29 Disember 2013

Tersedut Cuping Telinga Aku

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers~~
Tadi masa tengah ratah sambal bonzai masak lemak, tetiba teringat akan kisah yang mampu membuatkan sambal bonzai terkeluar daripada hidung. Kalau diimaginasikan memang tak masuk akal, tapi percayalah. Kisahnya bermula begini......

Pukul 2 pg :


Semua family aku dah tidur. Yang tak menahannya, siap mengingau cabut canggut orang sebelah lagi! Aku masih setia depan laptop berblogwalking. Well, tahun mula-mula blogging memang semangat dia lain macam. Time tu aku pakai earphone bagi mengelakkan pencemaran bunyi.


Aku bukak satu blog ni. Pergghhh dia punya lagu bukan main rancak. Aku tak tahulah lagu Korean or Chinese. Lirik dia lebih kurang macam ni



woshi mushi arigato,
hai nihi beng beng beng,
wo hai sini hei hei hei eh,
wushu kaki mu mu mu mu,
wacha kuku patah hadoih hadoih hadoih,
Lebih kurang macam tu lah korus dia, entah betul ke salah. Lepas tinggal jejak dalam blog tu, aku terus bukak blog lain. Kalini lagu English pulak yang dimainkan


Ow wok oo wok oo..
paper pummping sit up is together...
matching machine moon moon bombing bra ketat..
is a moon shine ooo...
flush the toilet too...together....
Lepas tinggal jejak, aku bukak blog lain. Tetiba naik bulu roma aku bila dengar lagu bollywood dimainkan

karigelem gelem gelem kari ayam....
mutusami itu sami...
muthu tsunami tarak lagi..
dei dei dei hei hei hei..
bom bom chak!
Lepas siap tinggal jejak, aku bukak blog yang terakhir. Ada lagu jugak, kalini lagu Melayu..


Bersatu kita warga UiTM
Kita bangsa perkasa
Taat dan setiaku untuk negara
Penuh semangat waja
Pergh.. semangat betul lagu. Ni komfem student kaki kipas payah mati UiTM. Lepas siap semua, aku terus shutdown laptop. 

Point dia kat sini bukannya aku nak menceritakan experience aku berblogwalking. Tapi try bayangkan semua lagu yang aku dengar tu bercampur and dimainkan dalam volume paling high.



wushu kaki mu mu mu mu,
matching machine moon moon bombing bra ketat,
muthu tsunami tarak lagi,
wacha kuku patah hadoih hadoih hadoih,
Taat dan setiaku untuk negara,
Hanya certain-certain orang je yang akan blogwalking satu ke satu blog. Aku ni jenis yang kalau blogwalking, 10 blog aku bukak skaligus. Tak ke langha kalau 10-10 blog tu ada lagu? Dibuatnya time tu korang pakai earphone, komfem tersedut cuping telinga korang! 

Moralnya, aku rasa tak perlu kut taruk lagu bagai. Kalau blog yang ada lagu, kita orang nak baca entri korang pun rasa lelah. Mana satu nak faham bahasa "ittew muymic cyunx kmoo", mana satu nak hadam lagu korang letak. 


> Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada otak? Korang fikirlah sendiri. Assalamualaikum<


notakakikechik :: Berani betul aku memainkan bahasa camni. Minta kena hack ke camna?

ni dia bonzai bagi yang tak kenal

15 3 orang try hard:

iAmCekbolat berkata... [Reply]

hahaha samalah ! aku skali blogwalking 10 blog bukak penuh tab smpai hang . kena lagu lagu aku tutup semua . habes cita

Akeyla Azmi berkata... [Reply]

HAHAHAHA SAMA LAH KITA HUHU

Tasha Aqisha berkata... [Reply]

hahaha.... mcm2 lirik yang keluar..nak tergelak pun ada... cuba masukkan rentak yang sesuai utk lirik tu.... usha y bgus...hahah

fadh leyanie berkata... [Reply]

suka mood silent kalau bw, sunyi sepi tenang

Detective Fiqa berkata... [Reply]

lagu kekadang agak terlalu sgt huhuh btw Uitm dihatiku :D

Niena Reen berkata... [Reply]

Saya selalunya mute ja bila bw. Rasa nak mengamuk sambil gigit2 laptop ja haa bila dengar macam2 lagu ada.

Nabiha Zaidi berkata... [Reply]

Ni kes blogger Malaysia terlampau kretip. Mendamaikan telinga pembaca katenyee.

Sya Mimie berkata... [Reply]

erm.. kurang minat jgk dengan blog yang ada lagu ni.. mmng la blog tu hak peribadi seseorang.. sometimes kita blogwalking time malam, senyap sunyi, tetiba lagu kuat..silap2 boleh bngun terkejut orang yang baru nak lelap tu..

Wahidah BME berkata... [Reply]

hahahaha. Sama la. sekali buka 10 blog balun... tp knn, senang ja kalau blog jenis ada lagu nii. off speaker :p abis cte.. xleh wt apa, masing2 punya hak.

tp pendapat sy la, biar silent kalau nk rmai pengunjung dtg ^^

zuhdi sanusi berkata... [Reply]

haha., len mcam lirik lagu nye eik., kompom hangit tlinga ko dgar lgu2 ni kan.,

Cik Kechik berkata... [Reply]

kahkahkah...ade2 jek..aku ok jek klau org nk psg lagu skalipun..sbb aku slalu mute kan sound..kehkehkeh..

Aida Syifaa ♥ berkata... [Reply]

tak suka baca blog yang ada lagu. serabut hoiiii

♥ Nana BamBam ♥ berkata... [Reply]

errr,,,,habis tercemar mata gue nengok gambar2 dalam entry nim :D

Yatty berkata... [Reply]

Lagu yg merdu okla..lagu bising memang menjengkelkan..saje nak menyibuk kat cni ;-)

Nur Hafzhan berkata... [Reply]

Hahaha serious i feel you. Lagi la kononnya nak dengar lagu sendiri sekali buka 10 tab. Hah rojak T^T
(dan full volume) --Nasib baik tak kena serangan jantung huh