1 Jun 2013

Kalaula Aku Hantu

~~  Assalamualaikum To Bloggers And Reades ~~

Kalaula aku seketul hantu, aku nak sangat jadi hantu


Hantu Pocong
Hantu ni jenis yang berbungkus-bungkus dengan kain kapan and suka main loncat-loncat. Agaknya masa mati dulu terbelit tali skiping aku teka. Kalau aku jadi pocong, aku bukak je kain tu and rembat kain pelikat jiran lepastu jalan macam biasa. Letih la terkinja-kinja ni. Macam beruk kena tungau! Komfem pakatan pocong akan blacklistkan nama aku lepasni.


Hantu Pontianak
Hantu ni feveret orang Melayu. Kalau Emma Maembong berlakon jadi pontianak, komfem aku orang pertama yang sanggup berbunuhan semata-mata nak masuk panggung. Ini tak, pilih Diddy Alias sebagai pontianak. Takdenye nak laku movie tu.

Kalau aku jadi pontianak, first thing yang aku nak buat ialah cekik-cekik kawan yang jenis makan hutang then tak bayar. Lepastu aku nak togelkan dorang and taruk seluar dalam dorang dekat kandang rimau. 

Habit pontianak ni biasanya atas pokok. Disebabkan aku ni tak pandai panjat pokok and mudah gayat (ye, gelakkanla aku) so aku akan bergayut atas meja or atas ampaian baju je. Komfem pontianak lain akan pulaukan aku and remove aku dari friendlist dorang. Haih, jadi manusia kena pulau, jadi hantu kena pulau.


Hantu Raya
(sape tak nmpk nak monopos)

Ni hantu paling syok antara hantu-hantu. Kalau aku jadi hantu ni aku nak cilok semua duit raya budak-budak, nak sorok selipar time orang tengah sembahyang raya, makan ketupat and kesat-kesat kat katil then taknak mengaku, nak lempar mercun dalam jamban time orang tengah memerut.


Hantu Galah
Hantu ni la yang paling tinggi dalam alam hantu. Kalau aku jadi hantu ni, aku akan usya semua awek-awek cun. Kan zaman sekarang semua awek suka yang panjang-panjang ye dok? Kalau tinggi badan pun dah makan 6 meter, agak-agak adik dia berapa meter? 


Orang Minyak
Dalam banyak-banyak hantu, jadi orang minyak lagi best. Tiap malam duk buat parttime kerjakan anak dara orang je. Tak payah dressup, sikat rambut ketepi bagai. Pakai boxer, sapu minyak satu badan dah settle. Aritu Emma Maembong.. malam ni Nora Danish... takpun Tiz Zaqyah.. takpun Maya Karim, takpun Diddy Alias..errr. Aku lagi rela jadi gay daripada hadap Diddy Alias. Pheeww..

Dalam semua hantu ni, ada satu hantu yang aku taknak jadi


*
*

*

*

*
*
*
*
*

*

*


*

*
*

*

*

*
*

*

*

*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Hantu Kopek
Kalau ditekup dekat muka selama 5 minit, boleh koma.


Korang pulak nak hantu apa?

> Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada akal? Korang fikirla sendiri. Assalamualaikum. 


notakakikechik :: Gua xleh bayangkan kalau Diddy Alias jadi hantu kopek

13 3 orang try hard:

fardiyah berkata... [Reply]

hantu tu semua syaitan je..just nak takutkan manusia..lol..hantu kopek tu lain macam je..haha

Azhafizah Md Nor berkata... [Reply]

tak nak jadi hantu haihh..nak jadi manusia yang berguna :) sentap x?hehehe..gurau je hanif :)

paripariputih berkata... [Reply]

Ik aku sarankan.. Hantu yg paling sesuai klw ko nak jadikan... Ialah hantu galah huhuhuh kbai

kopi pasta berkata... [Reply]

hahha macam haram. aku syorkan ko jadi toyol sudahhh... toyol duit banyak, boleh jadi jutawan segera.

Lyeen De Syifa berkata... [Reply]

aku rasa hantu palings esuai utk kau hantu raya sebab kau mmg kaki tak cukup panjang...gayat plak tu kat tmpt tinggi..si duk dpn masjid curi selipar je la..

Shazwani Othman berkata... [Reply]

uish! -____-

nida zin berkata... [Reply]

hahaha....

BUNDA a.k.a KN berkata... [Reply]

ASSALAM,

SALAM UKHUWAH DARI BUNDA

FairuzAqilah berkata... [Reply]

tergelak-gelak baca!!! hadoihhh.... terus rasa tak takut hantu dah. terutamanya pocong.. kekeke.. lawak ah! :DD

aienzunnur berkata... [Reply]

haha

ezyra daniel berkata... [Reply]

tak nampkak pon hantu raya tu?hahah...puas cari kat gmbr ...

anis Sk berkata... [Reply]

kah kah kah ! tercekik cekik didie alias kt rumah.

Cik Zaitul berkata... [Reply]

Senget je hantu ko..

Klu ko jd hantu , aku kompom xtakut....
Percayalah...