Geng Berus Gigi..

30 November 2014

Seksi? Abah Kau!

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Dengan penuh kerakusan nafsu yang mencanak, aku mempersembahkan peragaan artis di Anugerah Skrin 2014! 
Yang last sekali tu rasa macam nak libas setarika je atas kepala dia. Who with me?

So, pernah tak kita terfikir kenapa ramai sangat wanita Melayu Islam di negara kita sekarang ni yang kain baju di renovate jadi sarung nangka? Tudung dorang belit jadi sanggul kain kafan? Seluar dorang ketatkan jadi sarung meggi? Perut aku lapar sekarang ni so jangan tanya kenapa mesti meggi.

In TV, boleh dikatakan semua drama or movie wajib akan ada scene ranjang or peluk. Why? Sebab kalau tak ada scene camtu nanti lelaki tak nak pergi tengok. UAI tak masukkan scene cenggitu dalam program dia ramai pulak lelaki yang datang? Or yang datang tu semua gay? Errr habis aku kena block satgi.
Aku terfikir, tak boleh ke kalau direktor dekat Malaysia ni buat drama yang bila scene GRO je pakaikan dorang dengan baju kurung, jubah, or kalau nak tengok menggoda sikit sarungkan dorang dengan baju kelawar. Tak ke OK camtu? Aurat pun dapat ditutup kan?

Ni satu lagi, Aku tengok sekarang ni dah ramai sangat perempuan remaja yang kat lua sana pakai mengalahkan Maria Ozawa! Bagi mengelakkan salah faham aku jumpa nama Maria Ozawa dekat surat khabar, jangan buat propaganda yang bukan-bukan. Nanti aku gigit cuping telinga baru tau!

Korang pakai seksi-seksi nak tunjuk dekat siapa? Kalau kena rogol korang salahkan lelaki, tapi korang pakai baju macam nak offer diri untuk dirogol tu kenapa? Lainlah aku. Aku kalau pakai baju ketat and skirt berbelah sampai dada, komfem mak bapak aku pakat rejam aku guna microwave!
Bagi sesiapa yang panas hati mendengar, aku mohon maaf. Aku tahu aku sendiri pun tak sempurna tapi sebagai manusia kita haruslah saling menegur. Kalau aku sempurna dah lama aku upgrade diri jadi Nabi.

>Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada akal? Korang fikirlah sendiri. Assalamualaikum<


notakakikechik :: Ibarat keeper meninggalkan gol

29 November 2014

Manisnya Surat Berantai

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~

Pada hari ini, seorang lelaki dipercayai telah dibunuh secara kejam dengan cara kepalanya dipenggal dengan menggunakan stapler. Lebih menyedihkan apabila kepala tersebut masih belum ditemui sehingga ke hari ini. Juga dipercayai bahawa kepala tersebut akan memburu manusia-manusia yang telah membaca mesej ini tetapi tidak sharekan kepada sahabat yang lain.

Hati-hati. Ia mungkin akan menghantui anda sehingga anda kongsikan mesej ini kepada 10 sahabat anda.
...............................


It's so annoying! Sejak zaman makan meggi dalam baldi sehingga ke zaman ambik hanger jadikan chopstick, aku tak pernah lepas daripada sumpahan surat berantai ni. Lepas sorang, sorang kawan aku forward surat berantai. Korang memang berpakat nak bala kan aku ke camna?

Dah berpuluh aku habis sebab nak forward mesej berantai ni dekat semua kawan sampai genap 10 orang. Tu nasib baik dia mintak 10, kalau dia mintak 10 000 tak ke merana masa depan aku? Lainlah kalau aku ni spesis ratah rumput buat ulam!
So, bagi mengelakkan adik-adik sekalian daripada terpedaya dengan surat berantai bagai ni, abang just nak pesan supaya jangan la duk percaya sangat dengan surat ni. It's just waste your time, your money and your pizza! Time buat entri ni aku lapar so jangan tanya kenapa tetiba ada perkataan pizza kat situ.

Jangan sesekali percaya walaupun dia cakap

"Seandainya tidak forward, seluruh pemimpin dunia akan menjadi lengkuas."

It's all a jokes right? Jangan sampai kita terlalu mempercayai sesuatu benda sehinggakan mampu mensyirikkan diri kita sendiri. 
tolong percayakan yang ni
So, pernah tak korang terpedaya dengan benda alah ni? Tak nak try share cerita ke?

>Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada akal? Korang fikirlah sendiri. Assalamualaikum<

notakakikechik :: Makan meggi cicah roti best ni..hurrmmm

27 November 2014

Ye.. Aku Tipu Korang

~~ Assalamualaikum To Bloggers And Readers ~~
Selama ni, ramai yang aku tipu. Aku tipu kawan, aku tipu mak bapak, aku tipu pakcik kedai mamak depan stesen bas. It's all about lying! Walaupun sejak kecik mak aku selalu cakap sambil suap kuaci ke mulut ayah

"Nak, nanti kalau kuat menipu, nanti, nanti tuhan marah..nanti tuhan kerat lidah tau!"
Tetapi apakan daya, syaitan telah berjaya menguasai lidah aku sehingga aku belajar untuk menipu. Wah sebuah intro yang agak membosankan sehingga mampu membuatkan korang skip intro tersebut. 

Setiap kali aku berkenalan or berjumpa dengan someone, mesti dorang akan tanya

"Hye sexy, how old are you?"

Seriously, aku tak pernah bagi angka yang tepat untuk umur aku. Ada aku cakap yang aku 25 tahun, at another aku cakap yang aku 30, dekat orang lain aku cakap yang umur aku sama dengan umur Mahathir.
Boleh ke dorang tak percaya bila aku cakap yang aku pernah main teng-teng dengan Mahathir time dulu-dulu? Muka aku ni muka propaganda sangat ke camna?

Memanglah orang cakap yang umur bukan segalanya but orang tak akan menipu kalau tak ada sebab, kan? Kalau tak mesti Najib tak tersasul masa cakap dekat PAU 2014 tadi. Komfem kalau PM baca aku kena tendang. 

The truth is, I was 17 and baru je lepas SPM. Dah nak buat macam mana Allah kurniakan aku wajah persis orang tua hensem lagi berbadan ketak-ketak!
Macam meluat pulak bila tengok gambar sendiri. Tapi memang ramai yang tak percaya bila aku cakap tapi that is the truth. Sorry for everything. Mohon maaf ikhlas daripada insan yang lemah lagi berbulu ini...

Kalau ada yang tak berpuas hati or nak minta pampasan sebab aku dah menipu mohon taruk alamat dekat comment. InsyaAllah nanti aku pos Tora ke, Ding Dang ke, ok?

>Korang ada mata korang tengok, korang ada telinga korang dengar, korang ada akal? Korang fikirlah sendiri. Assalamualaikum<
notakakikechik :: Mohon belas kasihan jangan bagi  PM baca entri ni! Banyak sangat yang aku duk ngumpat pasal dorang.