Geng Berus Gigi..

29 Disember 2013

Tersedut Cuping Telinga Aku

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers~~
Tadi masa tengah ratah sambal bonzai masak lemak, tetiba teringat akan kisah yang mampu membuatkan sambal bonzai terkeluar daripada hidung. Kalau diimaginasikan memang tak masuk akal, tapi percayalah. Kisahnya bermula begini......

Pukul 2 pg :


Semua family aku dah tidur. Yang tak menahannya, siap mengingau cabut canggut orang sebelah lagi! Aku masih setia depan laptop berblogwalking. Well, tahun mula-mula blogging memang semangat dia lain macam. Time tu aku pakai earphone bagi mengelakkan pencemaran bunyi.


Aku bukak satu blog ni. Pergghhh dia punya lagu bukan main rancak. Aku tak tahulah lagu Korean or Chinese. Lirik dia lebih kurang macam ni



woshi mushi arigato,
hai nihi beng beng beng,
wo hai sini hei hei hei eh,
wushu kaki mu mu mu mu,
wacha kuku patah hadoih hadoih hadoih,
Lebih kurang macam tu lah korus dia, entah betul ke salah. Lepas tinggal jejak dalam blog tu, aku terus bukak blog lain. Kalini lagu English pulak yang dimainkan


Ow wok oo wok oo..
paper pummping sit up is together...
matching machine moon moon bombing bra ketat..
is a moon shine ooo...
flush the toilet too...together....
Lepas tinggal jejak, aku bukak blog lain. Tetiba naik bulu roma aku bila dengar lagu bollywood dimainkan

karigelem gelem gelem kari ayam....
mutusami itu sami...
muthu tsunami tarak lagi..
dei dei dei hei hei hei..
bom bom chak!
Lepas siap tinggal jejak, aku bukak blog yang terakhir. Ada lagu jugak, kalini lagu Melayu..


Bersatu kita warga UiTM
Kita bangsa perkasa
Taat dan setiaku untuk negara
Penuh semangat waja
Pergh.. semangat betul lagu. Ni komfem student kaki kipas payah mati UiTM. Lepas siap semua, aku terus shutdown laptop. 

Point dia kat sini bukannya aku nak menceritakan experience aku berblogwalking. Tapi try bayangkan semua lagu yang aku dengar tu bercampur and dimainkan dalam volume paling high.



wushu kaki mu mu mu mu,
matching machine moon moon bombing bra ketat,
muthu tsunami tarak lagi,
wacha kuku patah hadoih hadoih hadoih,
Taat dan setiaku untuk negara,
Hanya certain-certain orang je yang akan blogwalking satu ke satu blog. Aku ni jenis yang kalau blogwalking, 10 blog aku bukak skaligus. Tak ke langha kalau 10-10 blog tu ada lagu? Dibuatnya time tu korang pakai earphone, komfem tersedut cuping telinga korang! 

Moralnya, aku rasa tak perlu kut taruk lagu bagai. Kalau blog yang ada lagu, kita orang nak baca entri korang pun rasa lelah. Mana satu nak faham bahasa "ittew muymic cyunx kmoo", mana satu nak hadam lagu korang letak. 


> Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada otak? Korang fikirlah sendiri. Assalamualaikum<


notakakikechik :: Berani betul aku memainkan bahasa camni. Minta kena hack ke camna?

ni dia bonzai bagi yang tak kenal

25 Disember 2013

Promote Mawardi Yunus

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~
Nama : Mawardi Yunus
Tinggi : 7kaki 5 inci
Cita-cita : Pentoncang ekor kuda berjaya
Moto : Bulu itu subur
Pergh macam nak jual kawan.

Tadi tengah syok-syok layan Deskippable Me, tetiba Mawardi Yunus buat status sentap. Sebagai langkah berjaga-jaga daripada di banned, aku mengambil langkah mudah dengan mempromot segmen beliau. 

Bukannya aku malas nak join tapi andaikata aku menang Koleksi Tudung Azura, aku nak buat apa dengan tudung tu? Nak lilit bagai serban and pakai pi solat Jumaat? Kufur nikmat namanya tu. Lainlah ceritanya kalau aku dapat Azura. Komfem Mrs Makwe call aku satgi.

Kontes U- Blogger

Pelbagai hadiah menarik yang disediakan! Tapi takdak la sampai kereta Kancil sportrim emas 3K. Kalau korang berminat untuk join, bolehlah mendapatkan maklumat lanjut di 


Hadiah yang ditawarkan cukup lumayan dan syarat yang dikenakan cukup senang. Cara mudah untuk dapat tudung, make up, bangunan, and awek dengan percuma. Tang awek tu aku tak jamin lebih-lebih.

Tak rugi pun kalau join, jomlah! 

>Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada otak? Korang fikirlah sendiri. Assalamualaikum<

Notakakikechik:: Ni cerita "Deskippable Me". Aku just lupa cam mana nak eja Deskippable. Argghh trasa bodoh sekejap.
Pic under 18
*Act, aku tak minat join contest, segmen, pi kedai dobi, beratur time pi KFC 

4 Disember 2013

Meremang Bulu Roma Aku!

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Suspicious - Curiga
Disebabkan aku tak jumpa gambar bulu roma, aku harap dengan gambar ini dapat menaikkan bulu roma anda. Auch! Abam berbuwluw! Sho Shekshi!

.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
CAK!!


>Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada otak? Korang fikirlah sendiri. Assalamualaikum<

notakakikechik :: Terlampau curiga boleh membawa masalah, tetapi kalau terlampau ngada-ngada dengan bini orang boleh membunuh. Ha! nampak tak perkaitan yang tiada di situ?