiap kali selesai aku baca entri yang cenggini komfem aku rasa macam hidup aku tak guna dah. Kalau kawan aku ada dekat sebelah komfem aku suruh dia hentak kepala aku pakai beg teletubies. Tiuuttt nyewww!!
The moral is, tak salah kalau korang nak kapel but perlu ke korang publisitikan ia? Tahulah korang nak bagitau satu dunia yang si dia ni korang punya but try bayangkan kalau korang clash? 

Time tu orang-orang yang baca setiap post "publishiti" korang n dorang mesti akan gelak and cakap:



"Bhahaha. dah putus? dulu bukan main heboh macam nak kawin bagai tapi baru 1 minggu kapel dah putus?? Sialnye lu..baik kapel dengan badak la oih!"


So, 


Korang ada hati korang nilai, korang ada mata korang tengok, korang ada otak? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum guys!!



Notakakikechik :: Aku geram nak menyeterika muka orang-orang yang amalkan publishiti ni.

14 3 orang try hard:

Iffah Afeefah berkata... [Reply]

aku tak bcinta macam kau..

jgnkan cinta publisiti

public bank pon aku xde

KBAI

iAmCekbolat berkata... [Reply]

hahaha daebak walawei . muahh kasi sikit dekat adik IK HANIF . muahahahaha .

Lyeen De Syifa berkata... [Reply]

sentapnya baca entry kau ..ahhaha...tp betul2..aku pun dlu masa putus rasa mcm nak makan racun nyamuk...ahhahaha:P

p/s: klu nak sgt hebohkan satu dunia yg dia ada pasangan..sila kahwin dlu..kan?hahaha

Aimi Syafiqah berkata... [Reply]

(y)

♥ CIKZEK ♥ berkata... [Reply]

Bhahahha betul tu =) bdk tak akil baligh je cenggini kot. hahahaha tak hbes lg gelak bce entry ni haa :DD

paripariputih berkata... [Reply]

Mohon ko tak cenggini IK belakang-belakang kiterang... mana la tau kan ekekekeke >..<

paripariputih berkata... [Reply]

mana komen aku tadi??

Diana Azis berkata... [Reply]

Aduhai..itu la, masa bercinta publisiti..putus cinta lagi la..dunia...dunia...

dee berkata... [Reply]

muahahaha

Anasyg berkata... [Reply]

:)

aswadz berkata... [Reply]

kalo putus, aku rasa mau budak tu gigih korek blk status FB ngan entri blog dia utk di delete...

♥ Nana BamBam ♥ berkata... [Reply]

bercinta selepas berkahwin/bernikah mendapat keredhaan Allah dan diberkati.. :)

ch0c0late strawbery berkata... [Reply]

haha...btoi3.. klau kawen pun tk blh gk nunjuk2 'kitew cyg cgt kt bini or laki kitew'(hakthuii,,)ngn "hri ni syew bg hdiah kt laki syew..cantekk takk??"(sambil tunjuk cekodok hangit)...cinta ngn laki bini ni tkleh nk shre2 sgt kt org...nti tk romantik... ye takkk???

Diari Si Froggie berkata... [Reply]

ala bang niew jeles letuw kamiw adew pakwe.. bhahaha.. cinta mengelikan anak tekak ada lah.