Geng Berus Gigi..

30 Mei 2013

Dok Mano ?? (Lagu Akon Versi Kelantan)

~~ Assalamualaikum To Bloggers and Readers ~~
Hye geng,
Sejak bermenjak-menjak ni, rama pulok hok duk koya nok kecek klate. Sampaikan berbelit lidoh-lidoh. Kalu bunyi Klate takpo la, ni tibo-tibo bunyi bahaso Mongolia lagu mano ni??

Korang nak sangat belajar bahasa Kelantan kan? Jom try pakat nyanyi lagu ni. Tulis banyak-banyak pun tak guna sebab korang bukannya nak baca pun. Puih! 

Man Khan & Rosalinda - Dok Mano 
(Akon - Right Now Nanananananananananananananahamboipanjangbetulnanadia)

Dok mano? Demo janji kato nok jupo
Doh lamo puah ku dok tunggu demo
Ku ado. Ku tok gi ke mano-mano
Mu keno tanyo dulu sebelum kato
[*] Demo berona nanananana
Baru ku kenal nanananana
Kucar peranga nanananana
Baik tok kenal nanananana

[**] Ku tok berona nanananana
Kecek tok benar nanananana
Bukenyo kona nanananana
Mato demo jah hok dop pina
Dok mano? Demo berjanji kato nok jupo
Doh lamo puah sehari ku dok tunggu demo
Ku ado. Ku tok gi ke mano-mano
Mu keno tanyo dulu sebelum demo nok kato
Repeat [*] & [**]
Ku tahu demo sajo kato gitu
Buak aku duk tunggu mu
Demo jange wak nyanyo ku
Jange la, abe dok tuduh begitu
Ku buke peranga lagu tu
Demo ke sediri pon tahu
[***] Nothing happen right now now now
Still want you right now now now
Come to me right now now now now
Stay with me right now now now
[****] Ya habibi ya maulana
Tele butir klubi tubik butir kana
Tok soh dok pujuk kawe tok sey denga
Kalu staro demo ni blana kona
Ku tahu demo sajo kato begitu
Buak aku duk tunggu mu
Jange wak nyanyo ko aku
Jange la, abe man dok tuduh gitu
Ku buke peranga lagu tu
Abe kea sediri pon tahu
Repeat [***] & [****]

So, Amacam ? Ada yang tergeliat lidah sampai jadi karipap tak? 
"Apa ni? Aurat tertunjul sana sini..ish! Tak berakhlak langsung!"
Hamboih! Dato' Siti Nurhaliza pakai tudung nampak jambul tadak pulak orang berani nak cakap tak berakhlak! Aku heran awat ramai yang duk piraukan Kelantan sekarang. 
> Korang ada telinga korang dengar, korang ada mata korang tengok, korang ada akal? Korang fikirla sendiri. Assalamualaikum.

notakakikechik :: Bukan Negara Malaysia la kalau takdak Kelantan

27 Mei 2013

Ku Tiup Tapi Tak Kembung


~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~
Hye geng,
Dulu masa sekolah rendah, aku ni jenis yang tak boleh duduk diam. Nak je cari kerja. Budak-budak lain biasanya masa balik akan tunggu mak bapak ambik dekat bustop sambil curi-curi makan jajan kawan, tapi aku tak. Aku biasanya akan pergi meneroka longkang-longkang ataupun kaki lima sekolah. Dengan buat kerja tu, pada kebiasaannya aku mampu menjana sebanyak 50 sen seminggu mengikut nasib daripada duit budak-budak yang tercicir. Hasil pendapatan tu bolehla aku buat beli aiskrim kacang or lolipop!
Berbalik tajuk harini. Time tu aku darjah 4. Zaman bulu baru nak menyemai atas badan. Dulu,, keimanan dalam jiwa aku masih tak kuat. So, dengan sekali hasutan je boleh membuatkan aku ponteng kelas Fardhu Ain.

Bagi menghabiskan masa 3 jam memonteng kelas Fardhu Ain, aku dengan sorang lagi kawan pi cari port yang sesuai untuk memonyet sambil makan jajan yang dibeli hasil teroka longkang tadi. Sampai dekat kawasan empangan berhampiran sekolah, kiteorang terus lahab benda yang ada sambil borak-borak. Nasib baik rumput and daun tak sedap, kalau tak komfem kiteorang lahab jugak!

Masa duk syok-syok, tetiba kawan aku ambik sesuatu dari tanah and terus pi basuh. La, belon rupanya. Lepas basuh dia kibas-kibaskan benda tu depan muka aku. Memang dalam hati terasa macam nak kibas je muka dia dengan kaki aku ni.

Tanpa tawaduk, dia trus meniup benda tu. Tiup punya tiup tak kembung-kembung. Last-last bukan angin dekat mulut yang klua, skali melalui buntut-buntut dia yang klua. Perghh! Dia punya bau sama bahaya dengan gas radioaktive! Kalau kentut tu ditaruk dalam plastik and diperam selama seminggu, kemudian dicium komfem boleh menyebabkan kecacatan kekal.
Lepas merah-merah pipi dia meniup, aku ambik turn. Time aku tiup, gelembung la sikit bahagian depan. Cukup 5 minit, aku fedup. Semua tenaga yang diperoleh daripada makan jajan tu dihabiskan semata-mata meniup belon je. Lepastu aku terus buang balik ke tanah. Habis kebas pipi aku. Dah macam kena suntik botox pun ada!
4 Tahun Kemudian.

Eh, belon ni macam aku pernah aku tengok, tapi kat mana ek? A`ah laaa, aku ada main tiup-tiup dengan kawan aku dulu time monteng! Erk! Ok, baru aku sedar yang aku tak sepatutnya meniup jadah ni. Aku tak ingat apa rasanya tapi tetiba aku rasa menyesal je sebab monteng. Mintak-mintak bulu atau sperma tak melekat dalam mulut aku. 

Jadah apa kondom tu buat dekat situ? Ayam pakai ke apa?
> Korang ada mata, korang tengok. Korang ada telinga, korang dengar, Korang ada akal? Korang fikirla sendiri. Assalamualaikum <

notakakikechik :: Dulu masa darjah 4 aku tak kenal lagi apa itu kondom. Sekali tengok, macam sumi pun ada! Tapi sekarang?

23 Mei 2013

Ini Bulu Bukan Ikan Bilis!

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Hey geng,
Boys! Aku komfem ramai di antara korang yang time kecik-kecik dulu jenis yang tak sabar untuk mencapai tahap bulu mula menyemai atas badan kan? Bulu ketiak baru tumbuh sehelai pun dah kecoh satu kelas! Macamla ada orang yang nak kutip bulu ketiak ko and framekan untuk taruk dekat muzium.
Tapi bila dah besar, pergghh! Terasa macam nak siram racun rumpai atas badan je kan? Tak best beb ada bulu ni, dah macam hidup berlapiskan rumput amazon je aku rasa. Ada tak cara nak melambatkan proses penuaian bulu? Kalau ada yang komen 


"Suntik virus leukimia la senang"

Memang aku bakar la semua bulu dia termasuk yang bergulung tebal-tebal dekat bawah tu sekali. Puih!
> Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada otak? Korang fikirla sendiri. Assalamualaikum <


notakakikechik :: Ada perempuan yang suka simpan bulu. Spesis mawas aku rasa.
Jika berkenan sila hantar ON BULU BILIS kepada 32999

20 Mei 2013

Cilaka Kau Si Player Cinta (Bukan Tajuk Novel)

Assalamualaikum To All Bloggers And Readers

Hyep geng, Whatsup? Belut dah bg mkn ke belum? Dulu aku pernah bela sekor belut tapi mati sbb ayah aku kempunan nk makan sup belut. Where is your humanity dad?! Okey korang kena tipu.
Harini aku nak crita pasal spesis belut jugak tp belut ni ada akai just otak dia ja yang terpesong. Maybe masa nk lahir dulu dia pernah lemas dlm rahim mak dia kut. Spesis ni dinamakan "Player Cinta".

Zaman la ni, kita dpt tgk maruah seseorng tu murah gila-gila kan? Kalau dkt FB, hari-hari aku tgk ada yg buat promotion jual diri. Tak ke bangang camtu? 


"Ittew need Pakwe Shekow, Jom kaPel!"

"I sunyi, I nak pakwe sorang boleh? I nk yg blh bwk I berhepi hepi."

"Nucks shandal shatuw! Pakwe ittew tucks marah pown!"

Hamboih, angpa ingat dgn mintak dkt FB camtu akan jatuh sorng pakwe dari langit ke apa? Aku tngk majoriti orang-orng camni skrang kebanyakannya perempuan. What wrong with you girls? Dulu kaum Hawa bukan main setia but now? 
Just nak try tanya, apa guna scandal bagai ni? Tak boleh ke kalau just setia? Kalau dh tak suka mintak break, is it so hard?

Seriously, aku tak faham dgn spesis yg bernafsu ayam belanda camni. Jenis yg tak pernah cukup kasih sayang. Kalau stakat player xpe lagi, ni siap main kikis-kikis lagi! Daki bertambun dalam lubang pusat x pulak dia gigih nak try kikis..puih! 

Bila aku tny knp jd player, dorang jawab


"Kiteorang just kapel untuk hepi-hepi jerr, tak perlulah emo sangat okeyh! Btw, abang hensem dah ada girl?"

Okey, abaikan part hensem tu. Korang ingat hati orang ni macam lego ke apa yg boleh dibuat mainan? Eh, kalau camtu nnti bila korang dah "kene tidur" agak-agak boleh tak kiteorang nk jawab camni?


"Kiteorng pun just main-main jugak. Awat nak emo sangat? Tak habisnya badan tu. Tp, U best lah. Nak lagi boleh?"
So players skalian,

> Korang ada mata korang tengok, korang ada hati korang nilai, korang ada akal? Korang fikirla sendiri. Assalamualaikum <


notakakikechik :: Player cinta itu tak cool, bengap ada lah. Azali bangang aku rasa.

18 Mei 2013

Jalan-Jalan Cari Makan Ops Terjatuh Pulak

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~
Hye geng,
Bila duk sebut pasal makanan ni kan, aku komfem semua orang ada citarasa and makanan feberet yg tersendiri. Ada yg suka makan pedas, manis, masam, pait. Tapi bagi jenis yg suka hadap kaca, peti ais, tiub basikal, balak ni aku tak tahu nak cakap apa dah. Maybe mak dia duk mengidam nak makan jadah tu time mengandung dulu.

So, harini aku nak try share makanan kegemaran aku. Manala tahu kut-kut ada yg admire dekat aku kat lua sana .Bolehla ang try blaja masak slow-slow kan? Aku pun ada citarasa okeyh! Awat, ang ingat lelaki ayu macam aku ni jenis suka hadap selipar jepun sebagai dinner? Please la weh.


Ayam Masak Tomato
Perghh, yang ni best! Skali tengok kecur air liur. 
Kalau lauk ni duk terpampang bawah saji, komfem 3 pinggan nasik aku tibai. 
Oh, aku suka makan ayam masak tomato je, kalau ayam hidup aku tak tibai. 
Nanti tak pepasal aku kentut klua bunyik kok-kok-kok. Seram beb!

Kari Kepala Ikan
Okey, yg ni awesome! Lebih-lebih lagi mak aku yg masak. Dia punya kuah pekat beb, boleh melekatkn aku dekat meja makan.
 Selagi kari tu tak habis satu periuk, selagi tu aku tak bergerak. Kalau hari-hari mak aku masak kari kepala ikan gamaknya komfem tak boleh bezakan antara aku dengan gajah belalai dibawah. 
Err, okey, abaikan tang belalai tu.

Ayam Madu Bakar 
Dish ni aku suka ratah. Sanggup simpan lauk ni tepi pinggan and hadap nasik kosong coz nak ratah natang ni. 
Kalau dapat peha sketul memang tak cukup, kalau dapat sekor baru puas hati aku rasa. 
Jangan nak melopong sangat, aku tahu korang pun sama kan?

Sayur Masak Lemak
Yang ni memang layan, juadah wajib ada time berbuka puasa dulu. Yang ni pun memang mak aku buat yg terbaik! Dia punya lemak manis tu memang ummphh! bak kata Doktor Fadzillah Kamsah sambil menggaru-garu dahi yang tak gatal.

Telur Dadar
Yang ni aku suka coz jadah ni je yang aku minat masak time-time lapar n deseprate. 
Kalau dicicah dengan sos cili or kicap memang terbaik! 
Dimakan pulak masa dia panas-panas dikacipkan dengan kuah lemak tadi memang boleh angau! Sampaikan nak telan pun sayang, so kemam je lah and biarkan ia mereput di dalam lumutan enzim amilase. Euuw!

Kita semua memiliki citarasa yang berbeza tetapi chef yang terbaik semestinya ibu kita kan? So, amacam dengan citarasa korang pulak? Ada tak yg sama dengan citarasa aku? Ke korang spesis yg suka lahab batu jugak?

> Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada akal? Korang fikirla sendiri. Assalamualaikum<


Notakakikechik :: Lapar la pulak. Megi pun jadila

17 Mei 2013

Terima Kasih Cikgu gu gu gu *gema

Assalamualaikum To Bloggers And Readers
Hye geng,

Hope aku bukan manusia terakhir yg duk kalut buat entri pasal Hari Guru ni. Isteri Doktor Rozmey pernah berkata "Better late than never". Awat? Angpa ingat insan berambut tempurung takdak bini? Dont judge buk bai it kaver.

Firstly, thanks to ibu and ayah selaku guru pertama dalam hidup aku. Second, thanks to Tadika Barakah yg sedia mengajar aku ABC, 123 and pernah kurung aku dalam stor sbb aku kencing tak jirus. Euuw! Tu zaman kanak-kanak okey! Sekarang aku dah sempurna akal.

Tak dilupakan jugak jasa-jasa cikgu di sekolah rendah n menengah. Tolong jgn kluakan statement duk cakap



" Sejak bila ang skolah? "


Spesis yg tanya soalan camni layak dibagi makan tenuk! Thanks to all yg pernh mngajar aku termasuklah makcik yg jual tisu dekat stesen bus Kajang sbb pernah ajar aku cara baca doa sebelum masuk tandas. 

SK Hamzah 2
SMK Hamzah 2
And thanks bebanyak to all "budak-budak" Teakwondo UITM Machang di atas tunjuk ajar korang terutama Sir Nik yg byk bersabar dgn kerenah "budak-budak" ni.
And lastly, to all bakal-bakal cikgu espesialli to
Cik Lyeen
Kunci Locker 
Yuyu Ali
Smoga trus sukses utk membentuk masyarakat coz,


Tanpa cikgu tak terbit blogger,

tanpa cikgu takdak PM,
tanpa cikgu tadak cikgu.
tanpa cikgu takdak murid,
tanpa murid takdak skolah,
tanpa sekolah takdak homework kan??

Ok guys, thinks properly before make your decision.


> Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada akal? Korang fikirla sendiri. Assalamualaikum <



Notakakikechik :: Teacers is engineer to our future

13 Mei 2013

Mothers, Teachers, Thanks, Aku, Hensem, Poyo


Assalamualaikum To All Bloggers And Readers

Hyep geng,what's up? Dah pi bakaq semua bendera politik ka belum? Oppsss! Haih, bangang tak habis bila start bercakap pasal politik ni right?
Okey, 
Actually entri ni aku bukan nak tujukan kpd awek aku mahupun Nisa Kay or Heliza Helmi, just niat dihati nak tujukan kepada W. Rozila bt W. Abdullah selaku pemegang watak sbgai ibu kandung aku and kepada semua guru-guru yg telah byk menyumbang ilmu kpd aku yg tersedia bengap ni. 

Dengan jasa n pengorbanan korang, 
 -Drpd Kebengapan bertukar kebijakan, 
 -Drpd tak pandai guna toilet, skrg dah pandai flush okey! My mom yg ajar guna. Kalau x flush dia selam kpala anak dia ni dlm lubang jmbn okey! Pergh kejam!

Geng,
Angpa pernah terbayang x, esok angpa bangun, pi dekat katil mak angpa n try kjut dia tapi dia tak bangun. Korang try gerakkan kaki dia, dia x jugak bangunx2. Maybe sesetengah anak yg berperangai noharom akan pi simbah mak dia pakai air sunquick, sweet gitu kan? Tapi kalau dia masih lagi tak bangun?
Apa perasaan angpa bila angpa dapat tahu yg Tuhan dah pun mencabut nyawanya pada time angpa duk tidoq? Please la weh, Appreciete your mom! Korang ingat dekat 7E ada jual mak sekilo 3 hinggit ke apa?

My wish,
Happy mothers day to all mother over the world especially to my mother. You are the best mother ever! Siapa yg sanggup basuh uk-uk kita time kita kcik klw bukan depa kan? Euuw!
And for all my teachers who never give up teach me,
Thanks. Yup sy tahu sy seorng yg payah untuk diajar. But congrate because disebabkn cikgu, sy kenal ABC and 123. Disebabkan cikgu, punggung sy berbilur dirotan! Disebabkan cikgu pipi sy merah ditampar! Disebabkan cikgu perut sy membiru dicubit! 

Budak zaman skrang dapat rasa tak dilempang, dicubit, didenda bagai? Eleh, cikgu pegang pipi sikit pun dh ugut nk saman kan? Dasar manja! Ckgu bukan mendera, cikgu jst mengajar kita utk berjaya. 
> Korang ada mata korang tengok, korang ada hati korang nilai, korang ada otak? Korang fikir la sendiri. Assalamualaikum<

notakakikechik :: Come on blogging mood! I need you everyday bukan stahun skali!