23 Mei 2013

Ini Bulu Bukan Ikan Bilis!

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Hey geng,
Boys! Aku komfem ramai di antara korang yang time kecik-kecik dulu jenis yang tak sabar untuk mencapai tahap bulu mula menyemai atas badan kan? Bulu ketiak baru tumbuh sehelai pun dah kecoh satu kelas! Macamla ada orang yang nak kutip bulu ketiak ko and framekan untuk taruk dekat muzium.
Tapi bila dah besar, pergghh! Terasa macam nak siram racun rumpai atas badan je kan? Tak best beb ada bulu ni, dah macam hidup berlapiskan rumput amazon je aku rasa. Ada tak cara nak melambatkan proses penuaian bulu? Kalau ada yang komen 


"Suntik virus leukimia la senang"

Memang aku bakar la semua bulu dia termasuk yang bergulung tebal-tebal dekat bawah tu sekali. Puih!
> Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada otak? Korang fikirla sendiri. Assalamualaikum <


notakakikechik :: Ada perempuan yang suka simpan bulu. Spesis mawas aku rasa.
Jika berkenan sila hantar ON BULU BILIS kepada 32999

20 Mei 2013

Cilaka Kau Si Player Cinta (Bukan Tajuk Novel)

Assalamualaikum To All Bloggers And Readers

Hyep geng, Whatsup? Belut dah bg mkn ke belum? Dulu aku pernah bela sekor belut tapi mati sbb ayah aku kempunan nk makan sup belut. Where is your humanity dad?! Okey korang kena tipu.
Harini aku nak crita pasal spesis belut jugak tp belut ni ada akai just otak dia ja yang terpesong. Maybe masa nk lahir dulu dia pernah lemas dlm rahim mak dia kut. Spesis ni dinamakan "Player Cinta".

Zaman la ni, kita dpt tgk maruah seseorng tu murah gila-gila kan? Kalau dkt FB, hari-hari aku tgk ada yg buat promotion jual diri. Tak ke bangang camtu? 


"Ittew need Pakwe Shekow, Jom kaPel!"

"I sunyi, I nak pakwe sorang boleh? I nk yg blh bwk I berhepi hepi."

"Nucks shandal shatuw! Pakwe ittew tucks marah pown!"

Hamboih, angpa ingat dgn mintak dkt FB camtu akan jatuh sorng pakwe dari langit ke apa? Aku tngk majoriti orang-orng camni skrang kebanyakannya perempuan. What wrong with you girls? Dulu kaum Hawa bukan main setia but now? 
Just nak try tanya, apa guna scandal bagai ni? Tak boleh ke kalau just setia? Kalau dh tak suka mintak break, is it so hard?

Seriously, aku tak faham dgn spesis yg bernafsu ayam belanda camni. Jenis yg tak pernah cukup kasih sayang. Kalau stakat player xpe lagi, ni siap main kikis-kikis lagi! Daki bertambun dalam lubang pusat x pulak dia gigih nak try kikis..puih! 

Bila aku tny knp jd player, dorang jawab


"Kiteorang just kapel untuk hepi-hepi jerr, tak perlulah emo sangat okeyh! Btw, abang hensem dah ada girl?"

Okey, abaikan part hensem tu. Korang ingat hati orang ni macam lego ke apa yg boleh dibuat mainan? Eh, kalau camtu nnti bila korang dah "kene tidur" agak-agak boleh tak kiteorang nk jawab camni?


"Kiteorng pun just main-main jugak. Awat nak emo sangat? Tak habisnya badan tu. Tp, U best lah. Nak lagi boleh?"
So players skalian,

> Korang ada mata korang tengok, korang ada hati korang nilai, korang ada akal? Korang fikirla sendiri. Assalamualaikum <


notakakikechik :: Player cinta itu tak cool, bengap ada lah. Azali bangang aku rasa.

18 Mei 2013

Jalan-Jalan Cari Makan Ops Terjatuh Pulak

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~
Hye geng,
Bila duk sebut pasal makanan ni kan, aku komfem semua orang ada citarasa and makanan feberet yg tersendiri. Ada yg suka makan pedas, manis, masam, pait. Tapi bagi jenis yg suka hadap kaca, peti ais, tiub basikal, balak ni aku tak tahu nak cakap apa dah. Maybe mak dia duk mengidam nak makan jadah tu time mengandung dulu.

So, harini aku nak try share makanan kegemaran aku. Manala tahu kut-kut ada yg admire dekat aku kat lua sana .Bolehla ang try blaja masak slow-slow kan? Aku pun ada citarasa okeyh! Awat, ang ingat lelaki ayu macam aku ni jenis suka hadap selipar jepun sebagai dinner? Please la weh.


Ayam Masak Tomato
Perghh, yang ni best! Skali tengok kecur air liur. 
Kalau lauk ni duk terpampang bawah saji, komfem 3 pinggan nasik aku tibai. 
Oh, aku suka makan ayam masak tomato je, kalau ayam hidup aku tak tibai. 
Nanti tak pepasal aku kentut klua bunyik kok-kok-kok. Seram beb!

Kari Kepala Ikan
Okey, yg ni awesome! Lebih-lebih lagi mak aku yg masak. Dia punya kuah pekat beb, boleh melekatkn aku dekat meja makan.
 Selagi kari tu tak habis satu periuk, selagi tu aku tak bergerak. Kalau hari-hari mak aku masak kari kepala ikan gamaknya komfem tak boleh bezakan antara aku dengan gajah belalai dibawah. 
Err, okey, abaikan tang belalai tu.

Ayam Madu Bakar 
Dish ni aku suka ratah. Sanggup simpan lauk ni tepi pinggan and hadap nasik kosong coz nak ratah natang ni. 
Kalau dapat peha sketul memang tak cukup, kalau dapat sekor baru puas hati aku rasa. 
Jangan nak melopong sangat, aku tahu korang pun sama kan?

Sayur Masak Lemak
Yang ni memang layan, juadah wajib ada time berbuka puasa dulu. Yang ni pun memang mak aku buat yg terbaik! Dia punya lemak manis tu memang ummphh! bak kata Doktor Fadzillah Kamsah sambil menggaru-garu dahi yang tak gatal.

Telur Dadar
Yang ni aku suka coz jadah ni je yang aku minat masak time-time lapar n deseprate. 
Kalau dicicah dengan sos cili or kicap memang terbaik! 
Dimakan pulak masa dia panas-panas dikacipkan dengan kuah lemak tadi memang boleh angau! Sampaikan nak telan pun sayang, so kemam je lah and biarkan ia mereput di dalam lumutan enzim amilase. Euuw!

Kita semua memiliki citarasa yang berbeza tetapi chef yang terbaik semestinya ibu kita kan? So, amacam dengan citarasa korang pulak? Ada tak yg sama dengan citarasa aku? Ke korang spesis yg suka lahab batu jugak?

> Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada akal? Korang fikirla sendiri. Assalamualaikum<


Notakakikechik :: Lapar la pulak. Megi pun jadila

17 Mei 2013

Terima Kasih Cikgu gu gu gu *gema

Assalamualaikum To Bloggers And Readers
Hye geng,

Hope aku bukan manusia terakhir yg duk kalut buat entri pasal Hari Guru ni. Isteri Doktor Rozmey pernah berkata "Better late than never". Awat? Angpa ingat insan berambut tempurung takdak bini? Dont judge buk bai it kaver.

Firstly, thanks to ibu and ayah selaku guru pertama dalam hidup aku. Second, thanks to Tadika Barakah yg sedia mengajar aku ABC, 123 and pernah kurung aku dalam stor sbb aku kencing tak jirus. Euuw! Tu zaman kanak-kanak okey! Sekarang aku dah sempurna akal.

Tak dilupakan jugak jasa-jasa cikgu di sekolah rendah n menengah. Tolong jgn kluakan statement duk cakap



" Sejak bila ang skolah? "


Spesis yg tanya soalan camni layak dibagi makan tenuk! Thanks to all yg pernh mngajar aku termasuklah makcik yg jual tisu dekat stesen bus Kajang sbb pernah ajar aku cara baca doa sebelum masuk tandas. 

SK Hamzah 2
SMK Hamzah 2
And thanks bebanyak to all "budak-budak" Teakwondo UITM Machang di atas tunjuk ajar korang terutama Sir Nik yg byk bersabar dgn kerenah "budak-budak" ni.
And lastly, to all bakal-bakal cikgu espesialli to
Cik Lyeen
Kunci Locker 
Yuyu Ali
Smoga trus sukses utk membentuk masyarakat coz,


Tanpa cikgu tak terbit blogger,

tanpa cikgu takdak PM,
tanpa cikgu tadak cikgu.
tanpa cikgu takdak murid,
tanpa murid takdak skolah,
tanpa sekolah takdak homework kan??

Ok guys, thinks properly before make your decision.


> Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada akal? Korang fikirla sendiri. Assalamualaikum <



Notakakikechik :: Teacers is engineer to our future