Geng Berus Gigi..

13 Mei 2013

Mothers, Teachers, Thanks, Aku, Hensem, Poyo


Assalamualaikum To All Bloggers And Readers

Hyep geng,what's up? Dah pi bakaq semua bendera politik ka belum? Oppsss! Haih, bangang tak habis bila start bercakap pasal politik ni right?
Okey, 
Actually entri ni aku bukan nak tujukan kpd awek aku mahupun Nisa Kay or Heliza Helmi, just niat dihati nak tujukan kepada W. Rozila bt W. Abdullah selaku pemegang watak sbgai ibu kandung aku and kepada semua guru-guru yg telah byk menyumbang ilmu kpd aku yg tersedia bengap ni. 

Dengan jasa n pengorbanan korang, 
 -Drpd Kebengapan bertukar kebijakan, 
 -Drpd tak pandai guna toilet, skrg dah pandai flush okey! My mom yg ajar guna. Kalau x flush dia selam kpala anak dia ni dlm lubang jmbn okey! Pergh kejam!

Geng,
Angpa pernah terbayang x, esok angpa bangun, pi dekat katil mak angpa n try kjut dia tapi dia tak bangun. Korang try gerakkan kaki dia, dia x jugak bangunx2. Maybe sesetengah anak yg berperangai noharom akan pi simbah mak dia pakai air sunquick, sweet gitu kan? Tapi kalau dia masih lagi tak bangun?
Apa perasaan angpa bila angpa dapat tahu yg Tuhan dah pun mencabut nyawanya pada time angpa duk tidoq? Please la weh, Appreciete your mom! Korang ingat dekat 7E ada jual mak sekilo 3 hinggit ke apa?

My wish,
Happy mothers day to all mother over the world especially to my mother. You are the best mother ever! Siapa yg sanggup basuh uk-uk kita time kita kcik klw bukan depa kan? Euuw!
And for all my teachers who never give up teach me,
Thanks. Yup sy tahu sy seorng yg payah untuk diajar. But congrate because disebabkn cikgu, sy kenal ABC and 123. Disebabkan cikgu, punggung sy berbilur dirotan! Disebabkan cikgu pipi sy merah ditampar! Disebabkan cikgu perut sy membiru dicubit! 

Budak zaman skrang dapat rasa tak dilempang, dicubit, didenda bagai? Eleh, cikgu pegang pipi sikit pun dh ugut nk saman kan? Dasar manja! Ckgu bukan mendera, cikgu jst mengajar kita utk berjaya. 
> Korang ada mata korang tengok, korang ada hati korang nilai, korang ada otak? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum<

notakakikechik :: Come on blogging mood! I need you everyday bukan stahun skali!

2 3 orang nak menyampuk:

Lyeen De Syifa berkata... [Reply]

even ayat kau lawak kan ik...aku tetap rasa sedih..lagi2 aku jauh dr mak aku..sedih kot...T_T..

semoaga allah memberi kesihatan yg berpanjngan buat parents..:D

paripariputih berkata... [Reply]

Tq ik